tablo888 08.10.2016 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2016 Witam chielibysmy z żoną zaadoptowac strych u jej rodziców.Wymiary budynku 16x9 jestesmy po wstepnych ogledzinach inspektora i wszystko wyglada obiecujaco więźba moze zostac tak jak jest do wymiany niektore kozły do zrzucenia dachowka w planach blachodachówka zastanawiam sie nad deskowaniem dachu i papa czy moze lepij membranę paraprzepuszczalną? Dzisiaj ma przyjechac ciesla i wycenic koszty dachu. Co Mnie martwi to dach schodzi praktycznie do zera chialbym odsunac się ścianą kolankową na odległość okolo 90cm od murów o wtedy było by chyba dobrze? Na poddaszu ma byc cale mieszkanie salon z kuchnią, łazienką,2pokoje dzieciaków oraz nasza sypialnia.Czekam również na wizyte projektanta. Kazy kto widzial nasze poddasze mówi,że duzo miejsca a Mnie przerażają te skosy wysokosc do jetek tez nie jest powalajaca 2m inspektor jak byl to mówił,że belki poprostu będą odkryte a sufit wyżej.No i pieniądze do zrobienia jest wszystko poczawszy od stropu jest glina po wszelkie instaalacje scianki ocieplenie no i pokrycie dachowe z oknami dachowymi czy kwota 100000tys starczy?Inspektor mowil,ze zrobi kosztorys na podstawie projektu.Ale moze ktos robil cos podobnego i ma jakoes rozeznanie?Na bieząco będe informowal o ustaleniach z budowlancami pozdrawiam Krystian i Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agao_83 10.10.2016 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 samo wykończenie od deweloperki do stanu pod klucz licz 1000zł/m, do tego dolicz koszt dachu, instalacji, wylewek, ewentualnych okien połaciowych, ścian działowych i będziesz miała odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tablo888 10.10.2016 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Byl gosc z hurtowni materiaalow budowlanych i czekam za wycena dachu wlasnie min 2tyg ale policzyl na szybko 27tys za deski pape blachodachowke okapy gwozdzie srubki itp ogolnie caly dach troszke sie zalamalem drzzewo wkoncu zostaje a i tak duzo kasy. A dach ma 220m... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 16.10.2016 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Byl gosc z hurtowni materiaalow budowlanych i czekam za wycena dachu wlasnie min 2tyg ale policzyl na szybko 27tys za deski pape blachodachowke okapy gwozdzie srubki itp ogolnie caly dach troszke sie zalamalem drzzewo wkoncu zostaje a i tak duzo kasy. A dach ma 220m... Jeżeli z marszu kładziesz dachówkę, to zrezygnuj z deskowania i papy. Zastosuj folię FWK (membranę wysokoparoprzepuszczalną) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tablo888 03.11.2016 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Bedzie blachodachówka a nie dachówka.Wolalbym odeskowac zawsze to jakas dodatkowa izolacja...Dokładną wycene dostałem 32tysie za 260m dachu powypuszczane belki wokół domu o 50cm blazeria pod nimi w tej cenie jest towar na kotłownię 20m z dachem i komin w domu do wymurowania deski papa blachodachówka cena za sam materiał.Czy to dobra cena za materiał?I ile orientacyjnie wezmie cieśla za 260m dachu deski papa blachodachówka okapy po 50cm wokol domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabelpl 12.11.2016 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Witam, Remontowałem poddasze od "0" ok. 110 m2. 8x14 Musiałem zrobić wylewki, wszystkie instalacje, wymiana okien, ściany i sufity G-K Projekt rozmieszczenia pokoi, gniazdek, instalacji zrobiłem samodzielnie w darmowym programie dostępnym w necie. Więc koszt ok 15 tyś odpadł bo tyle chcieli ode mnie projektanci Całość wyszła ok 11.000 Dodam że dużo robiłem sam, albo z pomocą znajomych instalatorów, co znacznie zmniejszyło koszty. Dach na szczęście był wymieniany kilka lat wcześniej to ten podstawowy koszt odpadł. Materiały tj płytki, panele, itp. brałem podstawowe bez udziwnień. Co do dachu to mam pełne deskowanie papę i dechy, w warsztacie w którym pracuję kładłem membranę i blachę żeby obciąć koszty. Wszystko zależy od budżetu, ale oba rozwiązania są dobre http://www.drestol.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 12.11.2016 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Byl gosc z hurtowni materiaalow budowlanych i czekam za wycena dachu wlasnie min 2tyg ale policzyl na szybko 27tys za deski pape blachodachowke okapy gwozdzie srubki itp ogolnie caly dach troszke sie zalamalem drzzewo wkoncu zostaje a i tak duzo kasy. A dach ma 220m... podobny dom , 14,5x9 m, dach około 170m2 dokładnie już nie pamiętam , ale zrzucenie dachówek położenie membrany dachowej oraz wszystkie łaty i kontrłaty , nowa dachówka betonowa, podbitka dachowa i razem z robocizną wyszło 17 tys zł , więc wydaje mi się że ten od tej blachodachówki chce cię wydymać , a może te obróbki tyle kosztują nie wiem , ale wiem że jak bym miał dawać blachodachówkę to wolę jednak dachówkę betonową i spokój na 50 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts