decek_1984 09.10.2016 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 witam, mam do naprawienia pęknięcia na płycie k-g w łazience. Są one bardzo blisko siebie i teraz mam pytanie, czy nakładać taśmę papierową strait-flex na zakładkę (jeżeli tak, to jak to zrobić ?) czy usunąć pas płyty i zamontować nowy + profile aluminiowe na łączeniu ? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 09.10.2016 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 witam, mam do naprawienia pęknięcia na płycie k-g w łazience. Są one bardzo blisko siebie i teraz mam pytanie, czy nakładać taśmę papierową strait-flex na zakładkę (jeżeli tak, to jak to zrobić ?) czy usunąć pas płyty i zamontować nowy + profile aluminiowe na łączeniu ? dzięki Trzeba sprawdzić przyczynę pęknięć. Czyli zdjąć płytę.Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
decek_1984 11.10.2016 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Trzeba sprawdzić przyczynę pęknięć. Czyli zdjąć płytę.Jan zatem zrywam sufit (część). a powiedz mi jak z naprawą mikropęknięć w narożnikach ? wypełnić uniflotem ? mam też miejscami pajęczynkę na farbie, ale nie odpadającą. Wystarczy ponownie pomalować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 11.10.2016 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 zatem zrywam sufit (część). a powiedz mi jak z naprawą mikropęknięć w narożnikach ? wypełnić uniflotem ? mam też miejscami pajęczynkę na farbie, ale nie odpadającą. Wystarczy ponownie pomalować ? W narożach -akryl. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
decek_1984 11.10.2016 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 W narożach -akryl. Jan ok, wyciąłem część sufitu. pojawił się problem. sufit opaty był na ścianie. tzn najpierw był podwieszony sufit, a później stawiane ściany z kg. Po wycięciu sufitu mam przerwę między stelażem (drabinka) a płytami kg ścian. teraz mam pytanie, czy wypełniać tą szczeliną jaką masą,np. fibrelastic (bo mi zostało), czy zostawić. plan mam taki, że włożę profile CD 60 w boczne profile U i skonstruuję kwadrat. Na tym kwadracie zamontuję dorabiany sufit. Co zrobić ze szparą,która zostanie pod profilem U na ścianie (między profilem, a płytą ściany) ? Generalnie chciałem połączyć tylko płyt sufitu za pomocą taśmy knauff oraz uniflotu. Ale teraz, gdy okazało się , że po bokach mam szczelinę, to chyba nie wystarczy akryl w narożnikach i jestem zmuszony uzbroić narożnik ? Nie chciałem szpachlować ścian, ale chyba teraz nie mam wyboru. Chyba, że można to jakoś inaczej załatwić ? Będę wdzięczny za rady. Dziekuję. chciałem wgrać zdjęcie, ale nie mogę, sa jakieś problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts