Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam,

mam do naprawienia pęknięcia na płycie k-g w łazience. Są one bardzo blisko siebie i teraz mam pytanie, czy nakładać taśmę papierową strait-flex na zakładkę (jeżeli tak, to jak to zrobić ?) czy usunąć pas płyty i zamontować nowy + profile aluminiowe na łączeniu ?

dzięki

witam,

mam do naprawienia pęknięcia na płycie k-g w łazience. Są one bardzo blisko siebie i teraz mam pytanie, czy nakładać taśmę papierową strait-flex na zakładkę (jeżeli tak, to jak to zrobić ?) czy usunąć pas płyty i zamontować nowy + profile aluminiowe na łączeniu ?

dzięki

Trzeba sprawdzić przyczynę pęknięć. Czyli zdjąć płytę.Jan

W narożach -akryl. Jan

ok, wyciąłem część sufitu. pojawił się problem. sufit opaty był na ścianie. tzn najpierw był podwieszony sufit, a później stawiane ściany z kg. Po wycięciu sufitu mam przerwę między stelażem (drabinka) a płytami kg ścian. teraz mam pytanie, czy wypełniać tą szczeliną jaką masą,np. fibrelastic (bo mi zostało), czy zostawić. plan mam taki, że włożę profile CD 60 w boczne profile U i skonstruuję kwadrat. Na tym kwadracie zamontuję dorabiany sufit.

Co zrobić ze szparą,która zostanie pod profilem U na ścianie (między profilem, a płytą ściany) ?

Generalnie chciałem połączyć tylko płyt sufitu za pomocą taśmy knauff oraz uniflotu. Ale teraz, gdy okazało się , że po bokach mam szczelinę, to chyba nie wystarczy akryl w narożnikach i jestem zmuszony uzbroić narożnik ?

Nie chciałem szpachlować ścian, ale chyba teraz nie mam wyboru.

Chyba, że można to jakoś inaczej załatwić ?

Będę wdzięczny za rady.

Dziekuję.

chciałem wgrać zdjęcie, ale nie mogę, sa jakieś problemy.