neptunek 10.08.2004 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Z tego co ja pamiętam, to pisałeś - że jesteś bezrobotny i samotny. Biedny Neptunek O chociaz jedna dobra pamiec ... poza tym ostatnim jakos ja nie narzekam na ta "biednosc" cokolwiek to ma znaczyc i w jakiej dziedzinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 10.08.2004 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Z tego co ja pamiętam, to pisałeś - że jesteś bezrobotny i samotny. Biedny Neptunek O chociaz jedna dobra pamiec ... poza tym ostatnim jakos ja nie narzekam na ta "biednosc" cokolwiek to ma znaczyc i w jakiej dziedzinie Chyba "biedę", nie "biedność"? No, z czysto ludzkich względów - jak ktoś jest bezrobotny i w dodatku samotny, to można mu współczuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 10.08.2004 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Magdzia, o akwarium ja też marzę A ja neptunkowi zazdroszczę niby bezrobotny, a nie umiera z głodu. Nikt mu nad uchem nie kłapie! Sama radość! Ja mu Nie za zbytnio współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 10.08.2004 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Nikt mu nad uchem nie kłapie! Swiete slowa - oj swiete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 10.08.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Gratuluję , domek mi się podoba . Podziwiam tym bardziej , że , jak pisałaś , dużo w tym Waszej pracy . Zazdroszczę tego etapu , u mnie mam nadzieję taki stan będzie za miesiąc . A gdzie będzie kominek ??? Myślę że na ścianie oddzielającej kuchnię i jadalnię od salonu a może się mylę . Pozdrawiam i życzę wielu wspaniałych lat w Waszym miłym gniazdku Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 10.08.2004 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Dzięki wszystkim za miłe słowa Kominek będzie w salonie w rogu przy oknie balkonowym - na zdjęciu z fikusem widać (to ta duża roślina ) - położone są tam płytki i jest rura doprowadzająca powietrze do przyszłego kominka. Komin na razie zaślepiony, więc sie nie rzuca w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 10.08.2004 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Magdzia myślałam ,że spokojnie sobie Twoje dzielo pooglądam w domciu ( w pracy b.gorący okres nie mam czasu śledzić Forum) ale niestety w domu mam jakieś stare badziewie i nie mogę otworzyć zdjęć Z tego co zdążyłam zobaczyć to Irma II też była w moim katalogu zaznaczona( tzn brana pod rozważenia). Podobają mi sie domki parterowe - wszystko na jednym pozionie . Domek jest prosty i funkcjonalny, jednym slowem -ładny. Taras zadaszony- dla mnie to ma ogromne znaczenie- uwielbiam siedzieć wieczorami ze szklanka zimnego piwka( mam taras na działce -ogrodzie). ciekawa jestem,jakie masz kierunki świata ....I jeszcze jedno , jakie masz ogrzewanie ? nie widziałam grzejników...... Zrobiliście kawał dobrej roboty-a jak ochloniecie- to do następnej....coby jeden pokój nie stał pusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 10.08.2004 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 ?? a gdzies Ty widzial moj domek? Na zdjęciach Nie obrazam sie swoja droga Jezier cos slabo forum czytasz, bo nie raz pisalem gdzie i z kim zyje Ano pisałeś dość aby pogratulować ci domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 11.08.2004 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Jezier, rozbawiłeś mnie, naprawdę Ace Ventura, Psi Detektyw Ale pomyliłeś się... Chociaż, jak sobie poczytałam posty Neptunka, to mamy chyba bliźniak? Neptunek, a Ty gdzie masz domek? Pochwal się, bo mamy chyba to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 11.08.2004 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 ciekawa jestem,jakie masz kierunki świata chyba przyjemne, bo sypialnia nasza ma okna na północ i na wschód (fajnie sie wstaje, jak słoneczko w okno zagląda), kuchnia i jadalnia są południowe, salon - to duże niepodzielone okno - tak jakoś południowo - zachodnie, taras - zachód. Te strony swiata nie są u mnie tak dokładnie, bo dom troszkę pod kątem stoi do róży wiatrów więc to zawsze jest coś tam-cos tam. Najbardziej cieszę się też z tarasu, bo jest od zachodu i rano i w południe jest tam przyjemny cień, a wieczorkiem - słonko zagląda, ale już takie spokojne, i zachód słońca tez s tarasu oglądam... rozmarzyłam się... ....I jeszcze jedno , jakie masz ogrzewanie ? nie widziałam grzejników...... bo nie mogłaś ich zobaczyć - mamy podłogówkę w całym domu, w łazience dodatkowo wiszą "drabinki" do suszenia ręczników, też podłączone do podłogówki, ale mają grzałkę, coby je można było włączyć w razie potrzeby poza sezonem grzewczym. Zrobiliście kawał dobrej roboty-a jak ochloniecie- to do następnej....coby jeden pokój nie stał pusty Mamy dwa dodatkowe pokoje (w sumie są 3 sypialnie) - na zdjęciach tego nie widać. Będziemy więc mieli co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 11.08.2004 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 jak sobie poczytałam posty Neptunka, to mamy chyba bliźniak? Blizniaka to miec niemozemy, bo dzieli nas tak na okolo jakies 450 km - ciekawy bylby to blizniak a Ty gdzie masz domek? Pochwal się, bo mamy chyba to samo Mamy wg tego samego projektu - i Jezierowi chyba cos sie pomieszalo, bo wydaje mu sie iz jak ktos buduje ten sam projekt to ma ten sam dom? Faktem jest ze mamy duzo zgodnosci w domku - tez z Pezamu, tez PC, tez reku, tez kolektorki, ty masz blache na dachu a ja ukochana dachowke, ty dopiero konczysz budowe a ja juz ja zakonczylem jakis czas temu i jeszcze pare innych o ktorych lepiej glosno nie mowic bo to forum zaraz cie spali na stosie za takie szalenstwa - dlatego ja wole czytac niz tutaj pisac - czasami cos dorzucic jak juz nie wytrzymuje wypisywanych bredni i tajemnych zaklec typu "ja wiem co mowie bo jestem inzynierem" jeszcze sie z tego smieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 11.08.2004 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Blizniaka to miec niemozemy, bo dzieli nas tak na okolo jakies 450 km - ciekawy bylby to blizniak Naptunku ja mówię o tym domu, który zbudowałeś pod warszawą i o którym wspomniałeś w wątku: Stan surowy - drogo ?? U mnie (to jest wazne !! 50 km od W-wy ) za dom 150 m2 parterowy robocizna od szczerego pola do konstrukcji dachu - 31000 zl, pokrycie dachu (250 m2) blachodachowka + obrobki + rynny - 6000 zl. Mamy wg tego samego projektu - i Jezierowi chyba cos sie pomieszalo, bo wydaje mu sie iz jak ktos buduje ten sam projekt to ma ten sam dom? Czasami jednak ma ten sam dom na co wskazuje post z wątku: Archipelad - Irma Irma 2 - zmiany: - salon na jednym poziomie, - jeden kominek w rogu salony, - jedne drzzwi balkonowe posrodku, - brak okien w garazu, - brak okna w lazience prz wejsciu, - brak lazienki przy wejsciu - bedzie tutaj spizarnia, - strop teriva 1 - dom lepiej zwiazany, - jeden komin od kominka, ale to juz fantazja moja - dach wysuniety o 30 cm wiecej poza obrys budynku bo ladniej wyglada, - dach lekko podniesiony nad okna o 2 zwykle cegly by nie wchodzil w okna, - wejscie do lazienki ciemnej nie z sypialni ale z korytarza. Chyba tyle jak pamietam. Czy podobieństwa twojego domu Neptunku kończą się tylko na projekcie? Faktem jest ze mamy duzo zgodnosci w domku - tez z Pezamu, tez PC, tez reku, tez kolektorki, ty masz (magdzie) blache na dachu a ja ukochana dachowke Masz dachówkę . Ja znalazłem taki twój post w wątku: Co byś wybudował/ zainstalował w domu gdybyś miał nieogranic Jedyne co ja bym zmienil w swoim domku to pokryl dach dachowka, tak jak chcialem ale niestety nie wyszlo moze w przyszlosci ... ty (Magdzia) dopiero konczysz budowe a ja juz ja zakonczylem jakis czas temu Dla porównania przypomnę co napisałeś Neptunku w wątku pod tytułem: W jak szybkim czasie macie zamiar skonczyc budowe i mieszkac Stan surowy otwarty -> lipiec-pazdziernik 2003 (ale w tym samym czasie ekipa postawila nie tylko moj domek ale i jeszcze 1,5 innego) Wykonczenie calosci pod tzw klucz -> marzec-lipiec 2004 Wprowadzka -> sierpien 2004. Oby sie udalo bo inaczej to oglosze bankructwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 11.08.2004 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Jezier prawdziwy "inspektor oko" z Ciebie- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 12.08.2004 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Madziulka, śliczny domeczek ta Irma II. Ja też mam taki . Widzę, że laliście strop, dlaczego?, bo dach chyba został na 25st. Ja podniosłam do 30, gmina tak sobie życzyła no i zostawiłam drewniany strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 13.08.2004 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 Madzia, piękny domek. Gratulacje! Mam kilka pytań: jaką macie dachówkę (sorry, wszystkich ostatnio męczę tym pytaniem ) oraz jakie drzwi wewnętrzne (tzn firma i model). Już jesteście prawie na finiszu. Kiedy przeprowadzka? Jezier..jestem pod wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 15.08.2004 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2004 Czy podobieństwa twojego domu Neptunku kończą się tylko na projekcie? A czy podobienstwo domu kostki konczy sie na projekcie?? Jak to sie mowi - nie jednemu psu Burek Masz dachówkę . Ja znalazłem taki twój post w wątku: Co byś wybudował/ zainstalował w domu gdybyś miał nieogranic Jedyne co ja bym zmienil w swoim domku to pokryl dach dachowka, tak jak chcialem ale niestety nie wyszlo moze w przyszlosci ... A w ktorym domu?? bo wyrazasz sie dosc nieprecyzyjnie i juz sie pogubilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 15.08.2004 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2004 Madziulka, śliczny domeczek ta Irma II. Ja też mam taki . Widzę, że laliście strop, dlaczego?, bo dach chyba został na 25st. Ja podniosłam do 30, gmina tak sobie życzyła no i zostawiłam drewniany strop. Właściciele IRMY wszystkich krajów łaczcie się A strop mamy dlatego, że jest na nim umieszczona cała instalacja reku, hydrofor, poza tym, dla lepszego związania ze sobą ścian domu. A tak naprawdę to dlatego, że kierownik ekipy się uparł i zrobił to właściwie za naszymi plecami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 15.08.2004 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2004 Madzia, piękny domek. Gratulacje! Mam kilka pytań: jaką macie dachówkę (sorry, wszystkich ostatnio męczę tym pytaniem ) Hmmm. dachówkę, mówisz.... bardzo to miłe, bo jest to ... BLACHO-dachówka Jeśli tego nie zauważyłaś, to brawo dla Finco Stal, bo to właśnie u nas na dachu leży oraz jakie drzwi wewnętrzne (tzn firma i model). Pol-Skone, model - taki jak widać - nie pamiętam nazwy. Już jesteście prawie na finiszu. Kiedy przeprowadzka? Już w zasadzie po wszystkim, nawet nie tylko ciałem, ale bardziej duchem jestem tam... Jezier..jestem pod wrażeniem. A ja uważam, że Jezier ma wybujałą fantazję. Zapewniam, że wiem najlepiej, kto się ze mną pobudował i nie jest to Neptunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 15.08.2004 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2004 To fakt, blachodachówkę masz suuuper. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.08.2004 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Magdzia bardzo fajny domek Gratuluję wytrwałości, czytałam, jak dużo się napracowaliście. Bardzo podoba mi się ścianka dzieląca kuchnio-jadalnię od salonu. Po zimie będę cię męczyć pytaniami jak się sprawuje ogrzewanie podłogowe w sypialniach ( w salonie już wiem że to bardzo fajna sprawa, ale mam kilka wątpliwości dotyczących tego pomieszczenia). Napisz coś o panelach na podłodze.Dużo szczęścia w nowym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts