Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

IRMA II - domek Magdzi

Recommended Posts

Do tej chwili byłam przekonana, że już pisałam o Twoim domku, ale to chyba było w innym wątku...

Dom jest piękny. Zgrabny i elegancki. Ale łazienka w ciepłych kolorach (mężowska?) bardziej chyba mi się podoba... 8) Gratuluję. Wykonaliście kawał solidnej roboty! :p

• Odpowiedzi 137
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fajnie, że podoba sie Wam domek. Ale na własnej skórze przekonujemy sie o prawdziwości przysłowia, że pierwszy dom buduje się dla wroga... Teraz dopiero, jak już mieszkamy, wychodzą błędy naszych wykonawców, których wcześniej gołym okiem nie było widać... Ale cóż, trzeba z tym żyć. Wszystkim życzę wytrwałości i cierpliwości i patrzcie ludziom na ręce...

Aha, asienka - panele mam firmy Kronopol, klasy AC4, kolor Dąb Autentic. Na razie wszystko z nimi dobrze, żadnych "kotów", o których wszyscy piszą, nie widać...

Fajnie, że podoba sie Wam domek. Ale na własnej skórze przekonujemy sie o prawdziwości przysłowia, że pierwszy dom buduje się dla wroga...

... wiesz Magdziu, mam znajomego, który wybudował już swój czwarty dom i wiesz co mi powiedział, kiedy o to właśnie go spytałem? ...że ten czwarty, to sobie dopiero spiep... (sory za wyrażenie) i że jednak ten pierwszy, mimo oczywiście wielu wad, był chyba najlepszy! - tak, że nie jest to chyba tak do końca prawdziwe stwierdzenie :D

Nie, akurat nie o to chodzi, bo to, co MY zaplanowaliśmy, wymyśliliśmy, wreszcie zrobiliśmy - jest w porządku i działa jak powinno, nie przeszkadza a ni nic się z tym nie dzieje. Chodzi tylko o to, co spiep... nam tzw. fachowcy, czyli o różnego rodzaju instalacje, kładzenie płytek, montaż rur itp. Wniosek jest jeden - trzeba wszystkim patrzeć na ręce jak robią, bo jak się człowiek na chwilę odwróci, to robią cuda. A, szkoda gadać :cry:

Magdzia bardzo ladny jest Twoj dom. Piekny duzy salon , kuchnia , jadalnia no i ten zadaszony taras. Mam nadzieje , ze ja tez niedlugo

zaczne budowe tego domku.

[/b]Magdzia i SP piszecie , ze teraz po wybudowaniu Waszych domkow mozna bylo zrobic cos inaczej . Mozecie jako juz doswiadczone

kobiety budujace podpowiedziec co ??? Bede Wam bardzo wdzieczna.

Magdzia jeszcze raz gratuluje pieknej Irmusi.

SP - widzę, że też zmieniłas kształt tarasu :) A co to sie dzieje przy (jak my to nazywamy) drugiej sypiani? Masz takie jakby wcięcie? I całkiem zrezygnowałaś ze ścianki między salonem a kuchnio-jadalnią? Nie boisz się zbytnio dźwięków z kuchni? No i chyba też nie masz okna drugiego w jadalni?

Co ja bym zmieniła? 1. Zainstalowałabym światło w szafie wnękowej

2. przypilnowałabym robotników, żeby okna w kuchni i jadalni były niżej, bo są za wysoko (w projekcie było dobrze) i nie widać drogi, żeby zobaczyć, kto idzie, trzeba wstać.

3. Mam trochę bez sensu zrobione drzwi - otwierają się nie w tę stronę, co powinny (prawe/lewe), ale to już jest nasze nieprzemyślenie, a nie kwestia projektu.

Poza tym nic. Jest nam bardzo wygodnie.

A tak nawiasem mówiąc, to wczoraj się zameldowałam w domku :) Więc juz jestem panią domu pełną gębą :lol:

Dzieki dziewczyny za odpowiedz. Ja tez mysle o przesunieciu kominka i powiekszeniu okna tarasowego , tak jak to jest u Magdzi , nie chce schodow w salonie i caly czas zastanawiam sie nad sciana miedzy kuchnia a salonem.Wydaje mi sie , ze wejscie do salonu i kuchni przez ta sciane jest strasznie waskie, i mam zamiar powiekszyc lazienke z oknem o 60cm. kosztem tej mniejszej sypialni.

Czy pomieszczenie gospodarcze nie jest troche male.Jeszcze nie wiem jaki piec bedziemy kupowac , ale boje sie , ze jak stanie piec to nie zmiesci sie juz pralka.

Magdzia i Teska wasze Irmy sa piekne. Zdjecia ogladam bez przerwy.

SP a kiedy beda Twojej Irmusi zdjecia? Juz nie moge sie doczekac.

Magdzia my tez chcemy zrobic z WC spizarnie a z drugiej lazienki tej ciemnej chce zrobic mala lazienke z prysznicem a od strony sypialni chce zrobic mala garderobe.

SP a jakie masz ogrzewanie i piec? Pocieszylas mnie z tym pomieszczeniem gospodarczym.