Jagna 19.08.2004 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Do tej chwili byłam przekonana, że już pisałam o Twoim domku, ale to chyba było w innym wątku... Dom jest piękny. Zgrabny i elegancki. Ale łazienka w ciepłych kolorach (mężowska?) bardziej chyba mi się podoba... Gratuluję. Wykonaliście kawał solidnej roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 23.08.2004 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Fajnie, że podoba sie Wam domek. Ale na własnej skórze przekonujemy sie o prawdziwości przysłowia, że pierwszy dom buduje się dla wroga... Teraz dopiero, jak już mieszkamy, wychodzą błędy naszych wykonawców, których wcześniej gołym okiem nie było widać... Ale cóż, trzeba z tym żyć. Wszystkim życzę wytrwałości i cierpliwości i patrzcie ludziom na ręce... Aha, asienka - panele mam firmy Kronopol, klasy AC4, kolor Dąb Autentic. Na razie wszystko z nimi dobrze, żadnych "kotów", o których wszyscy piszą, nie widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
George 23.08.2004 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Fajnie, że podoba sie Wam domek. Ale na własnej skórze przekonujemy sie o prawdziwości przysłowia, że pierwszy dom buduje się dla wroga... ... wiesz Magdziu, mam znajomego, który wybudował już swój czwarty dom i wiesz co mi powiedział, kiedy o to właśnie go spytałem? ...że ten czwarty, to sobie dopiero spiep... (sory za wyrażenie) i że jednak ten pierwszy, mimo oczywiście wielu wad, był chyba najlepszy! - tak, że nie jest to chyba tak do końca prawdziwe stwierdzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 23.08.2004 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Zawsze w trakcie budowy albo po zamieszkaniu okazuje się, że można było coś zrobić inaczej. Ja już też zaliczyłam takie lśnienia. Czasami w porę, czasami niestety już za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 23.08.2004 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Nie, akurat nie o to chodzi, bo to, co MY zaplanowaliśmy, wymyśliliśmy, wreszcie zrobiliśmy - jest w porządku i działa jak powinno, nie przeszkadza a ni nic się z tym nie dzieje. Chodzi tylko o to, co spiep... nam tzw. fachowcy, czyli o różnego rodzaju instalacje, kładzenie płytek, montaż rur itp. Wniosek jest jeden - trzeba wszystkim patrzeć na ręce jak robią, bo jak się człowiek na chwilę odwróci, to robią cuda. A, szkoda gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moli 25.08.2004 02:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Magdzia bardzo ladny jest Twoj dom. Piekny duzy salon , kuchnia , jadalnia no i ten zadaszony taras. Mam nadzieje , ze ja tez niedlugo zaczne budowe tego domku.[/b]Magdzia i SP piszecie , ze teraz po wybudowaniu Waszych domkow mozna bylo zrobic cos inaczej . Mozecie jako juz doswiadczone kobiety budujace podpowiedziec co ??? Bede Wam bardzo wdzieczna.Magdzia jeszcze raz gratuluje pieknej Irmusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moli 25.08.2004 03:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Troszke byle jak napisalam poprzedni post , chyba z wrazenia , bo to moj pierwszy raz. Przepraszam Magdzia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 26.08.2004 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Moli, ja zrobiłaby dokładnie tak jak Magdzia z oknami tarasowymi w salonie. Kominek ustawiłabym w rogu a okna zrobiłabym potrójne pośrodku pokoju może lekko do drugiego rogu. Poza tym może zostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 26.08.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Tak mniej więcej wygląda rzut mojej Irmy.http://212.244.189.200/sp/sp_irma.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 26.08.2004 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 SP - widzę, że też zmieniłas kształt tarasu A co to sie dzieje przy (jak my to nazywamy) drugiej sypiani? Masz takie jakby wcięcie? I całkiem zrezygnowałaś ze ścianki między salonem a kuchnio-jadalnią? Nie boisz się zbytnio dźwięków z kuchni? No i chyba też nie masz okna drugiego w jadalni? Co ja bym zmieniła? 1. Zainstalowałabym światło w szafie wnękowej 2. przypilnowałabym robotników, żeby okna w kuchni i jadalni były niżej, bo są za wysoko (w projekcie było dobrze) i nie widać drogi, żeby zobaczyć, kto idzie, trzeba wstać. 3. Mam trochę bez sensu zrobione drzwi - otwierają się nie w tę stronę, co powinny (prawe/lewe), ale to już jest nasze nieprzemyślenie, a nie kwestia projektu. Poza tym nic. Jest nam bardzo wygodnie. A tak nawiasem mówiąc, to wczoraj się zameldowałam w domku Więc juz jestem panią domu pełną gębą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 26.08.2004 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Magdzia, przy naszej sypialni, to ta z dwoma oknami, jest nasza łzienka, a to wcięcie to wnęka na prysznic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.08.2004 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 to ja tez melduje ze juz mieszkamy w Irmusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moli 26.08.2004 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Dzieki dziewczyny za odpowiedz. Ja tez mysle o przesunieciu kominka i powiekszeniu okna tarasowego , tak jak to jest u Magdzi , nie chce schodow w salonie i caly czas zastanawiam sie nad sciana miedzy kuchnia a salonem.Wydaje mi sie , ze wejscie do salonu i kuchni przez ta sciane jest strasznie waskie, i mam zamiar powiekszyc lazienke z oknem o 60cm. kosztem tej mniejszej sypialni. Czy pomieszczenie gospodarcze nie jest troche male.Jeszcze nie wiem jaki piec bedziemy kupowac , ale boje sie , ze jak stanie piec to nie zmiesci sie juz pralka. Magdzia i Teska wasze Irmy sa piekne. Zdjecia ogladam bez przerwy.SP a kiedy beda Twojej Irmusi zdjecia? Juz nie moge sie doczekac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 27.08.2004 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Moli, nie za bardzo mam możliwości z tymi zdjęciami ale postaram się. Jeśli chodzi o pom. gosp. to wszystko spokojnie się mieści.Ja też poszerzyłam łazienkę o 60 cm kosztem pokoju i jest fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 27.08.2004 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 U mnie pomieszczenie gosp. to właściwie tylko tzw. kotłownia, czyli miejsce na urządzenia do grzania domu. Pralkę mam w ciemnej łazience, hydrofor na strychu. W "gospodarczym" na razie trzymam szczotki. A co powiecie na nasz patent - zamiana WC na spiżarnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.08.2004 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 też planuję zbudować taki domek,ale jestem jeszcze na etapie obliczania kosztów i byłbym bardzo wdzięczny, za informację ile tak mniej więcej kosztowało was postawienie IRMY 2 pod klucz?z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.08.2004 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 cos koło 300 tys...niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 27.08.2004 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Moja Irma około 220 tys. sam dom. Działka, ogrodzenie i media kolejne 80 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moli 27.08.2004 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Magdzia my tez chcemy zrobic z WC spizarnie a z drugiej lazienki tej ciemnej chce zrobic mala lazienke z prysznicem a od strony sypialni chce zrobic mala garderobe. SP a jakie masz ogrzewanie i piec? Pocieszylas mnie z tym pomieszczeniem gospodarczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 30.08.2004 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Mamy już zdjęcia kuchni, zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts