pablo0187 09.10.2016 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Witam, Pytanie do domowników posiadających kotłownie z kotłem z podajnikiem na eko-groszek na parterze domku.Jak wygląda sprawa z uruchamiającym się przenośnikiem ślimakowym i trzaskającymi kawałkami węgla, czy jest to mocno słyszalne w domu? Czy trzeba jakoś taką kotłownie wygłuszyć? Przeglądałem wątki na forum, ale nie znalazłem odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukasDoUrden 10.10.2016 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Co nieco tutaj jest napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo0187 11.10.2016 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo0187 11.10.2016 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Czy ktoś jeszcze mógłby się wypowiedzieć w tej sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo0187 13.10.2016 05:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Czy nikt z forumowiczów nie ma kotła z podajnikiem w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 13.10.2016 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Czy nikt z forumowiczów nie ma kotła z podajnikiem w domu? Nikt nie pisze, bo chyba nie ma o czym Mam, używam i nie słyszę, jedyny dźwięk jaki do mnie dochodzi przy całkowitej ciszy w domu, to praca silnika od podajnika. Od kotła dzieli mnie obecnie jedna ściana działowa na tzw. "6" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo0187 13.10.2016 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Ale i taka odpowiedź jest satysfakcjonująca, przynajmniej wiem, że nie muszę nic z tym robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo0187 13.10.2016 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 W Twoim opisie zauważyłem, że ogrzewasz dom kotłem na ekogroszek we współpracy z kominkiem z PW, jak Ci się to sprawdza? Ciężko to zgrać ze sobą i czy gra jest warta świeczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 13.10.2016 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 W Twoim opisie zauważyłem, że ogrzewasz dom kotłem na ekogroszek we współpracy z kominkiem z PW, jak Ci się to sprawdza? Ciężko to zgrać ze sobą i czy gra jest warta świeczki? Kominek to spadek po wcześniejszym ogrzewaniu gazowym. Obecnie od dwóch lat stoi i ładnie wygląda. W tym roku prawie w ogóle nie grzałem. Człowiek z wiekiem robi się leniwy. Docelowo będzie spięty z kotłem za pomocą bufora, ale kiedy to nastąpi ciężko powiedzieć. Czy gra warta świeczki? - nie. Przy gazie spalałem rocznie do 20 metrów drewna, od czasu ekogroszku, czyli za dwa ostatnie sezony, paliłem może z pięć razy. Dziś kominek to raczej ozdoba i awaryjny system ogrzewania, no ale cóż taka sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo0187 14.10.2016 05:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Aha, dzięki za info. Ja zastanawiałem się nad kotłem na ekogroszek i kominek z PW, ale ostatecznie będzie sam kocioł i zwykły kominek dla atmosfery w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 16.10.2016 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Hałas to nie wszystko. Jest też kurz...Wsypywanie węgla nie jest zajęciem sterylnym. Mój kolega wygłuszył.....budując nową kotłownię kawałek od domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo0187 18.10.2016 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Mam nadzieję, że rozwiązanie z budowaniem kotłowni obok domu nie będzie konieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts