jaras99 09.10.2016 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Witam wszystkich. Moja instalacja podzielona jest na dwie części domu. W pierwszej części wszystkie kaloryfery grzeją bardzo dobrze. W drugiej zaś jest problem z ostatnim rozgałęzieniem na dwa pokoje. W pokoju po lewej sporo mniejszy kaloryfer grzeje w miarę dobrze. W pokoju po prawej podłączony w dość dziwny sposób, połączony z dwóch małych kaloryferów nie grzeje praktycznie wcale. Piec 30 kW, pompa na 3 biegu, układ otwarty, cały odpowietrzony. Na ostatnich kaloryferach są automatyczne odpowietrzniki. Jakiś majster zalecał mi założenie przed ostatnim rozgałęzieniem małej pompy CWU. Co Wy o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 09.10.2016 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Prawdopodobnie za duży przepływ jest przez pozostałe kaloryfery. Poprzykręcaj je, powinno się poprawić grzanie na tym ostatnim kaloryferze. Pamiętaj: woda płynie tam gdzie ma łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaras99 11.10.2016 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 A ten grzejnik jest podłączony dobrze? I może być tak złączony? Co do regulacji to większość zaworów w domu mam takich jak na zdjęciu. Wybite są cyfry 2,4,6,9 i nie mogę tam znaleźć żadnego znacznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 12.10.2016 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Tak, jest podłączony dobrze. Znacznik musisz znaleźć. Jeśli masz głowice termostatyczne, to powinno wystarczyć, że pozostałe grzejniki się przymkną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts