mich83 10.10.2016 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 (edytowane) Witam. Podczas malowania zauważyłem że między ramą okienną a ścianą ( winklem ) zaczęło mi pękać i wykruszać się uszczelnienie razem z kawałkami tynku. Wygląda to tak: - Rama okienna - jakaś pianka - plastikowa listwa - tynk Rozumiem że do samej tej listwy plastikowej stosuje się standardowy tynk gipsowy ( taki jak na reszcie mieszkania ), a później to uszczelnia akrylem / silikonem ? No właśnie tylko co lepiej zastosować do uszczelnienia między ramą okienną a ścianą ? Akryl czy silikon i czy o jakiś specjalnych parametrach ? Edytowane 10 Października 2016 przez mich83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 10.10.2016 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Alryl bo mozna go malowacSilokon nie przyjmuje farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 10.10.2016 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Akryl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkelson 10.10.2016 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 a według mnie silikon jest lepszym rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 10.10.2016 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Argumenty poprosze Oba materialy sa tak samo dobre tylko ze silikonu nie pomalujesz Mniejsza jego odpsornosc na wode realnie w tym miejscu nie ma znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mich83 10.10.2016 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Akryl jest malowalny w przeciwieństwie do silikonu, to oczywiste. Ale po co malować akryl jak można dać biały silikon już po malowaniu, który zdaje mi się byłby praktyczniejszy ( bardziej higieniczny ) podczas mycia ram okiennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts