kroyena 19.11.2004 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Znaczy osowa na głodzie łazisz. Ło, głodna osowa, zła osowa. PS. Tym bardziej, że to głód duchowy, a nie orydynarne odchudzanie. No chyba, że się ponakładało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mega 19.11.2004 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Tak , walczmy ze stałymi łączami i w domu i w pracy. W ramach tej walki nie zapłace za stałe w domu , serwer mnie autowatycznie wywali i będę wolna... do ranaMega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr O. 18.01.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Witam Jako coraz bardziej uzależniony od tegoż forum postanowiłem odnowić temat. Mam wrażenie, że jest nas takich uzależnionych całkiem sporo. A oto pytania na podstawie standardowych badań wg K. Young pomocne dla oceny swojego uzależnienia: 1. Czy czujesz się zaabsorbowany forum Muratora (myślisz o poprzednich, bądź następnych pobytach na nim)? 2. Czy czujesz potrzebę przebywania na forum przez coraz dłuższe okresy czasu ? 3. Czy wielokrotnie miałeś nieudane próby kontroli, ograniczenia czasu lub zaprzestania korzystania z forum? 4. Czy czułeś się niespokojny, markotny, zirytowany, przygnębiony gdy próbowałeś ograniczać czas bycia na forum lub zaprzestać korzystania z niego? 5. Czy pozostajesz na forum dłużej niż pierwotnie planowałeś? 6. Czy ryzykujesz utratę ważnych relacji, prac, możliwości kariery lub nauki z powodu forum? 7. Czy oszukałeś kogoś z rodziny bliskich lub terapeutów, aby ukryć narastający problem z byciem na forum (niekoniecznie pisaniem)? 8. Czy używasz forum jako sposobu na ucieczkę od problemów lub sposobu na pogorszony nastrój (uczucia bezradności, winy, lęku, depresji)? Jako miernik przyjmuje się często także czas przebywania na forach, komunikatorach, czatach, grach sieciowych, kasynach, Allegro, NK itp. - w granicach 4-6 godzin dziennie. Wg specjalistów leczących ten rodzaj uzależnienia jeśli trwa to dłużej niż pół roku, to należy się zastanowić co dalej z tym fantem zrobić? Pozdrawiam serdecznie mniej lub bardziej uzależnionych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 18.01.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 pociesza mnie, że to uzależnienie przemija większość z obecnych w roku 2004, których zresztą bardzo lubiłam na początku swojej działalności, już nie pisze pewnie i ja powinnam się rozglądać za alternatywą... dom wybudowany, nawet wnętrza skończone... po co jeszcze tu siedzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr O. 18.01.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 pewnie i ja powinnam się rozglądać za alternatywą... dom wybudowany, nawet wnętrza skończone... po co jeszcze tu siedzę? Z tą alternatywą proponuję też uważać. Specjaliści od uzależnień twierdzą, że można łatwo zastąpić jedno uzależnienie drugim. Można uzależnionemu zabrać komputer, a on i tak zrobi w krótkim czasie wszystko, by znów go mieć (podobnie jak alkoholik, narkoman, hazardzista... sprzeda wszystko, by... ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 18.01.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 pewnie i ja powinnam się rozglądać za alternatywą... dom wybudowany, nawet wnętrza skończone... po co jeszcze tu siedzę? Z tą alternatywą proponuję też uważać. Specjaliści od uzależnień twierdzą, że można łatwo zastąpić jedno uzależnienie drugim. Można uzależnionemu zabrać komputer, a on i tak zrobi w krótkim czasie wszystko, by znów go mieć (podobnie jak alkoholik, narkoman, hazardzista... sprzeda wszystko, by... ). To o mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr O. 18.01.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Upsss - Cieszynianka - Ty jesteś totalnie uzależniona: Wpisów: 9722 [0% z całości / 14.60 postów dziennie] Dołączył: 23 Mar 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 18.01.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 a cóż to za śledzenie po profilach hm ... ja też dawno wybudowałam, dawno zamieszkałam .... i nadal tu straszę ... chyba się łapię na czołówkę w wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 18.01.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Upsss - Cieszynianka - Ty jesteś totalnie uzależniona: Wpisów: 9722 [0% z całości / 14.60 postów dziennie] Dołączył: 23 Mar 2008 Wiele postów to "skojarzenia" a to idzie błyskawicznie. Czy to mnie trochę ratuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr O. 19.01.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Daggulka, Smoczyco miła - nie trzeba śledzić, to widać. Ale spokojnie czołówkę i tak masz zapewnioną. Jak Ciebie lubię, tak byłem pewien, że zajrzysz tutaj. Ciekawe kiedy pozostali tu dotrą z wpisami, bo czytać już czytają. Cieszynianko - śliczne pseudo - jestem z pięknego Cieszyna? Wiele postów to "skojarzenia" a to idzie błyskawicznie. No i n tym właśnie to polega - idzie błyskawicznie i błyskawicznie wciąga... uzależnia. Jeszcze tylko tu zajrzę, tu napiszę... Czy to mnie trochę ratuje? Świadomość własnego uzależnienia, to już dużo. Teraz ważne co z tym zrobisz dalej. Jak sama napisałaś chałupa postawiona i zamieszkana, więc warto dać sobie wolne od forum. Wokół taki piękny świat, tyle ciekawych i ważnych spraw, a my na tym forum czas marnujemy... Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 19.01.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Daggulka, Smoczyco miła - nie trzeba śledzić, to widać. Ale spokojnie czołówkę i tak masz zapewnioną. Jak Ciebie lubię, tak byłem pewien, że zajrzysz tutaj. Ciekawe kiedy pozostali tu dotrą z wpisami, bo czytać już czytają. Cieszynianko - śliczne pseudo - jestem z pięknego Cieszyna? Wiele postów to "skojarzenia" a to idzie błyskawicznie. No i n tym właśnie to polega - idzie błyskawicznie i błyskawicznie wciąga... uzależnia. Jeszcze tylko tu zajrzę, tu napiszę... Czy to mnie trochę ratuje? Świadomość własnego uzależnienia, to już dużo. Teraz ważne co z tym zrobisz dalej. Jak sama napisałaś chałupa postawiona i zamieszkana, więc warto dać sobie wolne od forum. Wokół taki piękny świat, tyle ciekawych i ważnych spraw, a my na tym forum czas marnujemy... Pozdrawiam serdecznie Jeszcze nie zamieszkana Czy to mnie trochę ratuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 19.01.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Daggulka, Smoczyco miła - nie trzeba śledzić, to widać. Ale spokojnie czołówkę i tak masz zapewnioną. Jak Ciebie lubię, tak byłem pewien, że zajrzysz tutaj. dobra ...przyznaje się ... jestem uzależniona od tego forum a teraz wedle wszelkich prawideł skoro przełamałam mechanizm wyparcia - to trza zacząć się z tego leczyć czyli zniknąć , hę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr O. 19.01.2010 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Oooł, sorry Cieszynianka - to EZS pisała przed Tobą, że wybudowała i wykończyła. Pomyliłem Was. Czy to Ciebie ratuje? Mam wrażenie, że sama znasz odpowiedź. Traktuj ją jako pozytyw. Dagga - zniknąć i to na dobre. Zanim to zrobisz pożegnaj się ładnie, napisz kogo kochasz, a kogo masz w ... poważaniu i zaplanuj sobie dobrze czas - bo będziesz go miała dużo. Może napisz książkę o swoich przygodach forumowych - to dobra forma terapii w stylu: jaka byłam głupia, tak długo marnowałam czas na pierdoły... Pozdrawiam serdecznie PS I nie myśl o tym czy nam Ciebie będzie brak - będzie... nam miło spotkać Ciebie w innym "wcieleniu" - np. autorki wspomnianej książki. Poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.01.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Rozmyśliłam się, nigdzie nie idę Zrobię sobie remont kuchni. Ta moja po dwóch latach jest już passe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 20.01.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 pociesza mnie, że to uzależnienie przemija większość z obecnych w roku 2004, których zresztą bardzo lubiłam na początku swojej działalności, już nie pisze pewnie i ja powinnam się rozglądać za alternatywą... dom wybudowany, nawet wnętrza skończone... po co jeszcze tu siedzę? Eeeee... no my mieszkamy od 2005, a ja ciągle tu siedzę! Ale pociesza mnie fakt, że skoro mamy jeszcze druccini to znaczy, że jeszcze niewykończona chałpa, więc spokojnie mogę tu zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 20.01.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Mnie też na razie tu dobrze ... przyjaciół tu mam , takich prawdziwych ... więc na razie jeszcze tu trochę pobędę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr O. 20.01.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Typowe zachowania uzależnionych. "Do roboty ni mom chęci, hej..." na forum se wyskocze tylko na chwilecke... a poczytam ino troske i moze cosik napisze... A co mi tam - na chorobowym przeca jezdem. Zdrowia życzę i udanego kuliga na -20 st mroziczku PS Baru - może jakieś spotkanko zapoznawcze w Rzeszowie? EZS - po remoncie kuchni remont sypialni, po niej salon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 20.01.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Zdrowia życzę i udanego kuliga na -20 st mroziczku Ooooo!! Zazdrościsz, że nam takiej temperatury życzysz?! A co do spotkania - why not? Drzewiej takie czasy bywali, żeśmy się (znaczy grupa podkarpacka) spotykali... Fajne imprezki były hehehehe. PS. Chciałam powiedzieć, że nie czuję się uzależniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 20.01.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Nigdzie nie pójdę, tu mi dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 20.01.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Gadajcie co chcecie, ale normalne to to nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts