jagodas 06.10.2004 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Witam To co powiecie na kosztorys firmy EURODOMY z miejscowości Złotokłos: dom z użytkowym poddaszem, powierzchnia użtkowa 260 m/kw, Porotherm 50, okna PCV białe standardowe, dach pkryty dachówką bitumiczną (krótko mówiąc materiały średniej klasy nie najtańsze ale i nienajdroższe). Stan zamknięty pod klucz BEZ: paneli, drzwi, glazury, białego montażu (wanna, kabina, umywalka itp) CENA 999 TYS. prawie 1 MILION PLN ha ! Poporostu mnie zatkało, oczywiście zrezygnowaliśmy z mężem bo to chyba oferta dla Jeleni. Sory za błędy w pisowni materiałów budowlanych (nie jestem w tym oblatana dopiero będę się budować ale napewno nie z firmą EURODOMY) Pozdrawiam Jagodas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 08.10.2004 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Skończyłem stan surowy otwarty. Dom jak na zdjęciu. Pow. po podłodze ok. 160 m + garaż i pom. gosp. razem 28 m. Fundamenty: ławy w szalunkach, wzorcowe ocieplenie, ścieny z Maxa, wieźba dachowa pod ceramikę. Dom budowała firma. Ja płaciłem za materiały i robociznę osobno. Całkowite koszty ok. 100.000 brutto., nie licząc kosztów początkowych:projekt, przyłącza, geodeta itp. (chyba ok. 7000 zł). Dach ok 240 m będzie kosztował ok. 30.000 (pełne deskowanie, dachówka Ruppa, rynny stalowe, robociza). Może przy większym moim zaangażowaniu (szukanie tańszych mat.) byłoby taniej ale nie więcej jak o jakieś 5%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janka37 12.10.2004 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Mnie sam dach z oknami połaciowymi kosztował 60 tys . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts