Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Monitoring IP terenu na którym stoją 2 domy

Recommended Posts

W ramach ścisłości

Usługa fajna, tylko w/g Waszego cennika przy historii nagrań 7 dni cena za kamerę to 20zł. 3 kamery to takie minimum do monitoringu - czyli 60zł trzeba by płacić co miesiąc i jak rozumiem to za kamerę 1mpx co juz jest nieco nieaktualnym parametrem kamer IP.

Co do aktualności 1mpx kamer IP to nie do końca bym się zgodził ale to już inny temat, chciałbym jedynie doprecyzować, że 20 PLN jest dla rejestracji obrazu w HD.

Wydaje mi się, że Wasza oferta jest nieco spóźniona na rynku bo np https://www.ezvizlife.com/ oferuje chmurę za darmo dla posiadaczy swoich kamer

Wydaje się, że ta usługa przestała działać lub nie współpracuje z większością przeglądarek - ponadto z tego co widziałem to nie gwarantują, że nagrania nie zostaną wykradzione lub utracone, co wydaje się dość mało zachęcające :)

Nie robiąc dalszego offtopu widzę, że kolega znalazł rozwiązanie dla samego monitoringu więc osobiście więcej nie pomogę, życzę więc powodzenia.

@edit

Chodziło mi bardziej o nie branie odpowiedzialności-zapis regulaminu- za ewentualny wyciek danych, niż samą możliwość techniczną.

Edytowane przez AviCloud

onadto z tego co widziałem to nie gwarantują, że nagrania nie zostaną wykradzione lub utracone, co wydaje się dość mało zachęcające :)

:jawdrop::jawdrop: Trzeba być naprawdę nieźle zadufanym ignorantem, a by stwierdzić, że jego przechowywanie w chmurze zabezpieczone jest przed wyciekiem nagrań. Przypuszczam, że mały DDOS gimbazy spokojnie wywali wam tę usługę.

Tak dla przypomnienia to z Yahoo wypłynęło 1 MILIARD danych o kontach, a nie jest to początkująca małą firemka z Polski.