mdzalewscy 06.08.2004 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Witam, Przepraszam, ale nie ma forum namiotowego, a temat jest powiązany z budową. Zwiezli mi materiały, jeszcze nie ma stropu, tylko ściany i niestety pod nieobecności majstrów (sobota, niedziela) musze matariały pilnować (i dobrze, odpoczne, zrelaksuje się, poczytam). Dostałem namiot , niekompletny i w tym problem - co z czym się je ? , jakie są i jaki jest układ rurek w środku, bo nie daje rady w skompletowaniu tego dziadostwa. To chyba produkcja CCCP ?. Może ktoś ma taki i mi prześle schematy. Jeszcze raz przepraszam za dziwny post. O to jego fotki po orientacyjnym naciągnięciu Dzięki za info http://www.republika.pl/mdzalewscy/NAMIOCIK.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 06.08.2004 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Hm...... doprawdy nie wiem czy Twój post to żart czy też rzeczywisty problem Ze swej strony dodam, że kiedyś, przed laty, w sześcioosobowej grupie spędziliśmy 2 miesiące wędrówki po Afryce północnej w czymś zdecydowanie uboższym. Był to tropik z namiotu 4 osobowego bez nawet centymetra stelaża.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 06.08.2004 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 oj, nie żart... poprostu nie wiedziałem gdzie się zapytać, dostałem namiot za free. Walczyłem ostro, ale nie mogę dojść co i jak. Jak bym dostał schemat to bym kupił rurki aluminiowe i bym doprowadział go do stanu właściwego. Jutro już jade na budowę i nie chcę spać w budzie robotników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 06.08.2004 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Jeśli tak to proszę bardzo. Z przedstwaionego zdjęcia wynika, że jest to namiot dwumasztowy. Prawdopodobnie maszt tylni (czyli dalszy od wejścia jest niższy) Obydwa maszty winne być połączone poprzeczką o długości szwu między krawędziami spadu dachu namiotu minus jakieś 10 cm.Wysokość masztu określisz rozkładając na trawie przód namiotu wten sposób by ścianki boczne utrzymały kąt 90stopni w stosunku do podłogi namiotu a szczytem (wierzchołka trójkata) dachu.Podobnie postąp przy obliczaniu wysokości masztu tylnego.Uff.....powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 06.08.2004 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Jezeli to model z za wschodniej granicy to moglo w orginale nie byc "płatwi kalenicowej" spotkalem sie z takimi namiotami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 07.08.2004 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 Jezeli to model z za wschodniej granicy to moglo w orginale nie byc "płatwi kalenicowej" spotkalem sie z takimi namiotami właśnie jest jakiś gruby sznurek, może to "kalenicowa" ?, bo na początku myślałem podobnie jak Wowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jureks 07.08.2004 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 Wydaje mi się, że to jednomasztowiec ( maszcik tylko z przodu ). Ostatecznie można się przehotelować na styropianie , zamiast kołderki dobre są drzwi od garażu a pod główkę bloczek fundamentowy ewentualnie uformowany chudziak. Miłego pobytu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 07.08.2004 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 Rada chyba Wam nie posluze, ale usmialam sie setnie. Fajny ten namiot. Ale rozumiem Was, bo tez dzis rozmawialismy z mezem o nocowaniu w namiocie na placu boju, gdy ekipy nie ma. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 07.08.2004 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 Wydaje mi sie, ze Wowka ma racje. Rzeczywiscie kalenicy moze nie byc. Kiedys mialem namiot z "dwupolaciowym dachem" i nie mial preta w kalenicy. Tez CCCP Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 08.08.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2004 Zamiast rurki u mnie była szeroka taśma. Namiot rodem z Rumunii. Obecnie rozbijam go dla dzieci ale powoli ulega już biodegradacji (ma ponad 10 lat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 09.08.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Przydatne byłyby inne rzuty, gdyż projekt wg, którego go wykonano jest dość egzotyczny, a narożnik po prawej nie powinien być mocowany do drzewostanu, jeno zakotwiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts