Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NAMIOT - czego brak, i co się z czym je ? - foto

Recommended Posts

Witam, Przepraszam, ale nie ma forum namiotowego, a temat jest powiązany z budową. Zwiezli mi materiały, jeszcze nie ma stropu, tylko ściany i niestety pod nieobecności majstrów (sobota, niedziela) musze matariały pilnować (i dobrze, odpoczne, zrelaksuje się, poczytam). Dostałem namiot , niekompletny i w tym problem - co z czym się je ? , jakie są i jaki jest układ rurek w środku, bo nie daje rady w skompletowaniu tego dziadostwa. To chyba produkcja CCCP ?. Może ktoś ma taki i mi prześle schematy. Jeszcze raz przepraszam za dziwny post.

O to jego fotki po orientacyjnym naciągnięciu

Dzięki za info

http://www.republika.pl/mdzalewscy/NAMIOCIK.jpg

Hm...... doprawdy nie wiem czy Twój post to żart :wink: czy też rzeczywisty problem :o

Ze swej strony dodam, że kiedyś, przed laty, w sześcioosobowej grupie spędziliśmy 2 miesiące wędrówki po Afryce północnej w czymś zdecydowanie uboższym. Był to tropik z namiotu 4 osobowego bez nawet centymetra stelaża.. :p

oj, nie żart... poprostu nie wiedziałem gdzie się zapytać, dostałem namiot za free. Walczyłem ostro, ale nie mogę dojść co i jak. Jak bym dostał schemat to bym kupił rurki aluminiowe i bym doprowadział go do stanu właściwego. Jutro już jade na budowę i nie chcę spać w budzie robotników.

Jeśli tak to proszę bardzo. Z przedstwaionego zdjęcia wynika, że jest to namiot dwumasztowy. Prawdopodobnie maszt tylni (czyli dalszy od wejścia jest niższy) Obydwa maszty winne być połączone poprzeczką o długości szwu między krawędziami spadu dachu namiotu minus jakieś 10 cm.

Wysokość masztu określisz rozkładając na trawie przód namiotu wten sposób by ścianki boczne utrzymały kąt 90stopni w stosunku do podłogi namiotu a szczytem (wierzchołka trójkata) dachu.

Podobnie postąp przy obliczaniu wysokości masztu tylnego.

Uff.....

powodzenia