igaa 06.08.2004 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Mam na swojej dzialce rolbordery. Moze ktos podzieli sie tym jak poradzil sobie z usuwaniem trawy rosnacej przy rolborderach, a moze jakies zabezpieczenie zeby nie rosla tuz przy nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LamiaReno 06.08.2004 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Dwa wyjscia: -walczyć nożyczkami (wspomaganie ze strony rodziny) -albo dać sobie spokój. A tak na poważnie to można wysypać korą, ale też przerasta korzeniami; można wkopać takie brzydkie zielone plastikowe pasy i zasłonić ziemią to przynajmniej korzenie nie bedą przerastały; albo naprawdę pogodzić się i strzyc nożyczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 08.08.2004 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2004 A co to są rolbordery?Domyślam się, że ma to coś wspólnego z granicą trawnika. Czy mam rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
italka 09.08.2004 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Są to, o ile się nie myle, takie drewniane palisadki. Trawę, która wzdłuż nich rośnie (zwykle jak dżungla ) trzeba, po prostu, polubić . Podkaszarka nic nie daje. Bawiłam się kiedyś takimi specjanymi nożycami do trawy (tną w poziomie), ale mamy rolborderów dość dużo, i potem cały dzień nie czułam kolan ani rąk (ha ha... właściwie to czułam ). A mój pies baaaardzo się dziwował, czemu pani czołga się parę godzin po trawniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henryk_baszkowka 10.08.2004 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Czesc Tez mam rollbordery i nie mam tego problemu. Dlaczego? A dlatego ze prawie caly trawnik mam otoczony pasem z kostki betonowej (zostala mi z robienia chodnika) rowniez obok rollborderow. Kostka jest na rowno z poziomem ziemi dzieki czymu mozna na nia wjechac kosiarka. Sprawa zalatwiona )) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts