Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nie róbcie kominków w domu:)

Adam626

Czy zrobiłbyś ponownie kominek w domu  

294 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zrobiłbyś ponownie kominek w domu

• Nie róbcie kominków w domu!
      86
    • Oczywiście zrobiłbym. Róbcie kominki!
      166
    • Mam mieszane uczucia
      42

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nienormalne to jest jak chłop chłopa wali w d... a nie palenie w kominku

Ale żeś wymyśli. A co się stało ze starym ale jarym "zając Ty bez czapki chodzisz".

Czyli uważasz że to co dwoje ludzi robi sobie nawzajem za obopulną zgodą i ponoć dla obopulnej przyjemności, bez wpływu na otoczenie jest nienormalne.

A za normalne uważasz generowanie bezpośredniego wpływu, uciążliwości dla otoczenia, bo "kija Ci mogą zrobić" w świetle przepisów.

Tu będzie pytanie retoryczne: czyżby żarliwie praktykujący katolik?

No nie tak do końca, jest coś takiego jak nadmierna /uciążliwa emisja z twojej działki na sąsiednie (zarówno hałasu jak i zapachów) - trudne ale możliwe do udowodnienia.

Bo ja wiem czy trudne? To właśnie te uciążliwości są w tym regulaminie utrzymania miasta w czystości. Była kilka razy straż miejska, wszyscy lub prawie wszyscy sąsiedzi byli przesłuchani, sąsiedzi sami przenieśli w inne miejsce, bo się wystraszyli rozprawy w sądzie.

Ale rozprawa chyba i tak będzie(standardowa procedura Straży Miejskiej)...więc będę wiedzieć więcej na ten temat, czy smród z sąsiedniej działki jest trudny do udowodnienia. I jak długo to potrwa..Ale zdaję sobie sprawę, że gdyby sąsiadem był ktoś bardziej bojowo nastawiony (taki typu:kij mi mogą zrobić) - to wtedy na pewno jest dużo trudniej...no i Straż miejska też tutaj dużo ułatwia....

Ale żeś wymyśli. A co się stało ze starym ale jarym "zając Ty bez czapki chodzisz".

Czyli uważasz że to co dwoje ludzi robi sobie nawzajem za obopulną zgodą i ponoć dla obopulnej przyjemności, bez wpływu na otoczenie jest nienormalne.

A za normalne uważasz generowanie bezpośredniego wpływu, uciążliwości dla otoczenia, bo "kija Ci mogą zrobić" w świetle przepisów.

Tu będzie pytanie retoryczne: czyżby żarliwie praktykujący katolik?

Kakaowi chłopcy odbiegają od normy kominki nie.Jak dla mnie ale dla Ciebie widze odwrotnie jest.

A do kościoła i daleko

Bo ja wiem czy trudne? To właśnie te uciążliwości są w tym regulaminie utrzymania miasta w czystości. Była kilka razy straż miejska, wszyscy lub prawie wszyscy sąsiedzi byli przesłuchani, sąsiedzi sami przenieśli w inne miejsce, bo się wystraszyli rozprawy w sądzie.

Ale rozprawa chyba i tak będzie(standardowa procedura Straży Miejskiej)...więc będę wiedzieć więcej na ten temat, czy smród z sąsiedniej działki jest trudny do udowodnienia. I jak długo to potrwa..Ale zdaję sobie sprawę, że gdyby sąsiadem był ktoś bardziej bojowo nastawiony (taki typu:kij mi mogą zrobić) - to wtedy na pewno jest dużo trudniej...no i Straż miejska też tutaj dużo ułatwia....

Jeśli śąsiad zaczyna mi robić pod górkę znacznym stopniu to już jest wojna. Jeśli sąsiad poszedłby do sądu to sądzisz że nie byłoby odwetu??

Edytowane przez kulibob

Jeśli śąsiad zaczyna mi robić pod górkę znacznym stopniu to już jest wojna. Jeśli sąsiad poszedłby do sądu to sądzisz że nie byłoby odwetu??

Przecież ja nie idę z nikim do sądu. Ja tylko zgłaszam nieprawidłowości, nieprzestrzeganie prawa. Do sądu wniosek złoży SM.

Problem z tym, że ja nie boję się odwetu...może gdybym pety w kominku palił, albo szambo wylewał...

Nie jestem pewien (być może tak jest), czy to wykroczenie trafia do sądu z urzędu. Takie sprawy to częściej pewnie powództwa cywilne. Chyba, że trafi się "recydywa" - kilka mandatów /upomnień w tym samym temacie.

Nie jestem pewien (być może tak jest), czy to wykroczenie trafia do sądu z urzędu. Takie sprawy to częściej pewnie powództwa cywilne. Chyba, że trafi się "recydywa" - kilka mandatów /upomnień w tym samym temacie.

To chyba zależy od okoliczności. Tak wywnioskowałem z rozmowy z panią która prowadziła sprawę z ramienia SM. Chyba każda osoba będąca świadkiem w sprawie dostała pytanie w stylu - czy uważa, że sprawcę trzeba ukarać, czy wystarczy tylko upomnienie (bo nie była to recydywa) W przypadku, gdy ktoś uważa, że trzeba ukarać, to sprawa jest kierowana do sądu.

Nienormalne to jest jak chłop chłopa wali w d... a nie palenie w kominku

Popieram.

Nienormalne to jest jak chłop chłopa wali w d... a nie wylewanie szamba na pole czy podwórze.

Po za tym szambo to nawóz i rośliny lepiej rosną. Po za tym żeby oczyścić ścieki trzeba zużyć sporo energii, więc wylewanie jest ekologiczne!

Nie dajmy się lewactwu.

Podobnie ze spalaniem śmieci, te wszystkie toksyny to wymysł lewactwa.

Popieram.

Nienormalne to jest jak chłop chłopa wali w d... a nie wylewanie szamba na pole czy podwórze.

Po za tym szambo to nawóz i rośliny lepiej rosną. Po za tym żeby oczyścić ścieki trzeba zużyć sporo energii, więc wylewanie jest ekologiczne!

Nie dajmy się lewactwu.

Podobnie ze spalaniem śmieci, te wszystkie toksyny to wymysł lewactwa.

Popieram.

Nienormalne to jest jak chłop chłopa wali w d... a nie jeżdżenie kosiarką spalinową bez tłumika o 3 w nocy po centrum osiedla.

Nie dajmy się lewactwu.

Podobnie z samochodami elektrycznymi, te wszystkie PMy z diesli to wymysł lewactwa.

"...Nakazuje prowadzenie procesu spalania w taki sposób, aby:

przy spalaniu odpadów komunalnych - przez cały czas temperatura gazów powstających w wyniku spalania utrzymywała się na poziomie nie niższym niż 850oC, czas spalania trwał co najmniej dwie sekundy, a zawartość tlenu w gazach wynosiła co najmniej 6%,

przy spalaniu odpadów niebezpiecznych - przez cały czas temperatura gazów powstających w wyniku spalania utrzymywała się na poziomie nie niższym niż 850°C, czas spalania trwał co najmniej dwie sekundy, a zawartość tlenu w gazach wynosiła co najmniej 6%, z zastrzeżeniem:

w przypadku spalania odpadów niebezpiecznych zawierających ponad 1% związków fluorowcoorganicznych, w przeliczeniu na chlor, temperatura nie może być niższa niż 1100°C..."

Bułka z masłem :)