Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nie róbcie kominków w domu:)

Adam626

Czy zrobiłbyś ponownie kominek w domu  

294 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zrobiłbyś ponownie kominek w domu

• Nie róbcie kominków w domu!
      86
    • Oczywiście zrobiłbym. Róbcie kominki!
      166
    • Mam mieszane uczucia
      42

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czyli w niczym nie różnisz się od tego sąsiada od Jastrzębia...

Cały czas to próbuję wyperswadować, że póki sąsiedzi Jastrzębia działają legalnie to może się na nich co najwyżej obrazić.

A żale na forum niczego nie zmienią.

Kto się będzie przejmował samopoczuciem sąsiada, którego z pewnością słabo lubią, jeżeli musieliby tracić na tym aby Jastrząb był zadowolony ?

Dopóki prawnie im nikt nie zabroni (i ja się pod tym podpisuję) to po prostu nie będą się przejmować.

Nikt w normalnym życiu, za swoje pieniądze nie będzie zmieniał świata.

Może mam jeszcze diesla sprzedać bo się źle czujesz ?

Paliwo jest wysoko opodatkowane i z tych pieniędzy dofinansowywany jest NFZ i inne dobra wspólne.

Silniki musza spełniać odpowiednie normy, nad spalanie czuwa elektronika, spaliny są oczyszczane przez katalizator i filtr cząstek stałych.

Mam nie jeść świnek bo żydzi się bulwersują ?

Jak chcesz to jesz, jak nie, to nie - wyłącznie twoja sprawa. Za to twoje smrody i trucizny inni muszą wdychać - wyjścia nie mają, chyba że ucieczka przed tobą i twoimi wydalinami.

Albo nie przepuszczać feministki w drzwiach bo mnie do sądu pozwie ?

Jak sobie nie życzą. Od ciebie zależy.

Wyluzuj albo się dostosuj.

Bądź kulturalni i nie smrodź, nie truj, jak inni proszą.

Bądź kulturalni i nie smrodź, nie truj, jak inni proszą.

To ja Cię proszę ,w imię zdrowia moich dzieci.

Przestań jeździć samochodem lub komunikacją miejską i przesiądź się na rower...nawet w zimę.

Przekonaj swoich znajomych do tego, swoich rodziców, rodzeństwo. W IMIĘ MOICH DZIECI bo na mnie już za późno !

Kupisz mi PC ?

Wrodzony niedobór jodu, czy może byłeś przedwczoraj na roratach i za dużo się nałykałeś ?!?

wiem, że za ten stan rzeczy w olbrzymiej większości odpowiedzialne są kopciuchy+węgiel ale....nawet jak będzie totalny zakaz dla węgla i wszyscy zamontują gaz, to myślisz że co ci wszyscy ludzie zrobią? Zamontują kominki (jeśli jeszcze ich nie mają) i będą się "rekreacyjnie" dogrzewać, bo przecież gazem drogo....

To ja Cię proszę ,w imię zdrowia moich dzieci.

Przestań jeździć samochodem lub komunikacją miejską i przesiądź się na rower...nawet w zimę.

Tam gdzie mieszkam, nie ma komunikacji publicznej. Gdyby była taka, która mnie do pracy dowiezie choćby 2x wolniej, to bym się w nią przesiadł od ręki.

A Ty gaz możesz odpalić 3x prościej niż kominek.

Ale zakładam, ze niedostrzegasz idiotyczności swojego "przykładu".

O tym, że spalenie 1m3 drewna generuje tyle pyłów co samochód w pare lat wspominał Ci nie będę, bo i tak to zlejesz pewnie.

Wrodzony niedobór jodu, czy może byłeś przedwczoraj na roratach i za dużo się nałykałeś ?!?

wiem, że za ten stan rzeczy w olbrzymiej większości odpowiedzialne są kopciuchy+węgiel ale....nawet jak będzie totalny zakaz dla węgla i wszyscy zamontują gaz, to myślisz że co ci wszyscy ludzie zrobią? Zamontują kominki (jeśli jeszcze ich nie mają) i będą się "rekreacyjnie" dogrzewać, bo przecież gazem drogo....

Jakie dogrzewać!? Przepalać dla przyjemności 90% okresu grzewczego...

Cały czas to próbuję wyperswadować, że póki sąsiedzi Jastrzębia działają legalnie to może się na nich co najwyżej obrazić.

Wszyscy tu obecni zwolennicy jarania o mentalności i empatii kalego, mają problem z czytaniem ze zrozumieniem. Pare razy pisałem, że nie działają legalnie.

Ale ja przeciwieństwie do Ciebie nie chce mieć w d...ie sąsiada ani się z nim sądzić. Wolłabym, żeby ten zrezygnował z uprzykrzania życia innym tylko dla własnej przyjemności. Ale On prezentuje postawę taką jak Ty: co to mnie obchodzi. I taka jest pewnie z połowa społeczeństwa, wieć nic po za totalnym banem nie zadziała. To samolubne społeczeństwo samo z siebie nie zrobi niczego dla ogółu.

Tam gdzie mieszkam, nie ma komunikacji publicznej. Gdyby była taka, która mnie do pracy dowiezie choćby 2x wolniej, to bym się w nią przesiadł od ręki.

Brak komunikacji publicznej w Twoim regionie, w kontekście poruszania się rowerem nie zmienia kompletnie sensu mojej prośby.

Jeździj rowerem.

A Ty gaz możesz odpalić 3x prościej niż kominek.

Nie odpalam go. On jest odpalony.

Ale zakładam, ze niedostrzegasz idiotyczności swojego "przykładu".

Oczywiście, że nie dostrzegam. Po prostu Ty dopasowujesz przykłady, które są Tobie wygodne.

O tym, że spalenie 1m3 drewna generuje tyle pyłów co samochód w pare lat wspominał Ci nie będę, bo i tak to zlejesz pewnie.

Oczywiście, że zleję bo ja ten 1m3 spalam w 3-4 lata.

Więcej pyłu w rok generują Twoje klocki hamulcowe.

Jest gorzej. Dałem mu przykład legalnego upierdliwego działania, które jego wkurzy. I co by zrobił? No to chciał mi opony przecinać i okna wybijać. Encyklopedyczny przykład hipokryzji.

Zauważyłem, że jesteś wręcz kultową postacią na tym forum jeżeli chodzi o dosłowne czytanie wiadomości lub właśnie takie jak wyżej odnoszenia się bez czytania między wierszami.

To samolubne społeczeństwo samo z siebie nie zrobi niczego dla ogółu.

Ty chcesz zmieniać mentalność Polaka ukształtowanego od zarania dziejów.

Może zmienisz nas w Skandynawów ?

W Norwegii podobno, sąsiad dnia poprzedzającego podanie na policję za głośną muzykę wypije z Tobą wódkę.

A za płacz dziecka niemal pewny dozór odpowiednich instytucji.

Chyba juz wiekszość ludków wie że kominka nie ma sensu robić. Już spadła popularność tego zacofanego urządzenia

Tylko powód jest inny kiedyś zakładali go gaziaże i elektrycy teraz w nowych domach rachunki są dość niskie i o takiej oszczędności mało kto myśli. Przynajmniej tak mi się wydaje. Z drugiej strony ludzie są mniej przewidujący i pamięć o komunistycznych prepersach przepada. O czasach co każdy musiał myśleć o swoim zadzie. Trzeba było kupić pyry na zimę i mieć zapas cukru i zaprawy. Teraz jest elektrowania, gazownia i guzik. Domy zaczynają budować dorosłe bachory a pod tym względem będzie jeszcze gorzej.

Wszyscy tu obecni zwolennicy jarania o mentalności i empatii kalego, mają problem z czytaniem ze zrozumieniem. Pare razy pisałem, że nie działają legalnie.

Ale ja przeciwieństwie do Ciebie nie chce mieć w d...ie sąsiada ani się z nim sądzić. Wolłabym, żeby ten zrezygnował z uprzykrzania życia innym tylko dla własnej przyjemności. Ale On prezentuje postawę taką jak Ty: co to mnie obchodzi. I taka jest pewnie z połowa społeczeństwa, wieć nic po za totalnym banem nie zadziała. To samolubne społeczeństwo samo z siebie nie zrobi niczego dla ogółu.

Ale z Ciebie manipulant Jastrzębiu :) Po kolei:

To nie jest mentalność (ani empatia) Kalego. Po prostu wszystkim na raz w d..pę nie wejdziesz. Zawsze znajdzie się jakiś "niezadowolony, bo..." Nie wolno podporządkowywać życia takim ludziom, bo finalnie musiał byś sobie w łeb strzelić, tylko dlatego że kogoś wkurzasz samym faktem swojego istnienia.

"To samolubne społeczeństwo samo z siebie nie zrobi niczego dla ogółu" - społeczeństwo to ogół Jastrzębiu. Zapewne chodziło Ci o: "ta niezgadzająca się ze mną część społeczeństwa nie zrobi nic dla tej zgadzającej się ze mną części".

Nic poza banem nie zadziała powiadasz. Muchenz idzie dalej, nie owija w bawełnę, pisze że ban ma być dotkliwy, bolesny finansowo, tak, żeby kominkowcy kwiczeli. Najnormalniej chce komuś dopieprzyć. Urodziliście się chłopaki nie w tym czasie i miejscu co trzeba. W ZSRR za Komisarza Berii czuli byście się jak ryby w wodzie. Wystarczyło by się do NKWD zapisać. Bo dzisiaj z reżimowym zamordyzmem nawet Korea Północna i Chiny odpuszczają. A wy dalej po staremu.

I co wy teraz biedaki zrobicie?

Edytowane przez Krakers70