Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nie róbcie kominków w domu:)

Adam626

Czy zrobiłbyś ponownie kominek w domu  

294 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zrobiłbyś ponownie kominek w domu

• Nie róbcie kominków w domu!
      86
    • Oczywiście zrobiłbym. Róbcie kominki!
      166
    • Mam mieszane uczucia
      42

Recommended Posts

Masz rację , zazdrości i kąsa bo już argumentów brak. Pokazać swojego nie pokaże bo zobaczy co to krytyka. Ośmieszy się i będzie wstyd to lepiej krytykować innych bezpodstawnie,wyśmiewać,drwić.To mi podpada pod lekkoducha.Postawa niekonkretna i nieładna.

Ja znowu odnoszę wrażenie ,że on coś spierniczył ze swoim i wstydzi się ,że źle to skomponował w chałupie. Pzdr.

Oj daj spokój. Ten typ tak ma. :yes:

• Odpowiedzi 13k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fotohobby, wstaw fotkę swojego kominka, tak jak zrobił to NS. Ja też wstawię mojego okopceńca. Dasz radę, czy zasłonisz się szeroko pojętą prywatnością?

Wstawiałem fotki po pierwszych rozpaleniach i raz, kiedy ktoś chciał zobaczyć, jak wygląda moja obudowa z gresu.

Kto chce, ten znajdzie.

Nie mam ekshibicjonalnych odchyleń, nie wstawiam zdjęć z wnętrza domu, tego co mam w domu, czy na talerzu :)

Obudowy okopconej nie mam, bo palę w nim 6-8 razy w sezonie (co sezon, to mniej) i najczęściej nie dokładam po rozpaleniu.

Wstawiałem fotki po pierwszych rozpaleniach i raz, kiedy ktoś chciał zobaczyć, jak wygląda moja obudowa z gresu.

Kto chce, ten znajdzie.

Nie mam ekshibicjonalnych odchyleń, nie wstawiam zdjęć z wnętrza domu, tego co mam w domu, czy na talerzu :)

Obudowy okopconej nie mam, bo palę w nim 6-8 razy w sezonie (co sezon, to mniej) i najczęściej nie dokładam po rozpaleniu.

Ty palisz w kominku? Serio? I somsiadom smrodzisz i czuć wędzonką. :mad:

Kto chce, ten znajdzie.

No i wszystko w temacie. Przewidziałem to.

No i wszystko w temacie. Przewidziałem to.

Widzisz - to jest temat "Nie róbcie kominków w domu", a nie "Pokażcie swoje kominki"

to, że niktspecjalny wkleja swkoją skrzynkę do utylizacji drewna, baniak, wymiennik nie obliguje mnie do tego, by rewanżować mu się tym samym.

Tym bardziej, że jego zdjęćia i ich zawartość średnio mnie interesują.

Podobnie jak to, co pichci.

Widzisz - to jest temat "Nie róbcie kominków w domu", a nie "Pokażcie swoje kominki"

to, że niktspecjalny wkleja swkoją skrzynkę do utylizacji drewna, baniak, wymiennik nie obliguje mnie do tego, by rewanżować mu się tym samym.

Tym bardziej, że jego zdjęćia i ich zawartość średnio mnie interesują.

Podobnie jak to, co pichci.

Nawet dobre tłumaczenie jak na ucieczkę.

Zanim syf trzeba mieć go czym robić.No !!! który z panów adwersarzy wklei swój kominek,jak składuje paliwo i jaką ma instalację.Jak i kiedy serwisuje w/w.

Ale czym ty się chwalisz?!?

O ile dobrze pamiętam, to były tu swego czasu wyliczenia, że za kwotę którą kosztowały wszystkie twoje systemy, to miałbyś wypasioną pompę ciepła. A syfu byłoby mniej....

Ale czym ty się chwalisz?!?

O ile dobrze pamiętam, to były tu swego czasu wyliczenia, że za kwotę którą kosztowały wszystkie twoje systemy, to miałbyś wypasioną pompę ciepła. A syfu byłoby mniej....

No tak tylko sam fotohobby o zmianie na gruntówkę

To się wypisuj.

A właściwie przepisuj - na prąd pozyskiwany z węgla, czyli znacznie brudniejszego paliwa kopalnego :)

:lol2:

Te posty mają ci uświadomić,że niezależnie co wybierzesz - będziesz syfił. Albo lokalnie, albo globalnie.

I teraz, ze znanych Ci tabelek, mógłbyś sobie przeliczyć co bardziej - gdybyś potrafił :)

Czyli trollujesz? Widać.

A widzisz, po to jestem obstawiony OZE, żeby syfić jak najmniej.

Tylko wiesz część to odnawialne jak drewno a część nie jak "czysty" gaz czy wungiel.

Ah te dylematy.

PS. Oglądnij se ten "Gasland". Serio. Fajny. Otworzą Ci się oczka. Szczególnie, że niedługo, że w Polsce 1/2 zapotrzebowania będzie pokrywana właśnie właśnie z LNG, dostarczany żaglowcami. Fakt zapomniałem. Przecież co tam, to nie syfi i nie zatruwa środowiska pod Twoim nosem.

Przecież co tam, to nie syfi i nie zatruwa środowiska pod Twoim nosem.

z takiego samego założenia Ty wychodzisz, w końcu pamiętam jak broniłeś ogrzewania kablami :)

Wszystko przez Twoje wrażliwe spojówki :)

To co, że 3x więcej CO2 i 40% z węla brunatnego z odkrywki...

Edytowane przez fotohobby

Czyli trollujesz? Widać.

A widzisz, po to jestem obstawiony OZE, żeby syfić jak najmniej.

Tylko wiesz część to odnawialne jak drewno a część nie jak "czysty" gaz czy wungiel.

"Obstawiony OZE" to jest palenie w kominku drewnem ?

Drewno to nie OZE.

Gasland to ten film sponsorowany przez Gazprom ?

Film nie jest na temat "Nie róbcie kominków w domu".

Kto chce, ten znajdzie.

Ty się boisz , po prostu się obawiasz wstydu.Nazywasz mnie ekshibicjonistą. Wiesz co to za określenie?.Obrażasz nie tylko mnie jest tu cała armia ludzi którzy wklejają i chwalą się swoimi wnętrzami domów,swoje ogrody, i inne rzeczy ,które mają piękne. Przepadłeś w temacie o kominkach z kretesem.tego jeszcze nie grali by jedna persona obraziła cała społeczność FM.Dobrze się czujesz jak takie oskarżenia i głupoty wypisujesz.Lepiej to odszczekaj bo brzmi bardzo źle.Co do moich fotek są instruktażowe dla takich jak ty.:mad:

z takiego samego założenia Ty wychodzisz, w końcu pamiętam jak broniłeś ogrzewania kablami :)

Wszystko przez Twoje wrażliwe spojówki :)

To co, że 3x więcej CO2 i 40% z węla brunatnego z odkrywki...

:lol2:

Pierwsze nie broniłem kabli, bo nie lubię kabli.

Dwa ten Jasiek, ma np. PV od kilku lat i czepiłeś się go, że syfi, gdzie Ty syfisz cały rok i nie jest u Ciebie lepiej, chociaż nie miałeś o tym najmniejszego pojęcia o co w tym wszystkim chodzi. Widać dalej nic od Ciebie nie dotarło, ale już trudno. Nic na to nie poradzę.

:D

"Obstawiony OZE" to jest palenie w kominku drewnem ?

Drewno to nie OZE.

Gasland to ten film sponsorowany przez Gazprom ?

Film nie jest na temat "Nie róbcie kominków w domu".

"Obstawiony OZE" to cycta z fotohobby. Nie chciało mi się szukać i nie , co on napisał o tym co mam i jakie instalacje. Poświęć trochę czasu i poszukaj co mam.

A jak OZE. Pellet też OZE. W przeciwieństwie do gazu, chociaż już ktoś napisałe, że gaz to OZE. :lol2:

No widzisz, cały czas hejt na kominki, że syfią. To trzeba pokazać, że są inne rzeczy, które też syfią i uświadomić ludziskom pewne rzeczy.

Tak Gazprom. :bash:

No fakt przecież kupujesz gaz z Gazpromu. Gratulacje.

Ty się boisz , po prostu się obawiasz wstydu.Nazywasz mnie ekshibicjonistą. Wiesz co to za określenie?.Obrażasz nie tylko mnie jest tu cała armia ludzi którzy wklejają i chwalą się swoimi wnętrzami domów,swoje ogrody, i inne rzeczy ,które mają piękne. Przepadłeś w temacie o kominkach z kretesem.tego jeszcze nie grali by jedna persona obraziła cała społeczność FM.Dobrze się czujesz jak takie oskarżenia i głupoty wypisujesz.Lepiej to odszczekaj bo brzmi bardzo źle.Co do moich fotek są instruktażowe dla takich jak ty.:mad:

Brawo. 100/100 .

Do tego okazało się, że sam pali w kominku. Teraz wiadomo dlaczego go nie wyburzy. No ale na forum to on nie, a rzeczywistość jest inna. Jak to się nazywa?

Dobrze się czujesz jak takie oskarżenia i głupoty wypisujesz.

Lepiej to odszczekaj bo brzmi bardzo źle.

:yes:

A to.

Kolejny "erotoman-gawędziarz"

Super, Prawda? Pełna kultura. :p

Taka mam zasade i tyle. Nie wrzucam swoich zdjec swojego domu i rodziny do mediow spolecznosciowych, na fora itp.

Zdjecia z domu do DB przestalem wklejac po zamieszkaniu.

Ogrod, płot, elewacja - to jeszcze ujdzie.

Zdjecia mojego kominka tu byly, szkoda, ze nie zainteresowałes sie tematem wcześniej.

Przegapiles, nie potrafisz poszukać - nie moja strata...

Edytowane przez Redakcja
wycieczki osobiste