mag 07.08.2004 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 Mamy z mezem piekne, duze mieszkanie z ogrodkiem w starej kamiennicy, w naprawde dobrej dzielnicy. Mieszkanie jest sporo warte. Starczyloby na dom z wykonczeniem (chcemy budowac sie na wsi).1.Ja uwazam, ze nie nalezy sie go pozbywac. Jestesmy jeszcz mlodzi, nie wiadomo co zycie przyniesie. Mieszkanie w miescie to dobra rzecz, zreszta dookola wprowadzaja sie sami bogaci ludzie i remontuja stare kamiennice. Mieszkanie bedzie tylko zyskiwalo na wartosci ze wzgledu na lokalizacje. Nalezy je odremontowac do konca (kuchnia + lazienka) i wynajmowac a z pieniedzy za wynajem splacac kredyt. Nawet jesli to dosunie budowe domu o jakis czas.2. Moj maz twierdzi, ze nie ma sensu pakowac pieniedzy, bo mieszkanie jest stare i ze za to co juz tu wlozylismy bylby ladny kawalek nowego domu (ma racje). Remont kuchni i lazienki bedzie kosztowal prawie tyle co kupno dzialki na wsi a pieniadze w niego wlozone sie nie zwroca. Co o tym myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 07.08.2004 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 można spróbować wynająć w takim stanie jak jest (o ile nie jest tragicznie), a co do posiadania jednocześnie mieszkania w mieście i domu na wsi to jest jeszcze do przemyślenia podatek katastralny pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 07.08.2004 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 Podatku jeszcze nie ma, jak wejdzie, to może bedzie przystepna stawka i z wynajmu opłacicie sobie obydwa podatki - za mieszkanie i za dom.Ja wynajęłabym nie remontując, nie sprzedałabym takiego mieszkania.Na tym etapie za wynajem mozna spłacać kredyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 09.08.2004 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Jak wynająć to legalnie, ze względu na sąsiadów, a od września drożeją akademiki to i pokoje pójdą w górę, a co dopiero całe mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 18.08.2004 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Nie warto doprowadzać mieszkania do super poziomu, bo ciężko odchorujesz wszystkie zniszczenia spowodowane przez lokatorów. Uwierz, tylko właściciel dba naprawdę. trobe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 18.08.2004 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Absolutnie nie sprzedawajcie! Nieruchomości to w obecnych czasach najlepsze inwestycje!A szczególnie w tak dobrych miejscach, jak opisujesz Moja działkę pod W-wa kupowałam parę dobrych lat temu za 8USD za m2, teraz jest warta 120USD za m2. Tylko dlatego, że nieświadomie "wstrzeliłam się" w dobre położenie tej działki. Skąd wtedy miałam wiedzieć, że te buraczane pola za kilka lat będą tak chętnie kupowane . A teraz jest na mojej działce pełen wypas, jeśli chodzi o media i dojazd kostką bauma A Ty jesteś świadoma tego, że Wasze mieszkanie jest "cool" Co najwyżej wymieńcie kibel i drzwiczki MDF w kuchni i spłacajcie czynszem kredyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag 25.08.2004 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Dziekuje wszystkim za opinie. To mieszkanie jest bardzo specyficzne. Dosc spore, ale ma tylko jeden pokoj 40kilku metrowy plus sypialnia z wyjsciem do ogrodu. Osobne wejscie, ogrod, wieeelkie okna i wysokie sufity. Nie wyobrazam sobie tutaj ani studentow ani rodziny z dziecmi, bo jest zwyczajnie niepraktyczne. Tak sobie kombinowalam, ze to by bylo w sam raz mieszkanie dla kogos komu nie zalezy na wynajeciu mieszkania ale na wynajeciu wyjatkowego mieszkania. Tylko dla jednej osoby lub dla pary. Nie wiem czy dobrze mysle, ale sama mam znajomych, ktorzy placili mase pieniedzy za wynajem bo mieszkanie mialo kominek, albo piekny widok z okna. Dlatego wydaje mi sie, ze sama wymiana drzwiczek nie wystarczy i musi wygladac tak, zeby przyciagalo oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miska 30.08.2004 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Absolutnie sie zgadzam. Mieszkanko z dusza i klimatem "sprzeda"sie (czytaj: bedziesz mogla wynajac) za lepsze pieniazki i nie byle komu.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts