kusior 07.08.2004 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 Witam!Czy ma ktoś basen (ew. jakie wymiary) i ogrzewa w nim wodę. Jeśli tak to jak ogrzewa. Czy wymiennik ciepła podłączony do kotła gazowego czy panele słoneczne czy może jakoś inaczej. Jestem ciekaw jaki jest koszt ogrzewania wody w basenie, bo jesli nie jest ogrzewana to instalacja basenowa to gdzieś tylko 1,5 kW. Przyjmijmy do rozważań basen 4x10 coś takiego.Wysokość wody może być 1,3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 07.08.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 ja myślałem bardziej nad jacuzzi, bo basen z tego co wiem jest zbyt pracochłonny (utrzymanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerek20 12.03.2021 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 Jeżeli odpowiednio dbasz o basen to nie wymaga aż tyle czasu. Dobry filtr piaskowy, odpowiednia chemia basenowa, np. chlor w tabletkach do basenu albo jakiś antyglon, do tego zadaszenie i można korzystać z basenu nawet przez cały rok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts