Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klej z siatką na styropianie - nierówności

marekssss

Recommended Posts

Witam, ekipa kończy mi robić ocieplenie domu, narazie ma być tylko klej a tynk w późniejszym czasie. Dopiero teraz wpadłem na pomysł aby sprawdzić w nocy pod światło jak wygląda ściana. Wygląd pod światło mnie przeraził. Są widoczne nierówności.

Czy tynk wyrówna, zakryje te nierówności? Czy te nierówności będą widoczne cały czas? Co z tym zrobić? Jaki tynk zastosować aby ukryć nierówności?

Dodam iż w dzień ściany wyglądają bardzo dobrze, są gładkie, nie widać siatki itd. Jednak jak zobaczyłem pod światło to się załamałem.

Szczerze przyznam że inne domy to tylko z daleka widziałem. Pod światło nie patrzyłem. Jeśli na to damy tynk drapany 2-3mm to nierówności będą mniej widoczne?

U mnie zwłaszcza na łączeniach siatki, na zakładach są pogrubienia że pod światło wszystko widać.

Ja też z daleka widziałem i wyglądają cudnie, ale zdarzyło mi się obejrzeć te same domy kiedy słońce oświetlało ściany prawie równolegle i wtedy stwierdziłem, że ja mam super hiper równo a tak samo jak Ty martwiłem się, ze mam górki i dołki i pogrubienia na siatce(nie mam tynku).

Tynk powinien trochę zmniejszyć te "nierówności" ale nie zlikwiduje.

Czyli że nie mam się czego obawiać? Fachowcy byli polecani przez znajomych. Podobno dobrze robią. Nie miałem zastrzeżeń aż do dziś.

Nie masz się co martwić - wszyscy mają tak samo - jedynie drożej i równo jest wtedy gdy wykończenie jest na gładko- wtedy bardziej muszą się starać są po prostu zatarte jak ściany wewnątrz.

Pozdrawiam

Dziękuję panowie za odpowiedzi. To się uspokoiłem. Dziś wieczorem z ciekawości skoczę do znajomego i obejrzę jego ściany pod światło. W dzień wyglądają identycznie jak moje. Może ma ktoś z was jakieś zdjęcia ściany pod światłem? Również chętnie bym zobaczył jak to wygląda.