marekssss 12.10.2016 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Witam, ekipa kończy mi robić ocieplenie domu, narazie ma być tylko klej a tynk w późniejszym czasie. Dopiero teraz wpadłem na pomysł aby sprawdzić w nocy pod światło jak wygląda ściana. Wygląd pod światło mnie przeraził. Są widoczne nierówności. Czy tynk wyrówna, zakryje te nierówności? Czy te nierówności będą widoczne cały czas? Co z tym zrobić? Jaki tynk zastosować aby ukryć nierówności? Dodam iż w dzień ściany wyglądają bardzo dobrze, są gładkie, nie widać siatki itd. Jednak jak zobaczyłem pod światło to się załamałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 12.10.2016 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Zanim ocenisz to co Ci zrobili i będziesz się załamywał, weź lampę i pochodź po innych domach i sobie popatrz pod światło. Gwarantuje Ci , ze w niejednym przypadku powiesz sobie, "Ale mam pięknie i równiutko zrobione" Sprawdź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekssss 12.10.2016 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Szczerze przyznam że inne domy to tylko z daleka widziałem. Pod światło nie patrzyłem. Jeśli na to damy tynk drapany 2-3mm to nierówności będą mniej widoczne? U mnie zwłaszcza na łączeniach siatki, na zakładach są pogrubienia że pod światło wszystko widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 12.10.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 nawet po bardzo dobrych fachowcach widać nierówności zwłaszcza jak światło z boku podświeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 12.10.2016 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Szczerze przyznam że inne domy to tylko z daleka widziałem. Pod światło nie patrzyłem. Jeśli na to damy tynk drapany 2-3mm to nierówności będą mniej widoczne? U mnie zwłaszcza na łączeniach siatki, na zakładach są pogrubienia że pod światło wszystko widać. Ja też z daleka widziałem i wyglądają cudnie, ale zdarzyło mi się obejrzeć te same domy kiedy słońce oświetlało ściany prawie równolegle i wtedy stwierdziłem, że ja mam super hiper równo a tak samo jak Ty martwiłem się, ze mam górki i dołki i pogrubienia na siatce(nie mam tynku). Tynk powinien trochę zmniejszyć te "nierówności" ale nie zlikwiduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekssss 12.10.2016 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Czyli że nie mam się czego obawiać? Fachowcy byli polecani przez znajomych. Podobno dobrze robią. Nie miałem zastrzeżeń aż do dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 12.10.2016 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Czyli że nie mam się czego obawiać? Fachowcy byli polecani przez znajomych. Podobno dobrze robią. Nie miałem zastrzeżeń aż do dziś. Nie masz się co martwić - wszyscy mają tak samo - jedynie drożej i równo jest wtedy gdy wykończenie jest na gładko- wtedy bardziej muszą się starać są po prostu zatarte jak ściany wewnątrz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekssss 13.10.2016 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Dziękuję panowie za odpowiedzi. To się uspokoiłem. Dziś wieczorem z ciekawości skoczę do znajomego i obejrzę jego ściany pod światło. W dzień wyglądają identycznie jak moje. Może ma ktoś z was jakieś zdjęcia ściany pod światłem? Również chętnie bym zobaczył jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts