kerad85 12.10.2016 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Witam wszystkich, Długo szukałem na forum, ale nie znalazłem podobnego tematu. Jestem na etapie instalacji elektrycznej. Podczas bruzdowania i wykuwania puszek zauważyłem, że w kilku miejscach widać światło przez ścianę. W miejscach bruzd jest tego jeszcze więcej. Tym samym zacząłem się martwić o szczelność budynku (będę miał WM z rekuperatorem). Pytanie mam takie: W jaki sposób mogę teraz poprawić szczelność ścian? Niby od środka pójdzie tynk, ale miejsca bruzd / puszek nadal będą osłabione. Boczne łączenia bloczków nie były murowane zaprawą. Pomysł miałem taki, żeby czymś zakleić teraz łączenia bloczków, tym samym uszczelniając ściany na 100%. Czy jest jakiś klej / zaprawa, którą łatwo by się osiągnęło pożądany efekt? Ps. Jutro postaram się o kilka zdjęć z budowy (te słabe miejsca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts