Tomo1980 13.10.2016 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Witam.Jestem na etapie ocieplania ścian piwnic.W przyszlym tyg pogoda sie ma poprawić i zamierzam ocieplać i wykonać izolację pionową piwnic. W projekcie mam że na sciany piwnicy mam zastosowac styropian EPS 18cm. Kierownik budowy jednak namawia mnie na zastosowanie XPSA . Również przychylam się do jego opinii. Jednak przed wykonaniem prac chcialem dopytać o kilka istotnych dla mnie szczegółow.1. Kierownik powiedział , ze najpierw stosuje Dysberbent potem Izoplast KL na to styropian XPS no i folia kubelkowa.Czy to dobre połączenie?2. Czy na ocieplanie piwnic konieczne jest dawanie XPSA 10cm czy moze wystarczy 5-8cm?3. Jaka jest róznica miedzy Izoplastem KL a WKL . Cena 100% wyzsza . Czy warto doplacac do KL ? Dodam , ze bardziej zalezy mi na tym by zabezpieczyc sciany przed wilgocią.NIe zalezy mi by w piwnicy było mega cieplo gdzyz bedzie tam pom.gosp w dodatku w razie potrzeby dodatkowo ogrzewane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts