Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Róbcie kominki w domu !

butynski

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pomyliłem się - miałeś rację, nie pisał o 5%, tylko o 10 (co prawda nie całe 10% źródeł ciepła na drewno to kominki, więc realnie jest mniej) . Ale i tak zasada pareto znajduje zastosowanie, zanieczyszczają głównie kotły i piece.

A mozesz rozwinac te zasade dla tego przypadku ?

Bo wydaje mi się, ze wiesz, ze dzwony biją, tylko nie wiesz, w którym kościele...

http://blog.kominki-batura.pl/wp-content/uploads/2015/06/DSC09859-225x300.jpg

Kiedyś projektowanie kóz i pieców było sztuką! Odnowiona, też ok 180 cm wysoka ozdoba mojego muzeum.

http://blog.kominki-batura.pl/fotki-fredericji-po-renowacji/

Tu przed renowacją

http://blog.kominki-batura.pl/muzeum-piecow/

Rzeczywiście bardzo ładnie zdobiona koza:yes: Moja niestety nie jest wiekowa ale ją uwielbiam. Ma dwie fajerki za złotymi drzwiczkami gdzie często kładę skórki od cytrusów albo jakieś zioła. Zapach w całym domu jest obłędny jeszcze następnego dnia. Mężczyzni nie zwracają uwagi na takie pierdoły ale taka tam ciekawostka.

Widziałam w odnośnikach piękne kafle piecowe. Moje niespełnione marzenie ale mam nadzieję, że kiedyś znajdę mieszkanie w starej kamienicy z piecem kaflowym w salonie i kominkiem w sypialni. O tak, wtedy będę na swoim docelowym miejscu.

20170628_102152_HDR.jpg

Edytowane przez Aga11*

A mozesz rozwinac te zasade dla tego przypadku ?

Bo wydaje mi się, ze wiesz, ze dzwony biją, tylko nie wiesz, w którym kościele...

Tak, masz rację zasada 20/80 nie jest w tym wypadku przeze mnie poprawnie przywołana - mój błąd, ale nie wpływa to na moją opinię.

No i kościoła nie ma co do tego mieszać:) - zasada jest mi znana, mam tylko nauczkę by nie odpisywać w codziennym pędzie, tylko poważne dysputy odłożyć do spokojnego popołudnia.

Edytowane przez przemo1

To znaczy co, obchodzi Cię tylko Twój szkodnik-sąsiad? Czy zależy Ci na czystości powietrza także po za Twoją ulicą?

Zasada ratownictwa - najpierw zadbaj o własne bezpieczeństwo, później udzielaj pomocy. Nie zrobię nic w kwestii "czystości powietrza także poza Twoją ulicą", jeśli znajdę się w tych 43000 osobach umierających rocznie z powodu zanieczyszczenia powietrza.