Kominki Piotr Batura 16.11.2017 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 Oni bazują na wynikach badań. Tu jedno z nich: LINKŁadne tabelki....śliczne wykresy! Naprawdę robią wrażenie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 16.11.2017 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 Spadnie sprzedarz.Bankructwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 16.11.2017 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 Pomyliłem się - miałeś rację, nie pisał o 5%, tylko o 10 (co prawda nie całe 10% źródeł ciepła na drewno to kominki, więc realnie jest mniej) . Ale i tak zasada pareto znajduje zastosowanie, zanieczyszczają głównie kotły i piece. A mozesz rozwinac te zasade dla tego przypadku ? Bo wydaje mi się, ze wiesz, ze dzwony biją, tylko nie wiesz, w którym kościele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 16.11.2017 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 (edytowane) http://blog.kominki-batura.pl/wp-content/uploads/2015/06/DSC09859-225x300.jpg Kiedyś projektowanie kóz i pieców było sztuką! Odnowiona, też ok 180 cm wysoka ozdoba mojego muzeum. http://blog.kominki-batura.pl/fotki-fredericji-po-renowacji/ Tu przed renowacją http://blog.kominki-batura.pl/muzeum-piecow/ Rzeczywiście bardzo ładnie zdobiona koza:yes: Moja niestety nie jest wiekowa ale ją uwielbiam. Ma dwie fajerki za złotymi drzwiczkami gdzie często kładę skórki od cytrusów albo jakieś zioła. Zapach w całym domu jest obłędny jeszcze następnego dnia. Mężczyzni nie zwracają uwagi na takie pierdoły ale taka tam ciekawostka. Widziałam w odnośnikach piękne kafle piecowe. Moje niespełnione marzenie ale mam nadzieję, że kiedyś znajdę mieszkanie w starej kamienicy z piecem kaflowym w salonie i kominkiem w sypialni. O tak, wtedy będę na swoim docelowym miejscu. Edytowane 16 Listopada 2017 przez Aga11* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 16.11.2017 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 (edytowane) A mozesz rozwinac te zasade dla tego przypadku ? Bo wydaje mi się, ze wiesz, ze dzwony biją, tylko nie wiesz, w którym kościele... Tak, masz rację zasada 20/80 nie jest w tym wypadku przeze mnie poprawnie przywołana - mój błąd, ale nie wpływa to na moją opinię. No i kościoła nie ma co do tego mieszać - zasada jest mi znana, mam tylko nauczkę by nie odpisywać w codziennym pędzie, tylko poważne dysputy odłożyć do spokojnego popołudnia. Edytowane 16 Listopada 2017 przez przemo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 16.11.2017 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 Co jest pięknego w tej kozie po za metalem?Zadyma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 16.11.2017 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 Co jest pięknego w tej kozie po za metalem? Zadyma? Urządzenie nie trafia w mój gust ale dla kogoś lubiącego klasyka może być ok. Ważne że spełnia swoje zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 17.11.2017 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Ładne tabelki....śliczne wykresy! Naprawdę robią wrażenie.... Bardzo mnie cieszy, że dają do myślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 17.11.2017 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 To znaczy co, obchodzi Cię tylko Twój szkodnik-sąsiad? Czy zależy Ci na czystości powietrza także po za Twoją ulicą? Zasada ratownictwa - najpierw zadbaj o własne bezpieczeństwo, później udzielaj pomocy. Nie zrobię nic w kwestii "czystości powietrza także poza Twoją ulicą", jeśli znajdę się w tych 43000 osobach umierających rocznie z powodu zanieczyszczenia powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 17.11.2017 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Bardzo mnie cieszy, że dają do myślenia.Nie tylko dają do myślenia...., budzą wręcz moją zazdrość! Też chciałbym mieć tak bogatego sponsora, jak "ekolodzy" z krakowskiego alarmu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 17.11.2017 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 U mnie choróbsko w domu. Już kiedyś o tym pisałem żadna podłogówka nie da Ci tego co ogień z telewizora w czasie choroby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 17.11.2017 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 (edytowane) No to skoro o wykresach, to proszę: [ATTACH=CONFIG]401073[/ATTACH] Coś dodam ..... Kominek z płaszczem wodnym Edytowane 17 Listopada 2017 przez Zdun Darek B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 17.11.2017 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 kulibob, zdrowia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 17.11.2017 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Lubisz taki ogień ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 17.11.2017 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Jak jestem chory, to ide do sypialni do łóżka, a nie po drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 17.11.2017 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Jak jestem chory, to ide do sypialni do łóżka, a nie po drewno Drewno a właściwie brykiet (ok 70kg ) Jest koło kozy czyli kupa palenia po 3 kostki REszta w garażu. Zapomniałem że wyobraźnia niektórych tego nie ogarnia.Przecież trzeba porąbać itp........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 17.11.2017 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 fotohobby Niektórzy chorują......na brak ognia i leczą się nim latając do drewutni i rozpalając ogień. Ja też jak jestem chory ładuje się do łóżka. Wcześniej 100g na dobre poty i pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 17.11.2017 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Drewno a właściwie brykiet (ok 70kg ) Jest koło kozy czyli kupa palenia po 3 kostki REszta w garażu. Zapomniałem że wyobraźnia niektórych tego nie ogarnia.Przecież trzeba porąbać itp........... Piekna dekoracja salonu, 70kg brykietu obok kozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 17.11.2017 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Piekna dekoracja salonu, 70kg brykietu obok kozy Mi się podoba kiedyś wklejałem zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 17.11.2017 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Jeszcze rozumiem polana drewna, brzozy na przykład, to ma swój urok. Ale kostki brykietu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts