Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Róbcie kominki w domu !

butynski

Recommended Posts

Śledze kilka dzienników budowy, i widziale nrealizacje kotlowni na PC Samsunga za 17kzł.

No, jesli prad jest dla Ciebie za drogi, gaz to "nieporozumienie", a na PC kilkunastu tysiecy jie wyłożysz, to już wiecznie bedziesz przez ten komin pykal.

Chyba, ze w końcu zabronią.

Zmieniając węgiel na coś zyskuję miejsce, trochę czasu i roboty.Teraz pytanie ile faktycznie będę spalał i wtedy wiadomo będzie jaka będzie różnica. Oczywiście nie zmienię ogrzewania dopóki się nie popsuje. Później grzałki,klima i koza, Lub PC chociaż zależy to od ceny. Chociaż to też zależy jak ceny nośników energi będą się zmieniać i na ile będzie mi się chciało palić jak będę miał te 45lat.

Edytowane przez kulibob

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Uważam że jest w pieniądzach. Gdyby prąd był tańszy gdyby PC były tańsze. gdyby instalatorzy nie CWANIACZYLI to można by inaczej.

Gdyby prąd był po 15gr w taniej to już dziś wystawiłbym ekogroch a jest po 25-30gr. Gaz z automatu skreślam bo to jakieś nieporozumienie.

tak tylko gadasz/piszesz....sam nie bardzo chyba w to wierzysz....:p

ja mam prąd w 2T po 0,1353zł. No, bez dystrybucji tyle kosztuje brutto :p Umowa była na ponad 3,5 roku...jeszcze trochę ponad rok za tyle będę mieć....

PC też można mieć tanio...było wiele razy o tym...

Jak podajesz to podaj całkowity koszt prądu w 2 T a nie wyrwany fragment. Potem wychodzi że wszyscy pierdoły piszą ten ma prad za 13gr a trzeci gaz za 14gr.

Dlaczego nie wierzę w to co piszę ??

Po ile przeciętnie wychodzi prąd w 2T w g12W?? 25-30gr?

Edytowane przez kulibob

Jak podajesz to podaj całkowity koszt prądu w 2 T a nie wyrwany fragment. Potem wychodzi że wszyscy pierdoły piszą ten ma prad za 13gr a trzeci gaz za 14gr.

Na dniach przyjdzie do mnie nowa faktura ale ostatnio u mnie:

Droga = 0,6760zł

Tania = 0,3321zł

+ opłaty stałe 24,59zł / mc

Edytowane przez link2jack

przepraszam, ale energia tyle kosztuje - 0,11 netto :p

energia - czyli prąd, przesył to przesył :p

jak się pisze, to trzeba pisać konkretnie :p

a nie wierzę w to, że kiedykolwiek to zmienisz z prostego powodu - centuś jesteś i tyle ;)

energia+przesył u mnie wynosi około 0,19zł

Wielki bum na ogrzewanie elektryczne.

no nie wiem. dla mojego przeciętnego sąsiada ogrzewanie prądem czy PC = rachunek na 6 tys. zł. nieważne w jakiej taryfie, jaki dom itd. a jak ktoś płaci mniej to albo kłamie, albo ma zimno w domu. jak ma być taniej, to musi być ogień. dokładnie jak poniżej:

1000 zł za ogrzewanie prądem ? Baju baju ..... bajdurzenie

nie wiem tylko czy Darek taki głupi, czy wypisuje te brednie w celu sprzedaży swoich zatruwaczy. ja akurat mam jeszcze niższe rachunki przy grzaniu prądem (700-750 zł za CO przez rok)

Duża zasługa Twojej lokalizacji.

Gdybyś mieszkał obok mnie płaciłbyś ze dwa razy tyle :rolleyes:

nie wydaje mi się. u mnie III strefa klimatyczna. z ciekawości wyszukałem - masz średnią roczną temperaturę niższą niż na mojej stacji o 1,7°C. różnica w kosztach ogrzewania to 6-8%/°C. większy wpływ na koszt miałaby cena kWh, u mnie raczej tania.

Średnia temperatura to nie wszystko, to tylko statystyka. Wystarczy czasem popatrzeć na prognozę pogody dla poszczególnych rejonów kraju.

W Twoim wypadku na niewielkie zapotrzebowanie oprócz dobrej izolacji mają wpływ również zyski słoneczne. U mnie nie jest tak dobrze, mało okien i 30m na zachód od domu las 50-letni wię cały rok po południu jest ciemno.

Jutro wybieram się do zakładu energetycznego w Żyrardowie .... ciekawe ile mi zaproponują 10 gr ?? Mam do ogrzania właśnie remontowany budynek 144 metry ... A na razie gorąco pozdrawiam

PGE to chyba najdroższy sprzedawca. Wiec na 10gr nie masz co liczyć. Do Taurona się przeprowadź. Zresztą widzę, że nadal nie wiesz o co chodzi z tymi "dziesięcioma groszami"?:lol2:

Ps. twoj post bez zdjęcia romomopa?