rwojtek 23.11.2017 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 Zdunie, nie pisz o sprawach o których nie masz pojęcia, bo tylko się kompromitujesz... Nie rozumiecie, że to nie kompromitacja tylko reklama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 23.11.2017 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 Powątpiewanie w słowa innych, brak wiedzy, lenistwo, a może tylko podpuszczanie w celu dyskusji i zamieszczania w postach swojego PP... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 23.11.2017 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 PGE to chyba najdroższy sprzedawca. Wiec na 10gr nie masz co liczyć. Do Taurona się przeprowadź. Zresztą widzę, że nadal nie wiesz o co chodzi z tymi "dziesięcioma groszami"? Ps. twoj post bez zdjęcia romomopa? W stopce masz podaną taryfę G12W- PGE Twoja lokalizacja to WZY/ES , czyli okolice Żyrardowa lub Skierniewic , właśnie wróciłem z PGE w Żyrardowie...... Taryfa G12W to; 65 gr i 33 gr , ta druga wartość przez cały weekend To gdzie masz owe 10 groszy ? Czyżby specjalnie dla ciebie mieli inne stawki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 23.11.2017 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 W stopce masz podaną taryfę G12W- PGE Twoja lokalizacja to WZY/ES , czyli okolice Żyrardowa lub Skierniewic , właśnie wróciłem z PGE w Żyrardowie...... Taryfa G12W to; 65 gr i 33 gr , ta druga wartość przez cały weekend To gdzie masz owe 10 groszy ? Czyżby specjalnie dla ciebie mieli inne stawki ? Przecież w/w kwoty opisywałem - nie musiałeś się fatygować. Dokładnie to 0,6760zł i 0,3321zł. + oplaty stałe 24,59zł / mc Do do tych magicznych 10gr to nie będę Ci na tacy wszystkiego podawał. Podpowiadałem Ci byś szukał w postach Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 23.11.2017 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 W stopce masz podaną taryfę G12W- PGE Twoja lokalizacja to WZY/ES , czyli okolice Żyrardowa lub Skierniewic , właśnie wróciłem z PGE w Żyrardowie...... Taryfa G12W to; 65 gr i 33 gr , ta druga wartość przez cały weekend To gdzie masz owe 10 groszy ? Czyżby specjalnie dla ciebie mieli inne stawki ? a Ty myślisz, że PC to taka droga grzałka i daje ciepło w cenie kWh z sieci? czy tylko udajesz? podziel tę cenę przez 3 albo 4, wtedy masz prawdziwą cenę ciepła z pompy ciepła. jak ktoś dużo zużywa w taniej taryfie, to często wychodzi taniej niż drewnem. pomijam już kwestię komfortu i czystości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 23.11.2017 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 a Ty myślisz, że PC to taka droga grzałka i daje ciepło w cenie kWh z sieci? czy tylko udajesz? podziel tę cenę przez 3 albo 4, wtedy masz prawdziwą cenę ciepła z pompy ciepła. jak ktoś dużo zużywa w taniej taryfie, to często wychodzi taniej niż drewnem. pomijam już kwestię komfortu i czystości ehhh widzę, że nie wytrzymałeś chciałem go "potrzymać" w niewiedzy Zatem zdunie moje 0,3321 podziel przez 3 w przypadku powietrznej pompy albo 4 przy gruntówce i odpowiednio masz 0,1107zł i 0,083zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 23.11.2017 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 Do do tych magicznych 10gr to nie będę Ci na tacy wszystkiego podawał. Podpowiadałem Ci byś szukał w postach Arturo72 Te 10 gr to rozumiem że zCOPowane wychodzi Edit. I napisałem a dalej nie czytałem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mac_612 23.11.2017 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 Temat "Róbcie kominki w domu !" a tu dywagacje na temat kosztu kWh. Niedługo człowiek lodówką otworzy, a tam Robert z Anią będą się kłócić o wyższość ogrzewania domu prądem i szkodliwość smogu. Nikt normalny chyba nie robi kominka, żeby ogrzewać chałupę. Przecież nie to jest jego głównym zadaniem. Już pisałem kominek to fanaberia, tak jak kupno SUV'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 24.11.2017 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Temat "Róbcie kominki w domu !" a tu dywagacje na temat kosztu kWh. Niedługo człowiek lodówką otworzy, a tam Robert z Anią będą się kłócić o wyższość ogrzewania domu prądem i szkodliwość smogu. Nikt normalny chyba nie robi kominka, żeby ogrzewać chałupę. Przecież nie to jest jego głównym zadaniem. Już pisałem kominek to fanaberia, tak jak kupno SUV'a. Co do posiadania kominka i grzania nim chałupy nie będę dyskutował, gdyż tak właśnie robię. Dziwię się tylko dlaczego posiadanie SUV-a jest fanaberią? Jeździłem kilka lat temu fajnym koreańskim SUV-em i bardzo przypadł mi do gustu. Bardziej w nim trzęsie niż w sedanie (którym obecnie śmigam) lecz wysoka pozycja i większe bezpieczeństwo rekompensują pewne niedogodności. Swoją drogą Audi Q7 z pneumatyką to tez fanaberia? Chciałbym taki, oj tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 24.11.2017 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Swoją drogą Audi Q7 z pneumatyką to tez fanaberia? Chciałbym taki, oj tak. Z punktu widzenia celu jakiemu ma służyć, czyli przemieszczania się z punktu A do punktu B to fanaberia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 24.11.2017 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Z punktu widzenia celu jakiemu ma służyć, czyli przemieszczania się z punktu A do punktu B to fanaberia! Czyli według Ciebie wszyscy powinni śmigac Pandami? A Ty czym się przemieszczasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.11.2017 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Śmieszą mnie SUVy z napedem na jedną oś Byłem świadkiem sytuacji - wielki Nissan, bojowa oslona chlodnicy, a Octavia 4x4 musiała go wyciagać. Z SUVów podoba mi sie w sumie tylko Mercedes GLK. Bo mały i ma ładne proporcje. Wszystkie te obłe, przerośniete fury mnie nie kręcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 24.11.2017 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Śmieszą mnie SUVy z napedem na jedną oś Byłem świadkiem sytuacji - wielki Nissan, bojowa oslona chlodnicy, a Octavia 4x4 musiała go wyciagać. Z SUVów podoba mi sie w sumie tylko Mercedes GLK. Bo mały i ma ładne proporcje. Wszystkie te obłe, przerośniete fury mnie nie kręcą Mnie tam kręcą tylko, że nie mam tyle kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 24.11.2017 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Najlepiej panda 4x4 w gazie Wszystko co najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mac_612 24.11.2017 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 SUV to fanaberia i piszę to jako posiadacz Durango HEMI. Ani to wyjątkowo szybkie, ani szczególnie wygodne, o ekonomi nie wspomnę. Ale lubię nim jeździć. Więcej jest używana A klasa mojej żony - łatwiej o miejsce parkingowe, w mieści nawet szybsza, oczywiście tańsza. Tak samo jest z kominkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 24.11.2017 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 SUV to fanaberia i piszę to jako posiadacz Durango HEMI. Ani to wyjątkowo szybkie, ani szczególnie wygodne, o ekonomi nie wspomnę. Ale lubię nim jeździć. Więcej jest używana A klasa mojej żony - łatwiej o miejsce parkingowe, w mieści nawet szybsza, oczywiście tańsza. Tak samo jest z kominkiem. Kominek to fanaberia lecz, w myśl Twojej zasady, lubię w nim palić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 24.11.2017 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 (edytowane) A ja bym raczej porównał kominek nie do Durango, lecz do zasuwania pieszo do pracy na długim dystansie zimą zamiast samochodem, autobusem, tramwajem. Bo taniej. Ale zawsze można mówić, że się "lubi" Edytowane 24 Listopada 2017 przez budowlany_laik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 24.11.2017 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 A ja bym raczej porównał kominek nie do Durango, lecz do zasuwania pieszo do pracy na długim dystansie zimą zamiast samochodem, autobusem, tramwajem. Bo taniej. Ale zawsze można mówić, że się "lubi" Uderz w stół a ... budowlany_laik się odezwie. Jak zwykle, zresztą. Najwięcej do powiedzenia w sprawie kominków mają ci, którzy ich nie mają, lub mają a nie używają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.11.2017 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Kominek to fanaberia lecz, w myśl Twojej zasady, lubię w nim palić. Tyle, ze jest tanio i dzieki temu oszczedasz, wiec trudno to rownywac do SUVa. Budowlany _laik użył właściwszego porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 24.11.2017 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 A ja bym raczej porównał kominek nie do Durango, lecz do zasuwania pieszo do pracy na długim dystansie zimą zamiast samochodem, autobusem, tramwajem. Bo taniej. Ale zawsze można mówić, że się "lubi" Łażę na piechotę bo taniej 3km w jedną stronę mam. I jestem ze swojego skąpstwa dumny. A w sprawie kominka to jutro palenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts