Zdun Darek B 24.11.2017 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Niech jeszcze chodzi na bosaka... buty też kosztują . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 24.11.2017 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 ehhh widzę, że nie wytrzymałeś chciałem go "potrzymać" w niewiedzy Zatem zdunie moje 0,3321 podziel przez 3 w przypadku powietrznej pompy albo 4 przy gruntówce i odpowiednio masz 0,1107zł i 0,083zł Plus koszt pompy ciepła z cała instalacją.... Zwróci się za 20 lat ? "Tanie grzanie".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 24.11.2017 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Plus koszt pompy ciepła z cała instalacją.... Zwróci się za 20 lat ? "Tanie grzanie".... ile wg ciebie ta mityczna PC z instalacją kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 24.11.2017 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 dziwię się, że nikt nie wspomniał.... Zdunie - kilka lat temu była taka oferta - oprócz dodatkowych promocji typu"przez pół roku cena energi w drogiej taryfie niższa o 50%, czy też cena energii przez pół roku w taniej taryfie=0zł - była cena energii w taniej taryfie po 0,11zł netto, czyli 0,1353. Oczywiście, to już historia, takie oferty się nieprędko powtórzą. W PGE o takiej ofercie nie usłyszysz...ale wielu ludzi co się interesowało tematem, skorzystało....mieli i mają takie ceny(bo umowy były podpisywane nawet na ponad 3,5 roku) Hehe, PC się zwraca przez 20 lat, ale przy kominku na koszty się nie patrzy, bo to przecież przyjemność patrzenia w ogień ile wg ciebie ta mityczna PC z instalacją kosztuje? złośliwy jesteś....specjalnie go podpuszczasz, żeby kolejną porcję głupot tutaj wypisał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.11.2017 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Plus koszt pompy ciepła z cała instalacją.... Zwróci się za 20 lat ? "Tanie grzanie".... A kaflak, ktorry 20kzl kosztuje, a nawet wody nie podgrzeje, to kiedy sie zwroci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mac_612 24.11.2017 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Tyle, ze jest tanio i dzieki temu oszczedasz, wiec trudno to rownywac do SUVa. Tak zwłaszcza , że głównym źródłem ciepła jest PCi... Fanaberia i tyle. Gdybym chciał palić drewnem i na tym oszczędzić to kupiłbym kocioł HG i bufor ze 2-3m3. Ludzie róbcie kominki puki można, bo niedługo to całe eko'oszołomstwo pozabrania wszystkiego. Będziemy jeździć rodzinnymi samochdami z silnikem 1.2 turbo eko power 200kM z wymianą oleju co 40kkm low spash i co 100kkm wymiana silnika na brand new. Domki będą budowane wg z góry założonego schematu, coby nikt się nie wyróżniał, było ładnie i sąsiada w oko nie kuło.. Państwo da 1000+ żeby zamknąć buzie, a za danie dziecku klapsa będą odebrane prawa rodzicielskie. Oczywiście samemu sobie nie będzie można założyć PCi bo to niebezpieczne i nie "EKO". Wtedy za fanaberie będzie uważane kupno żarówki 100W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.11.2017 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Tak zwłaszcza , że głównym źródłem ciepła jest PCi... Fanaberia i tyle. Gdybym chciał palić drewnem i na tym oszczędzić to kupiłbym kocioł HG i bufor ze 2-3m3. . A ja odnosiłem sie do Ciebie ? To wg39070 ozczędza na gazie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 24.11.2017 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 (edytowane) , a nawet wody nie podgrzeje, to kiedy sie zwroci ? 7200 zł - zamienia drewno w ciepło , grzeje c.o. i c.w.u . Dodatkowo grzeje promieniowaniem i cieszy oko wizją ognia . Koszt uzyskania 1 kw 11 groszy Edytowane 24 Listopada 2017 przez Zdun Darek B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.11.2017 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 (edytowane) Dolicz jeszcze wykonanie dolotu powietrza, komina , koszt wpiecia do podlogowki i wieczny syf w salonie.Kosztu drewutni litosciwie nie policze. Edytowane 24 Listopada 2017 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 24.11.2017 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 7200 zł - zamienia drewno w ciepło , grzeje c.o. i c.w.u . Dodatkowo grzeje promieniowaniem i cieszy oko wizją ognia . Koszt uzyskania 1 kw 11 groszy Nie pleć głupot. Zrobiłes mi wycenę na kominek - wkład + montaż i wyszło sporo ponad 10 tysi (robota + materiał) Mnie pompa kosztowała 15 tysięcy (robocizna + materiały) razem z ciepłą wodą. (dostałem 10 tysi dotacji z WFOŚiGW - na kominek jakoś nie dają...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.11.2017 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 ile wg ciebie ta mityczna PC z instalacją kosztuje? Co mnie obchodzi w tym wątku jakaś pompa.Czy wy w każdym temacie musicie tą mityczna PC ukazywać???.To jest już nie temat o "nie róbcie kominków " tylko wręcz przeciwnie "róbcie owe kominki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 24.11.2017 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Dolicz jeszcze wykonanie dolotu powietrza, komina , koszt wpiecia do podlogowki i wieczny syf w salonie. Kosztu drewutni litosciwie nie policze. Drewutnie zbudowałem sam. 1100zł kosztował materiał (od betonu po dach). Wchodzi 12m3 powietrza. Czyli jak u mnie okolo 70% całego rachunku za ogrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.11.2017 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 (edytowane) Nie pleć głupot. Zrobiłes mi wycenę na kominek - wkład + montaż i wyszło sporo ponad 10 tysi (robota + materiał) Mnie pompa kosztowała 15 tysięcy (robocizna + materiały) razem z ciepłą wodą. (dostałem 10 tysi dotacji z WFOŚiGW - na kominek jakoś nie dają...) Czy moderator może powstrzymać niemerytoryczne zapędy pompiarzy.Dość wysłuchiwania w wątku o kominkach rad kolekcjonerów pomp ciepła. Tu się dowartościowujcie.http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?73-Pompy-ciep%C5%82a Edytowane 24 Listopada 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 24.11.2017 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Widzę, że troll znów odblokowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 24.11.2017 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 7200 zł - zamienia drewno w ciepło , grzeje c.o. i c.w.u . Dodatkowo grzeje promieniowaniem i cieszy oko wizją ognia . Koszt uzyskania 1 kw 11 groszyJeśli urządzenie ma hipotetycznie średnio 7 kw, to koszt uzyskania 1 kw wynosi 1028,57 zł....Mistrzu Zduński.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 24.11.2017 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Tak z ciekawości zapytam jak wy za prąd płacicie 11 groszy a ja płacę chyba jak się nie mylę 67 groszy , nie mam pompy ale ciekawi mnie ta cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 24.11.2017 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 COP- warto poczytać...https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Współczynnik_wydajności_chłodniczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 24.11.2017 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Ja wiem co to jest cop ale co niektórzy twierdzą że prąd ma a to 11 groszy a inny 18 groszy , mnie nie obchodzi czy ktoś ma fimę i płaci bez WAT czy tam innych , tu akurat wyliczają już przelicznik na cop ale inni podają takie ceny energi i to jest co najmniej dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 24.11.2017 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Moze jeden ma pompę GW a inny PW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 24.11.2017 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 A ja odnosiłem sie do Ciebie ? To wg39070 ozczędza na gazie . A odwal ty się ode mnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts