d7d 02.06.2019 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Ile ten kominek z PW kosztuje PLN? Sam kominek czy cała instalacja dodatkowa związania z wybudowaniem kominka z PW? Sam kominek pewnie od 7.000 PLN brutto do 25.000 - 30.000 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.06.2019 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Gdzie Ty mieszkasz? Co to za wspólnota.? W Polsce. Ludzie żyją obok siebie i potrafią się dogadać ze sobą. Ale żeby nie było za pięknie to jest jeden wyjątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.06.2019 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Chyba się nie zrozumieliśmy ... napisałeś że szczególnie kominek z PW zatruwa powietrze ( w domyśle ten bez PW zatruwa mniej ) wiec zapytam tak : ile procent sprawności powinien posiadać kominek z PW żeby nie być „szczególnie zatruwającym” w odniesieniu do kominków bez PW ? Koszty kotłowni w salonie jakkolwiek by nie były wysokie to raczej nie przekładają się w sposób bezpośredni na jakość powietrza ( czytaj : im drożej tym bardziej truje) ? Szczególnie truje kominek z PW bo ma niekorzystne warunki pracy. Ten bez PW truje mniej. Kominki z PW odchodzą do lamusa. Im lepszy kominek tym mniej truje ale zawsze truje. Wysoka sprawność kominka z PW nie przełoży się na brak trucia. Taka specyfika paliwa. Zawsze będzie truło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 02.06.2019 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 W Polsce. Ludzie żyją obok siebie i potrafią się dogadać ze sobą. Ale żeby nie było za pięknie to jest jeden wyjątek. Ja zwykle inteligentnie. Wspólnoty z tego co wiem to sa na blokach, szeregowcach, ale ... Hmm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 02.06.2019 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Czy często? Dwa, trzy raz dziennie. Zależy jak leży. Po za tym to może tak merytorycznie, ale widać, że nie masz nic ciekawego i mądrego do napisania. Jest wątek o tych kominkach co masz u siebie tam zapraszam, bo tutaj nic nie wnosisz. Zaśmiecasz wątek i robisz off-top. To była wypowiedź na Twoje "merytoryczne" dywagacje w tym temacie ... No a ja se wczoraj zapaliłem ognisko z gałęzi wyciętych z drzewek owocowych w tamtym roku. Się nawdychałem tych PM. Tylko CO2 to "dobre". A śmierdziałem. Szok. Musiałem się umyć, ale mam energię do zagrzania wody za darmo. Takie OZE prawdziwe. Nie to OZE z gazu. Śmierdzisz, dwa, trzy razy dziennie, kiedy "musisz" się umyć ? ... przecież to Ty sam nam opowiadasz w swym "merytorycznym" bełkocie (powyżej) w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 02.06.2019 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 To była wypowiedź na Twoje "merytoryczne" dywagacje w tym temacie Śmierdzisz, dwa, trzy razy dziennie, kiedy "musisz" się umyć ? ... przecież to Ty sam nam opowiadasz w swym "merytorycznym" bełkocie (powyżej) w tym temacie A jak. Widać nie kumasz czaczy. Ognisko i kominki. Widać nie wiesz co to jest i co je łączy. Nie dziwi mnie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.06.2019 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Czlowieku. Osiem razy bylo wałkowane, co powstaje w trakcie spalania gazu ziemnego, a Ty takie pytania zadajesz... Wstyd... Podziwiam twój intelekt ale pudło.Wstyd.Pytam konkretnie jego nie kuźwa ciebie.J..E...G...O!!!:mad:.Konkretnie .Jego komin,jego czujka i jego sąsiedzi. Poniał???.Ciebie to trza od tyłu zachodzić byś pojął prosta zasadę .Nie pytany .musisz milczeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 02.06.2019 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 A jak. Widać nie kumasz czaczy. Ognisko i kominki. Widać nie wiesz co to jest i co je łączy. Nie dziwi mnie to. W swych wpisach przedstawiasz, że Ciebie z tym łączy "musiałem się umyć" ... Nie dziwi mnie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookatorka 02.06.2019 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Sam kominek czy cała instalacja dodatkowa związania z wybudowaniem kominka z PW? Sam kominek pewnie od 7.000 PLN brutto do 25.000 - 30.000 PLN. Co do wkładu to i owszem kwota jak najbardziej trafiona ale jakie niby elementy instalacji mają się zawierać w tych pozostałych 18-23 tys ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 02.06.2019 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 W swych wpisach przedstawiasz, że Ciebie z tym łączy "musiałem się umyć" No brawo. Wykazałeś sie. Widać hamerykanskie myślenie. Tam jest wątek o kominkach które masz. Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.06.2019 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Ja zwykle inteligentnie. Wspólnoty z tego co wiem to sa na blokach, szeregowcach, ale ... Hmm. Szkoda że antypatia przeszkadza w logicznym myśleniu. Mało wiesz. Ty zwykle inteligentnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.06.2019 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Co do wkładu to i owszem kwota jak najbardziej trafiona ale jakie niby elementy instalacji mają się zawierać w tych pozostałych 18-23 tys ? Sam kominek (wkład) może kosztować 7.000 PLN (z dolnej półki) jak i 25.000-3000 PLN (z górnej półki). Tak jak piec na gaz i samochód i dom. Duża rozpiętość cen. Każdemu wg jego możliwości i potrzeb. Dodatkowa instalacja związana z zasilaniem z kominka z PW to może być 2.000 i pewnie do 10.000 PLN. Zależy od składników i sterowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.06.2019 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Podziwiam twój intelekt ale pudło.Wstyd.Pytam konkretnie jego nie kuźwa ciebie.J..E...G...O!!!:mad:.Konkretnie .Jego komin,jego czujka i jego sąsiedzi. Poniał???.Ciebie to trza od tyłu zachodzić byś pojął prosta zasadę .Nie pytany .musisz milczeć. Odpowiedziałem więc możesz kontynuować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookatorka 02.06.2019 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Szczególnie truje kominek z PW bo ma niekorzystne warunki pracy. Ten bez PW truje mniej. Kominki z PW odchodzą do lamusa. Im lepszy kominek tym mniej truje ale zawsze truje. Wysoka sprawność kominka z PW nie przełoży się na brak trucia. Taka specyfika paliwa. Zawsze będzie truło. Szczególnie to może truć kominek źle skonstruowany/źle podłączony/źle eksploatowany, nie widzę powodu by dobry wkład, dobrze podłączony i prawidłowo używany truł bardziej niż np kominek z DGP. Najgorsza opcja to w mojej opinii wkład bez PW i bez DGP tzw rekreacyjny ... emituje tak samo jak pozostałe a grzeje znikomo i trzeba korzystać z dodatkowego źródła ciepła które też „swoje” do środowiska wypuszcza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.06.2019 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Ja zwykle inteligentnie. Wspólnoty z tego co wiem to sa na blokach, szeregowcach, ale ... Hmm. W uzupełnieniu wiedzy wspólnota - 2. «to, co łączy, zespala» 3. «grupa osób związana wspólnym pochodzeniem, wspólną kulturą lub wspólnymi interesami, wspólną własnością» https://sjp.pwn.pl/sjp/wspolnota;2537996.html Niektórzy nie mają aż takich "szerokich" horyzontów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 02.06.2019 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Szczególnie to może truć kominek źle skonstruowany/źle podłączony/źle eksploatowany, nie widzę powodu by dobry wkład, dobrze podłączony i prawidłowo używany truł bardziej niż np kominek z DGP. Najgorsza opcja to w mojej opinii wkład bez PW i bez DGP tzw rekreacyjny ... emituje tak samo jak pozostałe a grzeje znikomo i trzeba korzystać z dodatkowego źródła ciepła które też „swoje” do środowiska wypuszcza ... Dokładnie jak piszesz. Ja grzejąc w moim "wodniaku" piekę dwie pieczenie na jednym ogniu, czyli: gapię się w ogień a przy okazji ogrzewam cały dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.06.2019 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Szczególnie to może truć kominek źle skonstruowany/źle podłączony/źle eksploatowany, nie widzę powodu by dobry wkład, dobrze podłączony i prawidłowo używany truł bardziej niż np kominek z DGP. Najgorsza opcja to w mojej opinii wkład bez PW i bez DGP tzw rekreacyjny ... emituje tak samo jak pozostałe a grzeje znikomo i trzeba korzystać z dodatkowego źródła ciepła które też „swoje” do środowiska wypuszcza ... Niestety nie masz racji. Kominek z PW to jest najgorsze rozwiązanie. Płaszcz wodny wychładza komorę paleniska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 02.06.2019 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 No brawo. Wykazałeś sie. Widać hamerykanskie myślenie. Tam jest wątek o kominkach które masz. Zapraszam. Przecież to Ty napisałeś, że "musiałeś się umyć" (zapytałem czy tylko wtedy kiedy "śmierdzaiałeś" - jak raczyłeś tutaj wszystkich "w tym temacie merytorycznie" poinformować) ... co ma z tym wspólnego "hamerykańskie myślenie" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.06.2019 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Może jest na etapie "hamerykańskiej stonki" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 02.06.2019 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Niestety nie masz racji. Kominek z PW to jest najgorsze rozwiązanie. Płaszcz wodny wychładza komorę paleniska. Tak mówisz? Nasada wodna też Twoim zdaniem wychładza komorę spalania? Nie wiesz kto jakie rozwiązania ma ale diagnoza już padła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts