d7d 09.09.2019 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 (edytowane) Może nie czytałeś tego tematu od miejsca w którym vvvv przekonywał że ma zapalenie spojówek od NOx (i jest to możliwe) bo kotły gazowe emitują znaczenie więcej NOx niz kominki na drewno.Może masz takie samo zdanie na temat emisji NOx jak vvvv.Nie wiedzę i nie widziałem żadnego wylewu ścieku w postach w tym temacie. Tylko tego tematu - emisja NOx - dotyczy bieżąca dyskusja. Edytowane 9 Września 2019 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.09.2019 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Temat :wymiana doświadczeń -kominki - róbcie kominki -itd. Persona d7d wprowadza opinie publiczną w błąd. Nakręca niepotrzebnie ludzi i mąci.Przecież nie ma musu by mu odpowiadać ale jak posuwa się do takich skrajnych głupot ,niestety coś trzeba odpowiedzieć ,a przez to robi się zamieszanie.To jego wina. To przez niego nikt tu nie chce zaglądać ,a wytłumaczenie mu już czegoś - jakiegoś zagadnienia, graniczy z cudem.Założymy mu jego wątek.Niech tam się doświadcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 09.09.2019 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Od kominków zapalenia spojówek i nie tylko, bo nawet raka można dostać od: • emisje organicznych związków gazowych (OGC) – nie mogą przekraczać 120 mgC/m3 dla ogrzewaczy z zamkniętą komorą spalania wykorzystujących inne paliwo niż pelet, bo to syf niesamowity: który zupełnie nie jest emitowany przez kotły gazowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 09.09.2019 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 d7d już ci pisałem, że p.... i o co chodziło z tymi spojówkami. Oczywiście napisałem, że zakaz używania kominków i biomasy w Krakowie czy Wrocławiu do debilizm. Tyle. Żegnaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 09.09.2019 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Od kominków zapalenia spojówek i nie tylko, bo nawet raka można dostać od: bo to syf niesamowity: który zupełnie nie jest emitowany przez kotły gazowe. Faktycznie gaz to super czyste paliwo. Miód cud malina. Następny orzeł wrócił. Co tam u Tchórzewskiego i Namińskiego słychać? Zainteresuj się co się dzieje we Wrocku, a tam nie ma kominków, z poziomem NOx i O3. No i u szwabów co spalacją czysty ekologiczny gaz w ogromnych ilościach. W Krakowie też będzie to samo. No zapamiętaj i patrz globalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 09.09.2019 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Temat :wymiana doświadczeń -kominki - róbcie kominki -itd. Persona d7d wprowadza opinie publiczną w błąd. Nakręca niepotrzebnie ludzi i mąci.Przecież nie ma musu by mu odpowiadać ale jak posuwa się do takich skrajnych głupot ,niestety coś trzeba odpowiedzieć ,a przez to robi się zamieszanie.To jego wina. To przez niego nikt tu nie chce zaglądać ,a wytłumaczenie mu już czegoś - jakiegoś zagadnienia, graniczy z cudem.Założymy mu jego wątek.Niech tam się doświadcza. No i to kolejne podsumowanie tej persony. Kuźwa dostałem kolejną radę i jakoś nie wiem czemu nie posłuchałem. Jaki jest sens wchodzić w dyskusję z "wikipediowym ekspertem od wszystkiego", zwykłym trollem, który po usunięciu z forum wątków politycznych próbuje się odnaleźć w wątkach budowlanych z opłakanym, żenującym skutkiem? Na takich polecam listę ignorowanych i po temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 12.09.2019 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Już mam ochotę sobie przepalić ale ciągle za gorąco w domu. Już badyle zapakowałem i czekam na okazje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 12.09.2019 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2019 No ja w głowie ma budowę pieca chlebowego, ale krucze cały czas brak czasu. Będę se palił kiedy chce i robił pyszne chlebki oraz pizze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 12.09.2019 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Myślałem o zwykłym grilu murowanym i może wędzarni. Tylko niewiem jakto się ma do tej chorej ustawy anty smogowej bo Krakowie to nawet grile murowane sa nielegalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 12.09.2019 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Myślałem o zwykłym grilu murowanym i może wędzarni. Tylko niewiem jakto się ma do tej chorej ustawy anty smogowej bo Krakowie to nawet grile murowane sa nielegalne Ja uważam, że taki zapis to tylko w większych miastach jak Kraków czy Wrocław. Widziałem dla małopolski, ale to tylko chodziło o sprzedaż. No bez jaj jak nie będzie można ogniska zapalić. Zresztą chyba z Czyste powietrze można było dostać dofinansowanie do ekogrochu to maja go za chwilę zakazać. Kurcze pellet na OZE były u mnie w gminie z dofinansowania o co też zakaz. Ja będę budował. Do Włoch nie muszę jechać co by dobra pizze z pieca zjeść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 12.09.2019 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Z pizzy to maszynkę do chleba ustawiam na ciasto a pizza w normalnie w piekarniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 12.09.2019 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Z pizzy to maszynkę do chleba ustawiam na ciasto a pizza w normalnie w piekarniku No ale w piekarniku darmowym drzewem nie zapalę. Nawet ja mam PV to się te kWh doliczają na liczniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 12.09.2019 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Wystarczy tylko skojarzyć .... piec ...piekarnik...pieczenie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 12.09.2019 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2019 No ale w piekarniku darmowym drzewem nie zapalę. Nawet ja mam PV to się te kWh doliczają na liczniku. Niby tak ale przesiadłem się z gównianego piekarnika na gaz, na elektryczny dualcook zupełnie inna jakość gotowania. Przeważnie leci w taniej więc jest ok. W razie W to z tym zawze człowiek sobie da rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 12.09.2019 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Wystarczy tylko skojarzyć .... piec ...piekarnik...pieczenie .... Fajny, takie 2in1 ale ta cena - ponad 11 tys. złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 12.09.2019 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Fajny, takie 2in1 ale ta cena - ponad 11 tys. złotych. Kup wersje STAL zapłacisz 8500,- Fiński kamień jest drogi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 12.09.2019 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Czy Romotop pisze że to jest steatyt?Nie znalazłem takiej informacji a chyba by się chwalili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 13.09.2019 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2019 Może podzieli się ktoś projektem grillo-pieca do pizzy bo miałem robić grillo wędzarnie jako rozbudowa altanki.Szkoda że nie zrobiłem podpiwniczenia bo bym sobie tam zrobił grilla:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 13.09.2019 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2019 http://www.kominki-batura.pl/galeria,grill-5,5,25 http://www.kominki-batura.pl/galeria,grill-4,5,24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 13.09.2019 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2019 http://www.kominki-batura.pl/galeria,grill-5,5,25 http://www.kominki-batura.pl/galeria,grill-4,5,24 No wymiękłem. Mega, super, hiper. Szacunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts