Kominki Piotr Batura 13.09.2019 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2019 No wymiękłem. Mega, super, hiper. Szacunek.Jak to mówią...Dziękujemy, zapraszamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 13.09.2019 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2019 Tylko tego tematu - emisja NOx - dotyczy bieżąca dyskusja. Zgubiłem się jako czytacz poboczny. Celem finalnym jest dowiedzenie ilości NOx drewno vs gaz? Czy też finalnie ma byc dowiedzione, że powinien istnieć zakaz posiadania kominków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 13.09.2019 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2019 Zgubiłem się jako czytacz poboczny. Celem finalnym jest dowiedzenie ilości NOx drewno vs gaz? Czy też finalnie ma byc dowiedzione, że powinien istnieć zakaz posiadania kominków?Zakaz kominków byłby sensowny dla wielu czytaczy głównych...zważywszy na to jak ich kominki męczą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookatorka 13.09.2019 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2019 Fajny, takie 2in1 ale ta cena - ponad 11 tys. złotych. No co ja paczam ??!! Piekło zamarzło ! d7d Ty napisałeś o piecu spalajacym drewno „FAJNY” ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.09.2019 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2019 (edytowane) Zgubiłem się jako czytacz poboczny. Celem finalnym jest dowiedzenie ilości NOx drewno vs gaz? Czy też finalnie ma byc dowiedzione, że powinien istnieć zakaz posiadania kominków? Tematem przewodnim dyskusji z vvvv było stwierdzenie czy większa emisja NOx jest z nowoczesnych kominków na drewno czy z nowoczesnych kotłów gazowych (w domyśle kondensacyjnych). Dyskusja dotyczyła tylko i wyłącznie dowiedzenia ilości Nox drewno vs gaz. vvvv twierdził, że większa emisja NOx jest z kotłów gazowych a ja twierdziłem że wielokrotnie większa emisja jest z kominków na drewno. Porównywałem kominki spełniające Ekoprojekt z kotłami gazowymi klasy 5. Wszystko w przeliczeniu na 1 kWh. Pozostałe parametry też wskazują na większą ekologiczność spalania gazu względem spalania drewna. Ekologiczność w miejscu spalania. Bez uwzględniania całego procesu wydobycia, produkcji, przetwarzania, transportu itp. Celem dyskusji nie było dowiedzenie konieczności zakazu posiadania kominka. Edytowane 13 Września 2019 przez d7d literówka i uzupełnienie treści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.09.2019 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2019 No co ja paczam ??!! Piekło zamarzło ! d7d Ty napisałeś o piecu spalajacym drewno „FAJNY” ?? Fajny jako mebel (ale są ładniejsze) i są też tańsze. To że jest fajny i że spełnia wymagania Ekoprojekt nie znaczy że nie emituje szkodliwych substancji (tak jak wiele innych fajnych rzeczy i urządzeń). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 13.09.2019 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2019 @d7d jak Ty p..... Do tego nic nie zakumałeś. Dobrze, że nie wchodzę już z Tobą w "dyskusje". Mieli inni rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 13.09.2019 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2019 Fajny jako mebel (ale są ładniejsze) i są też tańsze. To że jest fajny i że spełnia wymagania Ekoprojekt nie znaczy że nie emituje szkodliwych substancji (tak jak wiele innych fajnych rzeczy i urządzeń). A gdy pis wygra kaczka dmuchnie w trąbkę i inflacja się rozpęta, gospodarka załamie, gaz zamarznie i tylko drewno zostanie. A wtedy przyniesiesz obrączkę ślubną a ja Ci sprzedam bułkę upieczoną na ogniu którym gardzisz i mące której nie magazynujesz może burakiem z pola poczęstuje które zkaitrane będą w sianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.09.2019 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2019 Bez przesady Kupię trująca kozę i spalę własne drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.09.2019 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2019 @d7d jak Ty p..... Do tego nic nie zakumałeś. Dobrze, że nie wchodzę już z Tobą w "dyskusje". Mieli inni rację. Czego vvvv nie zakumałem w twoich postach? Ze spojówkami kłamałeś w tzw. "żywe oczy" aby tylko nakręcać atmosferę. Takie podstawowe trollowanie tematu. Może nadal podtrzymujesz pogląd na większą emisję NOx z gazu niż z drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookatorka 13.09.2019 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2019 Fajny jako mebel (ale są ładniejsze) i są też tańsze. To że jest fajny i że spełnia wymagania Ekoprojekt nie znaczy że nie emituje szkodliwych substancji (tak jak wiele innych fajnych rzeczy i urządzeń). „Fajny” masz tok myślenia , fajny jako wynik pobudzania neuronów ... choć są też umysły lotniejsze i są też prymitywniejsze. To że jest fajny i spełnia wymagania komunikacji międzyludzkiej nie znaczy że nie emituje szkodliwych i irytujących wniosków ... nie gniewaj się proszę ... no nie mogłam się powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 13.09.2019 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2019 A gdy pis wygra kaczka dmuchnie w trąbkę i inflacja się rozpęta, gospodarka załamie, gaz zamarznie i tylko drewno zostanie. A wtedy przyniesiesz obrączkę ślubną a ja Ci sprzedam bułkę upieczoną na ogniu którym gardzisz i mące której nie magazynujesz może burakiem z pola poczęstuje które zkaitrane będą w sianie. No i jeszcze jajeczkiem od kurki. „Fajny” masz tok myślenia , fajny jako wynik pobudzania neuronów ... choć są też umysły lotniejsze i są też prymitywniejsze. To że jest fajny i spełnia wymagania komunikacji międzyludzkiej nie znaczy że nie emituje szkodliwych i irytujących wniosków ... nie gniewaj się proszę ... no nie mogłam się powstrzymać Mega. @d7d nigdzie nie napisałem, że gaz emituje mniej NOx niż kominek. Potwierdza to co napisałem wcześniej. A jeżeli chodzi o spojówki, po poszukaj do czego to pisałem. EOT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.09.2019 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2019 @d7d nigdzie nie napisałem, że gaz emituje mniej NOx niż kominek. Potwierdza to co napisałem wcześniej. A jeżeli chodzi o spojówki, po poszukaj do czego to pisałem. EOT. Napisałeś że kominek emituje mniej NOx niż kocioł gazowy. Napisałeś że kocioł gazowy emituje więcej NOx niż kominek. Napisałeś że masz notoryczne zapalenie spojówek od NOx. Co do zapalenie spojówek z powodu NOx to Ty pisałeś a nie ja. Nie muszę szukać. Była dyskusja czy nie masz "alergicznego zapalenia spojówek". https://www.mp.pl/pacjent/okulistyka/chorobyoczu/chorobyspojowki/82507,bakteryjne-zapalenie-spojowek https://psseoswiecim.wsse.krakow.pl/index.php/komunikaty/343-smog-najwazniejsze-informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.09.2019 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2019 (edytowane) To że jest fajny i spełnia wymagania komunikacji międzyludzkiej nie znaczy że nie emituje szkodliwych i irytujących wniosków ... "Irytujący" wniosek ("irytujące stwierdzenie") to jest taki: "spalanie drewna w kominkach jest ekologiczne". Żadne spalanie nie jest ekologiczne. Ani drewna, ani gazu, pelletu, węgla czy nawet ekogroszku. Edytowane 13 Września 2019 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.09.2019 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2019 (edytowane) Głuchy na wołanie!!! https://forum.muratordom.pl/showthread.php?358319-Kominkowe-za-i-przeciw-d7d-Wszystko-o-biomasie-i-drewnie Pisze o jednym i tym samym moderowano. Powiedziane to setki razy ,a ten z uporem maniaka powraca do wątku i niemerytorycznie prawi.Ma taki wolny temat już ponad 200 odwiedzin. Edytowane 13 Września 2019 przez Tomaszs131 Wyzwiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.09.2019 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2019 Spróbuj pomyśleć logicznie.Poszukaj też "winnego" tego wałkowania tematu emisji NOx z drewna i z gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 13.09.2019 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2019 (edytowane) @NS widziałeś, znów amba wcięła posty? Aha jak miałem więcej czasu, to czytałem, że Tomasz też jest zawiedziony i rozczarowany kominkiem, więc nie ma co się dziwić. To tak na koniec. Dla wszystkich o d7d. Na przyszłość. Jaki jest sens wchodzić w dyskusję z "wikipediowym ekspertem od wszystkiego", zwykłym trollem, który po usunięciu z forum wątków politycznych próbuje się odnaleźć w wątkach budowlanych z opłakanym, żenującym skutkiem? Na takich polecam listę ignorowanych i po temacie. Bardzo dobra rada. Edytowane 13 Września 2019 przez vvvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 13.09.2019 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2019 Jeden ma rozwolnienie umysłowe od wyschniętej , zwiędłej, "over cooked" kaczki Drugi ma problem z zapaleniem drzewa No ale w piekarniku darmowym drzewem nie zapalę. Nawet ja mam PV to się te kWh doliczają na liczniku. ... ale w zamian"robi miód" ... czekamy na więcej "witaminy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.09.2019 03:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2019 @NS widziałeś, znów amba wcięła posty? Aha jak miałem więcej czasu, to czytałem, że Tomasz też jest zawiedziony i rozczarowany kominkiem, więc nie ma co się dziwić. To tak na koniec. Dla wszystkich o d7d. Na przyszłość. Bardzo dobra rada. Widziałem ale on nie wszystko widzi .Zobaczy także to po 23.00 ? Zastanawiam się czy w kominku spełni to wszelkie oczekiwania. https://allegro.pl/oferta/kosz-pellet-pelet-kominek-2-komory-okazja-hp225-8425854343?reco_id=8aad2331-d69e-11e9-855f-b026284ba3e0&sid=0e7a5475e04eefd78184d559df6fb9f87c889ad5ac94196dac75ac99722370c3&bi_s=archiwum_allegro&bi_c=Product&bi_m=reco& https://archiwum.allegro.pl/oferta/kosz-kominkowy-wklad-pellet-brykiet-pelet-kominek-i6832718780.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 14.09.2019 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2019 Napisałeś że kominek emituje mniej NOx niż kocioł gazowy. Napisałeś że kocioł gazowy emituje więcej NOx niż kominek. Napisałeś że masz notoryczne zapalenie spojówek od NOx. Co do zapalenie spojówek z powodu NOx to Ty pisałeś a nie ja. Nie muszę szukać. Była dyskusja czy nie masz "alergicznego zapalenia spojówek". https://www.mp.pl/pacjent/okulistyka/chorobyoczu/chorobyspojowki/82507,bakteryjne-zapalenie-spojowek https://psseoswiecim.wsse.krakow.pl/index.php/komunikaty/343-smog-najwazniejsze-informacje Znowu te SROXY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts