Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich!

Na elewacji zamiast obecnego w projekcie styropianu do ocieplenia planuję wełnę mineralną. A jako, że ściana z silikatów, to wełna ma mieć 15cm grubości. W części elewacji dla ozdoby mam w projekcie płytki klinkierowe. I dzisiaj jak sobie wybierałem rodzaj płytek usłyszałem od fachowców z hurtowni, że nie można przyklejać płytek klinkierowych [wybrany Roben ok. 1,5cm grubości] do elewacji za wysoko, bo wełna tego nie utrzyma. Trzeba zastosować systemowe rozwiązanie i dać wtedy pustkę powietrzną i połówkowy klinkier. Tylko wtedy trudno byłoby to zlicować z resztą ściany i wymuszałoby to danie cieńszej wełny [np. 10cm]. Pytanie czy można dać ten sam rodzaj wełny? - bo przecież w tym fragmencie ścianę należy traktować jak 3-warstwową, a wtedy jak będzie wyglądał styk tych fragmentów [bo wełna 10 i 15cm]?

Reasumując nie mam pojęcia jak to rozwiązać i co będzie lepsze, głowa mi od tego pęka :-?

Pomocy!!!!!!!!!!!!!

Aishan

https://forum.murator.pl/topic/21571-p%C5%82ytki-klinkierowe-na-we%C5%82nie-mineralnej/

Aishan,

Moim zdaniem powinienieś o to zapytać chłopaków w wątku "Jak Budować SILKĄ", który to wątek założył chyba Wakeman... posłuż się wyszukiwarką. Tam naprawdę piszą fachowcy, którzy zjedli na Silce tony soli :lol: i jeżeli ktoś ma Ci pomóc to myślę, że najszybciej Oni. Pozdrowionka, Alison

https://forum.murator.pl/topic/21571-p%C5%82ytki-klinkierowe-na-we%C5%82nie-mineralnej/#findComment-378625