Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak daleko na budow?...

jak daleko na budowę...  

94 użytkowników zagłosowało

1. 1. jak daleko na budowę...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Około 11 km - i nie jest to chyba dużo

Ok. 19 km od miejsca pracy - do pokonania ok 30 minut, a jak korki to i ze 40 będzie - niestety przez całe miasto, na szczęście lawiruję tak żeby omijać największe kolejki

bez samochodu to nawet mowy nie ma

na razie mąż najczęściej mi pozwala jeździć (sam ma 3 przystanki tramwajem) ale później to trza będzie kupić drugi (dla męża :wink: )

a jak się komuś te 11 km wydaje dużo - proponuję wycieczkę do Londynu (miasto w Anglii nie Londek :wink: ) to wtedy po powrocie w naszych miastach wszędzie wydaje się blisko i wogle tak cicho i sielsko ...

5km z domu , 7 km z pracy - zajmuje mi to max 10min, potrafie w 30 min zrobic inspekcje na budowię i być z powrotem w pracy, czasem po drodze w wyjazdach służbowych wpadałem, także ekipa nigdy nie wiedziała kiedy moge wpaść - rekord to 7 wizyt a ciągu dnia,

mój mąż jak wyjeżdża z pracy "do klienta" to słyszy - "Pozdrów Gajków" :D

jak zaczynali chłopaki to był 4 godziny "u klienta"

wizyty na budowie zostawiam mężowi

20 kilometrów do granic miasta : kiedyś była to dla mnie przepastna :roll: odległość.! Dziś nie robi na mnie wrażenia. Coraz więcej budujących tak ma. Zmienia sie też charakter mijanych miejscowości- nie ma już takiego rozziewu między miastem a okolicznymi wsiami. To sprawia, że mentalnie czuję się bliżej miasta, a sam przejazd trwa jakby krócej :lol:

mam około 25 km. Kupiliśmy działkę po drugiej stronie miasta. Ale ma to też zalety Do pracy zbliżona odległość ok 13km do rodziców na działkę ok12 km(teraz28) do teściowej na działkę ok 5km(26km). do rodziców do domu bez zmian do teściowej 25km (10).

Tak czy siak gdzieś sie robi dalej gdzieś bliżej.

• 6 months później...