LostHighway 14.10.2016 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Witam, Próbuję zawiesić uchwyt na TV i powiem szczerze idzie jak po grudzie. Nie będę się rozpisywał, ale problem rodzi problem... Problem: ściana z pustaka - zastosowałem kotwy fischera do montażu uchwytu pod TV. Niestety jedna z nich trafiła na dziurę w pustakach (najprawdopodobniej w ten uchwyt do przenoszenia pustaków) i nie dało się zakotwić. Efekt taki, że teraz mam ogromną dziurę... szczegóły widać na zdjęciach. Pytanie: Czym to zalepić, żeby wkręcić tam zwykłego kołka albo jakieś inne mocowanie na śrubę/wkręt M6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 14.10.2016 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Najlepsza pewnie by była kotwa chemiczna, to jest w takiej tubie jak silikon, tylko dwa składniki ma, wciskasz w dziure i osadzasz kolek, to jest na bazie zywicy, po krotkim czasie tęzeje, byc moze są gotowe tubki mniejsze tak ze nie musial bys kupowac takiej silikonowej tuby, sprawdz w sklepie. Natomiast kolki fischera to ... lepiej sie nie denerwowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 14.10.2016 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Najlepsza pewnie by była kotwa chemiczna, to jest w takiej tubie jak silikon, tylko dwa składniki ma, wciskasz w dziure i osadzasz kolek, to jest na bazie zywicy, po krotkim czasie tęzeje, byc moze są gotowe tubki mniejsze tak ze nie musial bys kupowac takiej silikonowej tuby, sprawdz w sklepie. W ogole tyle jest tych dziur, ze jak ta jedna nie bedzie trzymac to chyba dramatu nie bedzie? Natomiast kolki fischera to ... lepiej sie nie denerwowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LostHighway 14.10.2016 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Nie za duża dziura na kotwe chemiczną? ps. jeżeli chodzi o dziury w ścianie to nie będę kontynuował tematu, ale nadaje się to do programu usterka albo do jakiejś komedii w stylu Barei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 14.10.2016 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Kotwa chemiczna nie jest do zalepiania dziur ! wystarczy wyskrobać i wypełnić rozrobionym: Ceresit CX5 i po dziesięciu minutach wywiercić nowy otwór . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.10.2016 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Kotwa chemiczna nie jest do zalepiania dziur ! wystarczy wyskrobać i wypełnić rozrobionym: Ceresit CX5 i po dziesięciu minutach wywiercić nowy otwór . Popieram - to dobra zaprawa szybkowiążąca. Przy czym nawet trochę tańsza niż kotwa chemiczna i nie potrzeba tyle narzędzi:) Jednak jest jedno ale, bo gdy w ścianie jest pustka o której pisze autor do CX też potrzeba aplikatora aby tą pustkę wypełnić - inaczej materiał ten się wykruszy i zrobi jeszcze więcej bałaganu. Dla C-Xa aplikatorem na szybko może być woreczek foliowy z uciętym rogiem, a zaprawa może być prawie płynna i w taki "korek" jeszcze świeżej zaprawy włożyć element rozporowy kołka służącego do mocowania. Czas schnięcia to ok 5-7 min więc można postać sobie i potrzymać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LostHighway 14.10.2016 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Dzięki panowie za pomoc! To forum to mistrzostwo świata, zawsze można liczyć na pomoc. Dzięki jeszcze raz i miłego weekendu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzeleck 14.10.2016 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Napiszę też coś od siebie, bo niedawno miałem podobny problem - koparka zawadziła o kabel telefoniczny i wyrwała mi hak ze ściany z pustaków. Może nie postąpiłem fachowo, bo użyłem takiego materiału, jaki miałem pod ręką, a więc kleju do płytek Ale co do aplikatora, to może skorzystasz z mojego patentu, a mianowicie strzykawki z obciętą końcówką! Użyłem największej jaką znalazłem w domu, kilkanaście razy napełniałem zaprawą i mocno wstrzykiwałem ją w dziurę, później pozostało umieszczenie starego haka wraz z kołkiem w zaprawie i odczekanie do zastygnięcia. Póki co trzyma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 14.10.2016 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 CityMatic - (.. jest jedno ale, bo gdy w ścianie jest pustka , , ) założyłem że Autor tematu nie jest "fachowcem" z programu: Usterka/TVN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.10.2016 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 CityMatic - (.. jest jedno ale, bo gdy w ścianie jest pustka , , ) założyłem że Autor tematu nie jest "fachowcem" z programu: Usterka/TVN :-)ja założyłem że może być .Ale po naszych radach zrobi to dobrze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 14.10.2016 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Załataj jakimkolwiek klejem lub zaprawą wyrównawczą . Po związaniu wywierć nowy otwór . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts