jasiek71 24.10.2016 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 jasiek, nie masz racji. Przeczytaj nową ustawę albo wyciąg gdzieś na forum. Aktualna wersja ustawy OZE jest wg mnie b. korzystna. Oczywiście nie wiadomo jak to będzie za ro czy 5 lat, na obecną chwilę trzeba się cieszyć. Ustawa najpierw zmieniła się w jakoś w grudniu a kolejny raz w połowie tego roku. Imrahil pisze dokładnie jak jest A czy obecna ustawa gwarantuje mi bilansowanie takie jak teraz przez co najmniej dziesięć lat tak aby koszt całkowity inwestycji mógł się przynajmniej zamortyzować ...?? Bardzo szybko można zostać z instalacją za kilkadziesiąt tysięcy złotych w przysłowiowym polu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.10.2016 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Ustawę zmienia się w trzy dni w zależności od potrzeb. A inwestycja w FV i podobne jest na np. 15 lat. I jest to kolejna rzecz która jest na dachu i może psuć się. A kalkulacje podawane przez sprzedawców zawsze są optymistyczne. Jak by nie było dopłat to FV była by tańsza pewnie o 30-40%. Ktoś musi skonsumować dopłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek11 25.11.2016 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2016 ciekawe rzeczy ciekawe hmmm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibuch 30.11.2016 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 A czy obecna ustawa gwarantuje mi bilansowanie takie jak teraz przez co najmniej dziesięć lat : Dobre pytanie. Ktoś wie czy podpisując umowę zgodnie z aktualną ustawą jest punkt o czasie działania? Czytałem, że przy poprzednich warunkach i taryfach gwarantowanych miał być okres (chyba 15 lat) w którym miały obowiązywać dane stawki. Jak jest teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts