elpapiotr 21.11.2016 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 No to masz kolego prawo żądać od niego protokoły pomiaru rezystancji izolacji i impedancji pętli zwarcia.Ma potwierdzić prawidłowość wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strażak9981719513076 28.11.2016 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 (edytowane) Ja tak trochę brzydko podepnę się pod temat związany z bednarką. Obecna jest wyprowadzona w miejscu, gdzie miała być docelowo rozdzielnica, ale teraz rozdzielnica będzie jednak w innym miejscu. Jak ją przedłużyć? Skręcić poprzez złącze czy spawać? Tak czy tak będzie założona puszka kontrolna w ścianie. Ewentualnie może zamiast bednarki LgY? Dopiszę jeszcze, że chodzi o bednarkę do GSW. Żeby ktoś nie pomyślał, że chcę bednarkę do rozdzielnicy pakować Edytowane 28 Listopada 2016 przez strażak998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 29.11.2016 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Ma być coś takiego w budynku (najlepiej w pomieszczeniu technicznym) : https://www.google.pl/search?q=g%C5%82%C3%B3wna+szyna+uziemiaj%C4%85ca&biw=1680&bih=958&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwjelOKAl87QAhVGkiwKHUeqBKkQ_AUIPigB#imgrc=TgUxaEUgC-wwoM%3A do której przyłączamy uziom, części metalowe obce, przewód PE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strażak9981719513076 29.11.2016 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Zgadza się. Taka szyna będzie. Tylko tak technicznie chciałem się dowiedzieć czy lepiej aby ta szyna była w okolicy rozdzielnicy? Docelowo rozdzielnica miała być w garażu. Ale ten pomysł udało mi się zmienić i przenieść ją pomieszczenia technicznego właśnie. I stąd moje pytanie czy bednarkę z uziomu fundamentowego zostawić w miejscu gdzie jest wyprowadzona czyli w garażu, tam umieścić szynę i doprowadzić przewód PE z rozdzielnicy czy bednarkę "przedłużyć" do pomieszczenia technicznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 29.11.2016 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 czy bednarkę z uziomu fundamentowego zostawić w miejscu gdzie jest wyprowadzona czyli w garażu, tam umieścić szynę i doprowadzić przewód PE z rozdzielnicy czy bednarkę "przedłużyć" do pomieszczenia technicznego? Takie rzeczy można wykonywać w budynkach użyteczności publicznej, w budynku mieszkalnym wystarczy doprowadzić przewód PE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strażak9981719513076 29.11.2016 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Ok. Dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 29.11.2016 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Ważne, by do tej szyny były przyłączone wszystkie te elementy, które są wymagane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts