Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

usunięcie plam z rdzy z posadzki z betonu zacieranego

piotres87

Recommended Posts

witam

mam olbrzymi problem z usunięciem plam z rdzy na posadzce z betonu zacieranego w hali magazynowej (beton z wtarta "posypką").

czy ktoś zna na to jakąś skuteczna metodę ?

próbowałem różnych rzeczy, najskuteczniejsze było czyszczenie plamek szczotka druciana boczna na wiertarce, polewając to środkiem buzil G491 erolcid lub roztworem 1:10 środka myjącego DIMER - obie metody podobnie skuteczne - czyli coś idzie, piana jest pomaranczowa, ale po skończeniu czyszczenia plama na posadzce dalej jest tylko mniej wyraźna. Przy czym buzil g491 potrafił dodatkowo odbarwić beton na jaśniejszy kolor a DIMER nic takiego nie robił.

czekam na jakieś wskazówki.

z góry dziękuje

pozdrawiam !

Piotr

Spróbuj Carpro IronX, to jest środek do usuwania zanieczyszczeń mechanicznych i lotnej rdzy z lakieru samochodowego. U mnie usunął ślady rdzy z gresu, tak, że nei było śladu - UWAGA Śmierdzi zgniłymi jajami - nie wąchać;)

Psiknij raz, poczekaj az zrobi się czerwony i zetrzyj mokrą szmatka a później sucha i powtarzaj do skutku;) nie uzywaj za duzo, bo to nie ma sensu, azmarnujesz środek

Do usuwania "upierdliwych" plam - piany do czyszczenia fug (ORO Fugi), preparat do płyt ceramicznych lub "LEL do ceramiki" wszystkie trzy działają na wszelakie zabrudzenia (powierzchnie nawet ryflowane)

a mógłbyś podać konkretne dokładnie nazwy tych preparatów i firmy które je produkuja ? poza ORO fugi nie mogę znaleźć nic o czym napisałeś.

IronX nie poszło nic :( problem jest taki że beton ma pory i rdza siedzi właśnie w nich).