piotres87 14.10.2016 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 witam mam olbrzymi problem z usunięciem plam z rdzy na posadzce z betonu zacieranego w hali magazynowej (beton z wtarta "posypką"). czy ktoś zna na to jakąś skuteczna metodę ? próbowałem różnych rzeczy, najskuteczniejsze było czyszczenie plamek szczotka druciana boczna na wiertarce, polewając to środkiem buzil G491 erolcid lub roztworem 1:10 środka myjącego DIMER - obie metody podobnie skuteczne - czyli coś idzie, piana jest pomaranczowa, ale po skończeniu czyszczenia plama na posadzce dalej jest tylko mniej wyraźna. Przy czym buzil g491 potrafił dodatkowo odbarwić beton na jaśniejszy kolor a DIMER nic takiego nie robił. czekam na jakieś wskazówki. z góry dziękuje pozdrawiam !Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver200 15.10.2016 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Spróbuj Carpro IronX, to jest środek do usuwania zanieczyszczeń mechanicznych i lotnej rdzy z lakieru samochodowego. U mnie usunął ślady rdzy z gresu, tak, że nei było śladu - UWAGA Śmierdzi zgniłymi jajami - nie wąchać Psiknij raz, poczekaj az zrobi się czerwony i zetrzyj mokrą szmatka a później sucha i powtarzaj do skutku;) nie uzywaj za duzo, bo to nie ma sensu, azmarnujesz środek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotres87 15.10.2016 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 dzięki ironx znam bo używałem do samochodów (zapach wcale nie jest aż tak straszny), ale nie wpadłem na pomysł by go użyć w tym celu. kupiłem na allegro butelke i spróbuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 18.10.2016 03:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Do usuwania "upierdliwych" plam - piany do czyszczenia fug (ORO Fugi), preparat do płyt ceramicznych lub "LEL do ceramiki" wszystkie trzy działają na wszelakie zabrudzenia (powierzchnie nawet ryflowane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotres87 20.10.2016 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Do usuwania "upierdliwych" plam - piany do czyszczenia fug (ORO Fugi), preparat do płyt ceramicznych lub "LEL do ceramiki" wszystkie trzy działają na wszelakie zabrudzenia (powierzchnie nawet ryflowane) a mógłbyś podać konkretne dokładnie nazwy tych preparatów i firmy które je produkuja ? poza ORO fugi nie mogę znaleźć nic o czym napisałeś. IronX nie poszło nic problem jest taki że beton ma pory i rdza siedzi właśnie w nich). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 20.10.2016 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 ORO Fugi > http://www.oro.plLel > linku brak - preparat wyprodukowano dla "Lidl Polska" ( i tam nabyty)Piana do płyt kuchennych ceramicznych - odwiedzić sklepy z chemią gospodarczą. - a poza tym trochę własnej inwencji - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts