akson 17.07.2002 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2002 jeżeli nie możesz korzystać z sauny fińskiej, to może łaźnia turecka ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 17.07.2002 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2002 AKSON???? Co ty znowu wymyślasz????Na marginesie:Namiary mam, a do tematu sauny wrócimy na wiosnę, jak opędzę najpilniejsze domowe potrzeby. Wtedy wyślę Ci rysuneczki.Mam nadzieję że nie podrożejesz.Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akson 17.07.2002 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2002 Engi!Łaźnia turecka to może w domu taki mały exclusiv, ale za to jaka przyjemność.Dzięki za pamięć, nie omieszkam przypomnieć się w odpowiednim czasie.PozdrawiamAkson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 17.07.2002 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2002 Nigdy nie byłam w łażni tureckiej, więc napisz coś bliżej i ile miejsca i pieniędzy na to potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.07.2002 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2002 Łaźnia turecka to doskonała sprawa. Korzystałem w czasie wakacji w Turcji. Marmurowe wykończenie, temperaturka przyjemna (ciepło ale nie uciążliwie).Ale w Polsce nie spotkałem nigdzie. Nie mam pojęcia czy jest gdzieś możliwość skorzystania?Pozdrawiam,Robin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 17.07.2002 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2002 Na pewno jest klub Turecki i tam mają ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 18.07.2002 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2002 Robi!Na łamach forum specjalistą od łażni jest Akson.Liczę, że wypowie się jak i za ile coś takiego można zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akson 18.07.2002 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2002 HAMAMTurecki Hamam, popularnie zwany łaźnią turecką, jest tradycyjną publiczną łaźnią w krajach Orientu. Zgodnie z tradycją pośrodku Hamamu stoi kamienny podgrzewany postument – przeznaczony do masażu w pianie mydlanej. Wielokrotne polewanie letnią wodą pomiędzy masażami oraz delektowanie się ciszą i spokojem czynią Hamam szczególnie relaksującym przeżyciem. Ciepło promieniuje z podgrzewanych ław i podłogi, a także ze ścian. Wyłożona przeważająco marmurem łaźnia wyposażona jest również w marmurowe lub kamienne misy ze stylowymi kurkami doprowadzającymi oddzielnie zimną i gorącą wodę oraz czerpaki do polewania. Relaksujące, a także higieniczne działanie Hamamu wynika z wykorzystania ciepła, wilgoci i masażu ciała z użyciem piany. Taka jest definicja tureckiego HAMAM.Oczywiście może być problem z Turkiem-łaziebnym, który wytwarza pianę mydlaną, ale generalnie chodzi o inny klimat jaki panuje w łaźni w porównaniu z sauną fińską czy też łaźnią parową.Koszty?Tu koszty wytycza wyobraźnia.Generalnie od ok 20.000 zł w górę. Pozdrawiam ENGI!Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 19.07.2002 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2002 Dzięki!Jak będzie mnie stać na Turka - łaziebnego, to napewno i na łażnię. Dam ci wtedy znać.Narazie wracam marzeniami do sauny fińskiej, bo zdrowa, tańsza i taka bardziej swojska.Mam nadzieję, że w pszyszłym roku jak dodrze pójdzie ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akson 19.07.2002 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2002 OK Engi! OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tablo 21.05.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 laznia turecka w domu???? jej istota jest spotkanie towarzyskie, dogadywanie sie w interesach podczas wypoczynku no i cala procedura: wylewanie kubelkow wody zamiast natryskow, namydlanie calego ciala, masaze w wodzie, w pianie, przy uzyciu olejkow... jak to technicznie zorganizowac w domu? i po co? zdecydowanie lepszym pomyslem jest systematyczne korzystanie z kompleksu saun, znajdujacych sie w kazdym duzym miescie lub zamontowanie sobie malej zamknietej sauny 2-3 osobowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts