Lucas88PL 15.10.2016 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Witam 2 tyg temu zaraz przed tymi ulewnymi deszczami zasypywalismy fundament, materiał wysiewka z płukania piasku. Niestety nie udało nam się tego zagęścić przez ulewne deszcze. Aktualnie jest tam lekka ciapa trzeba czekać aż wyschnie. Jest tylko taki problem, że przez 5 dni ma być pogoda a potem znowu ulewa. Co radzicie zrobić? Myślałem aby zamówić koparke i to wybrać ale teren na budowie do najtwardszych nie należy więc pewnie koparka się zrujnuje działkę do reszty a druga sprawa to jak wybierzemy to i tak będzie woda stała w pustym fundamencie bo teren gliniasty.Druga opcja to myślałem aby zakupić folie plandekowa 10x15, zrobić szczyt prowizorke z drewna na srodkowej scianie fundamentu po czym folie rozciągnąć i po wbijać śledzie w otwory folii - będzie coś w formie namiotu i woda będzie splywac na boki do drenu. Co radzicie? Czy pomysł z folia jest dobry? Oczywiście rozkładalbym ja tylko na deszcz. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor1975 23.10.2016 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2016 widziałem podobną plandekę i nawet się w miarę sprawdziła, bo nie było dużego wiatru. Ale i tak właściciel z małżonką dwa razy dziennie ujeżdżali poprawiać, Do tego mieli z boku wykopane odpływy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucas88PL 25.10.2016 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Właśnie to dzisiaj zrobiłem. Plandeka 10x15, stelaż na środku z desek żeby był dwu spad, folia dobrze naciągnięta a w pierścienie wbilem śledzie zrobione z drutu 6mm. Tylko teraz modlić się żeby wiatru nie było bo będzie siwy dym Poczekam do końca przyszłego tygodnia bo wtedy będzie dwa tygodnie jak do tego ani kropla deszczu nie spadła. Mam nadzieję że można będzie ruszyć z zagęszczaniem. Jeżeli ktoś tak chcę zrobić to polecam kupić większą minimum o 4m plandeke od każdego boku ściany fundamentowej bo wtedy można cały przykryć i wiater się tam nie dostanie. Najlepiej jeszcze pozbijac deski i zrobić ala krokwie i wypuścić ich kilka wtedy to też coś wiater zatrzyma. Robota dla kogoś komu zależy na czasie a deszcz wcześniej narobił dziadostwa. Dam znać wkrótce czy to zadziałało i podesle fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts