tomybb 15.10.2016 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Witam,Jestem kompletnie "zielony" jeżeli chodzi o zaprawy murarskie, betonowe, wyrównujące. Mam następujący problem, w piwnicy potrzebowałem wyrównać kilka miejsc zaprawą murarską, nie dużo bo w zasadzie 10kg zaprawy wystarczyło - problem jednak mam taki iż zaprawa przeważnie na drugi/ trzeci/czwarty dzień kruszy się, tzn pozostałoście zaprawy w wiaderku mogę właściwie rozkruszyć palcami na pył, miejsca gdzie jest zaprawa także kruszy się po lekkim dziubaniu np. gwoździem. Pytanie co robię nie tak? Proporcje wydaje mi się że mam dobre, czasem nawet odmierzałem je na wadzę także to wykluczam, mieszam specjalnie czasem aż nadto, jakość zaprawy także wykluczam bo próbowałem już dokładne 4 różnych rodzajów, bez znaczenia. Dodam że miejsca po betonowaniu przykrywam od razu folią, wiadomo że nie jest idealnie szczelnie ale myślę że wystarczająco. Dodam że w piwnicy jest bardzo ciepło - ok 25 stopni - czy to możę być decydujący czynnik? Nie mam pojęcia co robię nie tak więć proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 15.10.2016 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Z opisu ciężko wywnioskować co właściwie robisz, murujesz tynkujesz czy betonujesz. Nie rozumiem co odmierzasz na wadze? Nie prościej użyć gotowych mieszanek? Dolewasz wody mieszasz i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 15.10.2016 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 A na co była narzucana? Na jaki materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawko333 18.10.2016 02:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 2-4 dni to zaprawa jeszcze nie zwiazala, poczekaj 2-4 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 18.10.2016 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 pomijają delikatnie że obecne cementy to wyroby cementopodobne ale mimo wszystko nie powinno się kruszyć ale po 3-4 tygodniach , bo prędzej to normalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 18.10.2016 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Wydając już sporo kasy na te zaprawy dawno byś kupił worek kleju do glazury 25 kg nawet tego z najwyższej półki i sprawę załatwił to końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 18.10.2016 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Oj tam wystarczy ze rzucil to na silikatke czy sucha ceramike i woda weszła do środka tychże a nie była wykorzystana do związania i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts