Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kot w bloku - siatka na balkonie

Recommended Posts

mieszkam na 7 pietrze w wielkiej płycie:( ostatnio stałem sie włascicielem kota, którego chce uchronic przed spadnięciem z siódmego pietra:) wymysliłem, ze założe siatkę na balkonie, a czy ktoś ma doświadczenie i zrobił cos podobnego? bardzo proszę o informacje, pzdr, hubert

Siatka na balkonie to jest bardzo dobre zabezpieczenie. Sama mam dwa koty (obecnie trzy, może chcesz jeszcze jednego?) i oprócz siatki na balkonie mam moskitierę w oknie. Siatka jest zwykła, druciana, zielona więc nie rzuca się tak w oczy, jest do połowy wysokości balkonu, trochę zagięta do wewnątrz, ale zależy od kota. Najnowszy nabytek, znajda, łazi prawie po suficie, więc trzeba będzie siatkę przedlużyć. Wprawdzie mieszkam teraz na pierwszym piętrze, ale swego czasu mieszkałam z kotem na ósmym i też była siatka oraz moskitiery. Bez tego nie ma co liczyć, że kot nie wejdzie na parapet, a wtedy o wypadek nie trudno. Pozdrawaiam

• 8 years później...

Mieszkamy na szóstym piętrze, mamy dwa koty i siatkę na balkonie. Mąż zrobił to zabezpieczenie z siatki ogrodniczej. Służy już drugi rok i jest w porządku. W poprzednich latach mieliśmy tylko taką delikatną moskitierę, która dawała radę przy spokojnej kotce seniorce. Kiedy przybyło nam drugie kocię, solidne zabezpieczenie okazało się niezbędne. Założyliśmy siatkę w trybie ekspresowym po tym, jak kot znajomych wypadł z trzeciego piętra i się zabił - jak widać to mit, że spadają zawsze na cztery łapy.

Niektóre sklepy zoologiczne oferują gotowe siatki, ale znajomi nie byli z takiej siatki zadowoleni, bo była zbyt delikatna i po roku intensywnego działania deszczu i słońca zaczęła się rozłazić w rękach.

Miałem kiedyś kocura, a w zasadzie kotkę na czwartym piętrze łaziła po poręczach balkonu, po parapecie zewnętrznym, nigdy nic się nie stało, koty są mądre i dobrze wiedzą czym to grozi. Niestety są także wszystkiego ciekawe i to może być w takiej sytuacji zmylne.

• 1 month później...
Jak najbardziej polecam siatkę!!! Niestety z bardzo przykrego doświadczenia. Mój najsłodszy pod słońcem kociak spokojnie użytkował balkon przez dwa lata i wszystko było OK, ale kiedyś przyszło mu do głowy zapolować na ptaszki .... Na 7 piętrze mieszkałąm. Do dziś dnia mam wyrzuty sumienia, że przez moją własną głupotę ... :cry: