Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Reset czujki dymu

Recommended Posts

Witam

Prosba o porade jak zresetowac czujke przeciwpozarowa. Jest to chyba model OSD - po zalaczeniu swieci teraz czerwona dioda.

Instalacja alarmowa Satel integra.

Po alarmie (falszywym) skasowalem alarm ale ponownie nie moglem go zalaczyc bo wyswietlal naruszenie wejscia czujki dymu.

W ustawieniach wylaczylem sprawdzanie jej i udalo mi sie ustawic tak aby moc zalaczyc alarm - mam nadal powiadomienie o naruszeniu czujki ale moge wybrac 1-zalaczenie.

W jaki sposob w opcjach mozna wylaczyc zasilanie wubranej czujki?

Chodzilo mi bardziej o dokładny opis gdzie szukać tej opcji.

Z poziomu uzytkownika nie ma

W administratorze nie moge poszukać

Nie znajdziesz, bo nie ma takiej opcji, dopóki wyjście zasilające nie zostanie zdefiniowane, jako wyjście zasilające czujki ppoż. Typ wyjścia 44, (strona 58 instrukcji programowania satela integra.)

Administrator musi ci nadac uprawnienia do resetowania czujek.

Naprawdę ykspercie?

Od kiedy trzeba w integrze włączać uprawnienie do kasowania czujek?

W integrze ykspercie akurat kasowanie czujek jest domyślnie zaznaczone i trzeba użytkownika pozbawiać tego uprawnienia WYŁACZAJĄC go.

Na 27 różnych uprawnień ykspercie, tylko 4 są domyślnie wyłączone i trzeba je WŁĄCZAĆ:

- uprawnienie 11 – dostęp do stref zablokowanych czasowo

- uprawnienie 15 – trwałe blokowanie wejść

- uprawnienie 26 – użytkownik prosty

- uprawnienie 27 – administrator

a kto powiedział o najmądrzejszy z mądrych ,że jestem yspertem od systemów alarmowych ??? Jestem o najmądrzejszy zaledwie uzytkownikiem systemu alarmowego satela i mogę resetować czujki p.poż , a inny uzytkownik nie może . Na podstawie tego wywnioskowałem ,że chodzi o nadanie upawnień. Moja wina , moja bardzo wielka wina . Czy wybaczysz o najmądrzejszy???