krislord 15.10.2016 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 WitamProsba o porade jak zresetowac czujke przeciwpozarowa. Jest to chyba model OSD - po zalaczeniu swieci teraz czerwona dioda.Instalacja alarmowa Satel integra. Po alarmie (falszywym) skasowalem alarm ale ponownie nie moglem go zalaczyc bo wyswietlal naruszenie wejscia czujki dymu.W ustawieniach wylaczylem sprawdzanie jej i udalo mi sie ustawic tak aby moc zalaczyc alarm - mam nadal powiadomienie o naruszeniu czujki ale moge wybrac 1-zalaczenie. W jaki sposob w opcjach mozna wylaczyc zasilanie wubranej czujki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario244 16.10.2016 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Jest taka opcja w manipulatorze jak reset czujek . Po skasowaniu alarmu strzałkami przechodzisz do do tej funkcji i zatwierdzasz chyba # lub * nie pamietam. Nie pamietam tez czy ta funcja dostepna jest z poziomu uzytkowników czy tylko administratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krislord 18.10.2016 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Chodzilo mi bardziej o dokładny opis gdzie szukać tej opcji. Z poziomu uzytkownika nie maW administratorze nie moge poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 18.10.2016 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Chodzilo mi bardziej o dokładny opis gdzie szukać tej opcji. Z poziomu uzytkownika nie ma W administratorze nie moge poszukać Nie znajdziesz, bo nie ma takiej opcji, dopóki wyjście zasilające nie zostanie zdefiniowane, jako wyjście zasilające czujki ppoż. Typ wyjścia 44, (strona 58 instrukcji programowania satela integra.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz244 19.10.2016 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Administrator musi ci nadac uprawnienia do resetowania czujek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 19.10.2016 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Administrator musi ci nadac uprawnienia do resetowania czujek. Naprawdę ykspercie? Od kiedy trzeba w integrze włączać uprawnienie do kasowania czujek? W integrze ykspercie akurat kasowanie czujek jest domyślnie zaznaczone i trzeba użytkownika pozbawiać tego uprawnienia WYŁACZAJĄC go. Na 27 różnych uprawnień ykspercie, tylko 4 są domyślnie wyłączone i trzeba je WŁĄCZAĆ: - uprawnienie 11 – dostęp do stref zablokowanych czasowo - uprawnienie 15 – trwałe blokowanie wejść - uprawnienie 26 – użytkownik prosty - uprawnienie 27 – administrator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario244 20.10.2016 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 a kto powiedział o najmądrzejszy z mądrych ,że jestem yspertem od systemów alarmowych ??? Jestem o najmądrzejszy zaledwie uzytkownikiem systemu alarmowego satela i mogę resetować czujki p.poż , a inny uzytkownik nie może . Na podstawie tego wywnioskowałem ,że chodzi o nadanie upawnień. Moja wina , moja bardzo wielka wina . Czy wybaczysz o najmądrzejszy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts