Admund 15.10.2016 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Mam ściankę 12 cm gdzie jest zaplanowana łazienka. Chcę podtynkowy stelaż. Doradźcie jaki kupić? . Nie chcę pułek. Hydraulik mówi ze przebije się na wylot do drugiego pomieszczenia i potem trzeba będzie zarzucać ściany lub od drugiego pomieszczenia dawać K-G płyt. Więc jakiś slim ale jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 16.10.2016 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Czyli chcesz zmieścić cały stelaż w świetle grubości ściany, tak ? Przebicie się na druga stronę to moim zdaniem najmniejszy problem, ja bardziej obawiał bym się tego czy ta ściana wytrzyma. Stelaż dołem opiera się na podłodze ale górą jest przytwierdzony do do ściany, działają tam siły które próbują wyrwać kołek. Jak się wkujesz w ścianę, do czego zamierzasz przykręcić górę stelaża ? Zostanie tam może z 4cm materiału i to zapewne nadwyrężonego kuciem ...Weź krzesło, podstaw pod dwie tylne nogi jakiś klocek. Złap za oparcie aby unieść przednie nogi i wypoziomować siedzisko. I teraz poproś aby jakiś tęższy kolega usiadł na tym krześle. Utrzymasz to w rękach aby siedzisko pozostało w poziomie ? Nie sądzę. A dokładnie takie siły będą działały na ścianę w tym miejscu. Może gdyby tam wylać kawałek żelbetowej belki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 16.10.2016 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Nie rozumiem w czym problem,stelaż kup normalny i zrób zabudowę po sam sufit jeśli nie chcesz półek.Śruby są krótkie nie mają ponad 12cm,chyba że chcesz go wbudować w ścianę,najcieńszy ma chyba geberit slim 8cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Admund 16.10.2016 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 (edytowane) chodzi o to że chcę maksymalnie schować stelaż w ścianie, bo gdy będzie półka to po otworzeniu drzwi będzie się kolanem nachodziło na kibelek. Tak jak na zdjęciach nie chcę mieć. Rozważam z drugiej strony dodatkową konstrukcję aby do niej można było przyczepić stelaż. Czy to ten slim? http://www.skapiec.pl/site/cat/387/comp/4846602 czy ten http://www.ceneo.pl/16584461 Pewnie jednak jak radzicie trzeba będzie do sufitu pociągnąć obudowę, dla bezpieczeństwa. Edytowane 16 Października 2016 przez Admund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 16.10.2016 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 A dom już gotowy czy jeszcze się buduje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Admund 22.10.2016 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 stan surowy zamknięty, hydraulik działa z instalacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaris 31.10.2016 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 I jak w końcu z tym stelażem? Któraś z naszych propozycji okazała się trafna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts