kriskros86 16.10.2016 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Witam Mam pewnie problem przysunął się termin rozpoczęcia budowy i z tego względu jestem na etapie ukończenia fundamentów hm od przyszłego tygodnia majster che rozpocząć budowę murów po czym szykować do tropu zajmie mu to około 3 tygodni moze 4. Teraz pytanie czy działać i budować czy dac sobie spokój ze względu na to że pogoda jest jaka jest i ten termin moze przesunąc się jeszcze dalej w końcu idzie zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 16.10.2016 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Buduj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 16.10.2016 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Buduj tak długo jak na to pozwala pogoda.Możesz wykonać stropy ale powinny być na zimę przykryte - zabezpieczone przed wodą i śniegiem.Budynek jednokondygnacyjny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 16.10.2016 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Buduj , teraz już nie ma zimy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriskros86 16.10.2016 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Budynek parterowy bez zamieszkałego poddasza dach czterospadowy jest jeden problem materiał to porotherm będzie go trzeba zabezpieczać podczas murowania żeby wody nie naleciało przy opadach do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 17.10.2016 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Nic sie nie stanie woda spokojnie wypłynie;) jak zamierzasz przerwac budowe to po zakonczonych pracach murarskich musisz mury przykryć od gory folią i czyms docisnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.10.2016 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 (edytowane) jest jeden problem materiał to porotherm będzie go trzeba zabezpieczać podczas murowania żeby wody nie naleciało przy opadach do środka. to nie jest problem Edytowane 28 Października 2016 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 28.10.2016 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2016 zabezpiecz tylko ten porotherm na zimę przed deszczem, bo na wiosnę będziesz miał glinę ja bym samych ścian nie budował, to jest dla ekipy tydzień a po co to ma gnić w zimę. żeby Ci stropu nie przyszło do głowy zostawić otwartego na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.10.2016 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Budynek parterowy bez zamieszkałego poddasza dach czterospadowy jest jeden problem materiał to porotherm będzie go trzeba zabezpieczać podczas murowania żeby wody nie naleciało przy opadach do środka. Stropy drewniane (jako część konstrukcji dachu) czy masywne? Konstrukcja dachu ciesielska czy prefabrykowane wiązary dachowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adski 30.10.2016 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Też się zastanawiam czy ładować się w mury kończę fundament i od 15 listopada będzie można stawiać ściany bk. Strop teriva i poddasze użytkowe. Gdyby się udało to może do końca grudnia by był strop i niedługo później dach . Ale to może są dość nierelane założenia. Jednak gdyby się udało to dalej już z górki. Ta zaprawa klejowa zimowa to dobry produkt czy jednak lepiej się nie pchać w chemie i czekać do kwietnia? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 01.11.2016 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Buduj tak długo jak na to pozwala pogoda. Możesz wykonać stropy ale powinny być na zimę przykryte - zabezpieczone przed wodą i śniegiem. Budynek jednokondygnacyjny ? A coże stanie się z żelbetowym stropem za betonu klasy C20/25 przez jedna zime? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 03.11.2016 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 A coże stanie się z żelbetowym stropem za betonu klasy C20/25 przez jedna zime? nic:) właśie wykonany strop to najlepszy moment na przerwę jeśli ktoś musi. Ja sam ciągnę budowę i do świąt chcę z dachem zakończyć SSO...obecnie mam śiany piętra i szalują mi strop żb a poźniej ściany piętra - tyle tylko,że ja buduję z pustakó keramzytbetonowych także woda im nie straszna nic a nic.... niemniej wszystko zależy od sytuacji i ciśnienia jak szybko chce się wybudować...ba nawet lane stropy teraz beda mocniejsze niz takie lane w wakacje z prostej przyczyny bedzie mniej pekniec i rys bo temperatury nie sa wysokie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 04.11.2016 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 A coże stanie się z żelbetowym stropem za betonu klasy C20/25 przez jedna zime? jeśli będzie odkryty to może mróz i woda wierzchnią warstwę zdziesiątkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 05.11.2016 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 przez jedna zime? zobacz jak balkony czy tarasy stoja czesto kilka lat nawet nieokryte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts