tynab309 16.10.2016 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 WitamMamy w domu zainstalowaną pompe ciepła. Niestety wodociągi puszczają dużo powietrza w wodzie i pompa często się zapowietrza. I w związku z tym moje pytanie. Czy w instalacji wodnej w domu (przed pompą ciepła) można zainstalować jakieś urządzenie (jakie?) aby odpowietrzało powietrze w instalacji i do pompy docierała sama woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 16.10.2016 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Witam Mamy w domu zainstalowaną pompe ciepła. Niestety wodociągi puszczają dużo powietrza w wodzie i pompa często się zapowietrza. I w związku z tym moje pytanie. Czy w instalacji wodnej w domu (przed pompą ciepła) można zainstalować jakieś urządzenie (jakie?) aby odpowietrzało powietrze w instalacji i do pompy docierała sama woda? Jakis zbiornik z odpowietrznikiem automatycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynab309 16.10.2016 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Jakis zbiornik z odpowietrznikiem automatycznym. A jaka pojemnosc zasobnika i czy mozesz jakis polecic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 16.10.2016 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 A jaka pojemnosc zasobnika i czy mozesz jakis polecic. Najpopularniejsze ocynkowane sa marki wimest. Ale maja najmniejszy 100L, wiec całkiem spory. Stawiam ze takie 40-50L by starczylo. Ale nie widzialem nigdy takiego. Takie male sa zazwyczaj z workiem gumowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynab309 17.10.2016 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 na tej stronie są zbiorniki hydroforowe, nie znalazłam takich z odpowietrznikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 17.10.2016 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 na tej stronie są zbiorniki hydroforowe, nie znalazłam takich z odpowietrznikiem Zbiornik to zbiornik. Gotowego z odpowietrznikiem pewnie nei dostaniesz. Grunt żeby nie miał worka, był ocynkowany. W takich z workiem w srodku siedzi gumowy worek a woda w nim. Zatrzyma i wode i powietrze. Takie ocynkowane worka nie maja. Na dole jest wiec woda a do gory ucieka gaz. Jak mas dziurke na górze zbiornika do której możesz wkrecic odpowietrznik to masz to czego potrzebujesz. Edit: Googiel reaguje na okreslenie zbiornik odpowietrzajacy, ale zazwyczaj w kontekscie CO. Moze tak poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts