Zieciu971 16.10.2016 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Witam serdecznie, z góry mówię że nie wiedziałem gdzie ulokować temat więc piszę tutaj, w razie problemów proszę przenieść. Wracając jednak do mojego problemu.. W zeszłym roku zakupiłem piec: http://xn--kocioceno...p-duo-25kw.html Przyjechał "hydraulik", piszę w cudzysłowie ponieważ po tej fuszerce nie jest godzien tego tytułu. Podłączył piec bez zaworu mieszającego, bez zaworu umożliwiającego pracę grawitacyjną, i na dodatek przerobił mi układ na zamknięty. Ale... po roku użytkowania stwierdzam że nie wyrobię na węgiel, piec pożarł mi prawie 4,5t, wnioskuję że woda która wraca jest za zimna. Przeglądając wuja google dużo się naczytałem, i postanowiłem sam zamontować taki zawór, ponieważ nikogo nie mogę się doprosić aby mi zamontował. A zima tuż tuż. Mam w planie zakup zaworu czterodrożnego Afriso, siłownika zaworu, regulatora pokojowego TECH oraz sterownika do tegoż zaworu. Z elektroniką nie będzie problemu, potrzebuję tylko porad jak sb poradzić z montażem zaworu. I od razu mówię że chciałbym wyprowadzić same króćce do podpięcia w przyszłości C.W.U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 16.10.2016 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 .. Ale... po roku użytkowania stwierdzam że nie wyrobię na węgiel, piec pożarł mi prawie 4,5t, wnioskuję że woda która wraca jest za zimna. Zimny powrót nie jest przyczyną nadmiernego zuzycia opału. Najpierw ociepl dom, bo to jest podstawowym warunkiem mniejszego zuzycia opału, zawór 4-drozny poprawia pracę kotła, ale to nie jest tak ze po jego zainstalowaniu nagle i stosunkowo duzo spadnie zuzycie wegla. Twoje wnioski nie są prawdziwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 17.10.2016 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 http://xn--kocioceno...p-duo-25kw.html Nie halo adres wiec ciezko stwierdzic parametry kotła a to ważne, o czym wspomne niżej Przyjechał "hydraulik", piszę w cudzysłowie ponieważ po tej fuszerce nie jest godzien tego tytułu. Podłączył piec bez zaworu mieszającego Zamiast obrażać zapytaj dlaczego to zrobił, mieszacz nie zawsze jest konieczny i na dodatek przerobił mi układ na zamknięty. A może Twój kocioł musi pracować na zamkniętym, przeczytaj w instrukcji Ale... po roku użytkowania stwierdzam że nie wyrobię na węgiel, piec pożarł mi prawie 4,5t, wnioskuję że woda która wraca jest za zimna Wnioski dobre, teraz poszukaj przyczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts