magisterson 16.10.2016 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Witajcie, mam domek na działce o statusie budowalnym - po odbiorze. Nadszedł czas na położenie kostki brukowej i postawienie garażu bo trochę lipa bez garażu Obecnie obok domu stoi blaszak (pozostałość z czasów budowy domu). W blaszaku trzymam kosiarkę itp. Chcę to zmienić i postawić normalny garaż wolnostojący. Interesuje mnie coś takiego: http://2.bp.blogspot.com/-2Alh8QnSBFY/VKq1Pm0668I/AAAAAAAAAJU/u-J58fCD9Us/s1600/dom%2Bz%2Bgarazem2.jpg Jedno stanowisko na auto pod dachem, bez ścian. Jedno stanowisko zamknięte na auto + jakieś wewnątrz 2 metry przestrzeni na kosiarkę, łopaty opony itp. Moje pytania: 1. Jakie są obecnie przepisy dotyczące stawiania garażu wolnostojącego (podatki, pozwolenia i wszystko co warto wiedzieć) 2. Czy najpierw powinienem zając się kostką brukowa na podjeździe czy później? A moze nie ma to znaczenia od strony budowlanej? 3. Czy jest jakaś tańsza alternatywa od murowanego garażu. Sąsiad postawił coś takiego jak w USA buduje się od lat domy mieszkalne czyli stelaż z drewna i obite to zostało płytami typu OSB, na to tynk i dach. Wygląda jak murowany garaż, ale chyba on to zrobił bez fundamentu (zwykła wylewka) i tyle. Czy taka opcja może być tańsza? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts