Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

proszę o pomoc, chciałbym wysłać wiadomośc na forum, ale ze zdjęciem tak żeby było widoczne razem z napisaną wiadomością....jak to zrobić?? przepraszam wszystkich komputerowych "guru" ale ja jestem ciemny w tym temacie...) ... POMOŻECIE? :)
https://forum.murator.pl/topic/21593-jak-mam-wys%C5%82a%C4%87-wiadomo%C5%9B%C4%87-ze-zdj%C4%99ciem/

POMOZEMY!!!

wstawiasz cos takiego

[img=http://www.adres.obrazka]

opcjonalnie mozesz dodac parametry width="" i height, oraz alt="", border="" pierwsze dwa odpowiadaja za rozmiar obrazka, trzeci za tekst, wyswietlany po najechaniu myszka, czwarty za grubosc ramki wokul, rysunku jest dostepnych jeszce pare, ale to juz wyzsza technologia :) aha i z wazniejszych align="" czyli wyrownanie

przyklad

[img=http://www.rcx.prv.pl/obrazek.jpg]

nie jestem tylko na 100% pewien czy PHPbb czyli to froum obsluguje te wszytskie parametry :)

a skąd mam brac adres obrazka? obrazek mam na swoim dysku.... i tyle wiem.... czytałem gdzieś o zakładaniu jakieś strony www , ale to chyba za wiele jak dla mnie...:) czy nie można wysłac jakoś tak normalnie jako załącznik do wiadomości jak w poczcie??
nie mozna, tylko tak jak mowie, a obrazek, muszisz miec umieszczony, na jakims koncie, np. zaloz sobie na onecie, konto na strone, i tam gowrzuc, co i jak wszytsko ladnie opisane na onecie. :D

odradzam album na onecie, na poczatek zwykle konto.

P.S.

jezt tak z prostej przyczyny, zeby wkleic zdjecie bezposrednie HDD (dysku twardego) musialo by to zdjecie, zostac zapisane, w bazie, lub na koncie, na ktorym stoi forum.murator.pl, i wyobrazmy sobie niech kazdy zacznie ladowac zdjecia, po 500 kb pomnuzmy razy userow, razy liczne zdjec, i co wyjdzie ?? gigabajty wychodza, a one kosztuja, nie wspominajac o innych wadach, jak np. zwolnienie transferu konta/bazy wiec niema sie co dziwic ze nie mozna wklejac z hdd

1. kolejny gotowiec, dla "ciwerc" inteligentow

2. dosyc mozolne dzialanie

3. takie sobie wykonanie

4. lamersko wyglada

5. oczojebne

6. rozszerza sie jak plaga blogow, niedlugo jak kazdy ma bloga i "szablon" bedzie miec album.

Pytanie brzmiało "jak latwo umieścić zdjęcie". Każdy jest dobry w swojej profesji, nie musi znać sie na wszystkim. A jak twierdzi, ze sie zna...... 8) :D

Sonika - wykluzuj - on juz taki styk ma - niestety

Jak wiadc chyba w tych sprawach specem jest i dlatego tak a nie inaczej o nas sadzi ;) a szkoda gdyz sam jak widze czasem w tematach mylne sady wydaje wiec do alfy i omegi troszke mu brak ;) i odrobina pokory jakby mu obca :(

Trzeba taki jego styl po prostu hmmm......polubic? albo jego posty omijac

proszę o pomoc, chciałbym wysłać wiadomośc na forum, ale ze zdjęciem tak żeby było widoczne razem z napisaną wiadomością....jak to zrobić?? przepraszam wszystkich komputerowych "guru" ale ja jestem ciemny w tym temacie...) ... POMOŻECIE? :)

Na początek przeczytaj wątek kto mnie nauczy wklejania zdjęć

To Ci wiele wyjaśni :D .

1. kolejny gotowiec, dla "ciwerc" inteligentow

2. dosyc mozolne dzialanie

3. takie sobie wykonanie

4. lamersko wyglada

5. oczojebne

6. rozszerza sie jak plaga blogow, niedlugo jak kazdy ma bloga i "szablon" bedzie miec album.

lepiej się zastanów co piszesz :evil: :evil: :evil:

na tych sprawach znam sie, a ze dziadostwa nie lubie, wiec twierdze jak twierdze :), chce choc troszeczke pochamowac rozwoj "albomow", ja niesympatyczny ... pomylka :D, byc moze jak juz mowilem jestem przeczulony na te sprawy, ale nic nie poradze, :wink:

P.S.

ale co zlego widzicie, zeby zdjecia trzymac na kontach WWW ?