mario244 16.10.2016 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 witamChcę w domu zrobić instalacje telewizyjną i monitoringu zewnętrznego opartego na kamerach IP i połączyc jedną z druga , tak aby w tv w każdym pokoju móc podglądać obraz z kamer w telewizorze. 4 koncentryki z anteny satelitarnej i 1 z anteny DVBT podłacze do multiswitcha na wejsciu a wyjscie dalej koncentrykami do gniazd tv w pokojach. Tak odnosnie instalacji telewizyjnej. Skrętki z 4 z kamer IP podłacze do rejestratora IP a ten skrętką do routera oraz kablem HDMI do modulatora cyfrowego DVBT. Nie wiem tylko co dalej ? Czy dobrze myśle , aby modulator wpiąć przed multiswich ? tzn. kablel z anteny DVBT wpiąć do wejścia modulatora a jego wyjscie do multiswitcha ? będzie to działać jak zakładam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElemenT 17.10.2016 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Ja bym podłączył kamery do routera i jednocześnie rejestrator IP- oczywiście jak zrobić PoE pomijam. Jak masz wpięte kamery w sieć i rejestrator to możesz bawić się w drogi modulator lub np. android tv - 200zł - masz smart tv i możliwość podglądu kamer po IP. Ja mam kamery hikvision, oni mają apkę do tabletów. Tą apkę instalujesz na android tv i masz całe sterowanie, odtwarzanie itp w TV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domelek 20.11.2016 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Będzie działać tylko wybierz kanał w modulatorze inny niż częstotliwości nadajników naziemnej. Możesz też dać zwykły rozdzielacz między modulatorem a multiswitchem, zaletą tego rozwiązania jest że jak padnie ci modulator to sygnał z anteny dalej bedzie działał. Poza tym jeśli masz wzmacniacz antenowy do anteny DVB-T to wepnij go przed całym układem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts