ddugi 16.10.2016 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Witam; Mam pytanie gdzie zostawić szczelinę przy układaniu wełny.Po podwieszeniu uchwytów do profili CD ich odległość od membrany wysokoparoprzepuszczalnej waha się miedzy 25-28cm. Wełnę mam w sumie na 25cm.Mogę zostawić szczelinę (membrana<->pierwsza warstwa wełny); pierwsza warstwa wełny<->druga warstwa wełny) lub (druga warstwa wełny <->paroizolacja). Który wariant najlepszy? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 16.10.2016 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Proponuję zostawić szczelinę powietrzną pomiędzy membraną a pierwszą warstwą wełny. A przynajmniej gdy stosujesz ocieplenie ze skalnej wełnę mineralnej. Przy bardzo małej gęstości wełny i dużej wentylacji w szczelinie powietrznej lepiej jest zrobić wełnę na styk z membraną, a szczelinę od dołu, między paroizolacją a wełną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddugi 16.10.2016 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Dziękuje za odp. Wełnę mam szklaną isovera 0,033 więc pewnie od dołu zostawię. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts