Tomasz Problem 16.10.2016 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Witam Wszystkich, Zakupiłem sobie ostatnio rekuperator Airlow Duplexvent DV72 po okazyjnej cenie na aukcji i się okazało, że brakuje w nim sterowania... Troche mi to skomplikowało życie. Kilka godzin conajmniej już stracilem na przeszukiwanie forum i reszty internetu za orginalnym lub zastępczym sterowaniem i nic nie znalazłem. W reku siedzą wiatraki EC, kabel od niego ma 6 żył , (jeden oznaczony 0v ,drugi 10v, trzeci CON, uziemienie, faza i neutralny pod 220) dołączę schemat producenta i dziękuje z góry. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 17.10.2016 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 (edytowane) Jak podłączysz zasilanie 230V to prawdopodobnie wentylator będzie pracował na maksymalnych obrotach. Trzeba będzie się pobawić.Dla sprawdzenia użyj baterii 1,5V i podłącz ją na wszystkie możliwe kombinacje pod 3 pozostałe wyjścia (0V, COM, 10V).Jeśli w którejś kombinacji wentylator zwolni, to prawdopodobnie jest to wejście sygnału 0-10V DC. Jak się uda i będzie działać kupujesz jakiś najprostszy regulator np. MTV-1/010 i masz płynną regulacje. Edytowane 17 Października 2016 przez _John Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts