Karmazyn88 17.10.2016 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Cześć Mam problem a zarazem dylemat. Chciałbym podłączyć piekarnik do instalacji. Mam dwie możliwości i nie wiem które rozwiązanie będzie lepsze. 1. Podłączenie piekarnika z gniazdka. Na na tej linii mam podłączone dwa gniazdka podwójne i jedno pojedyncze do lodówki. Do pozostałych dwóch gniazdek będzie podłączona zapalarka z kuchenki gazowej, okap i ( gniazdko nadblatowe ) czajnik el. Przewód 3x2.5 , bezpiecznik 16A. 2. W pokoju mam wyciągnięty przewód do pieca akumulacyjnego. Jak się okazało będzie niepotrzebny ,bo na dniach będą robić centralne ogrzewania. Przewód 3x2.5 , bezpiecznik 16A. Dokupić 5m przewodu i poprowadzić do kuchni. Wtedy sam piekarnik byłby na jednej linii . Które rozwiązanie byłoby najlepszym? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 17.10.2016 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 A masz jakiś "papierek" ? Jedni nazywają go "świadectwem kwalifikacji", inni "uprawnieniami". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karmazyn88 17.10.2016 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Całą instalacja została wykonana przez elektryka i przemierzona. Wydaje mi się podłączenie piekarnika to nic skomplikowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 17.10.2016 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Całą instalacja została wykonana przez elektryka i przemierzona. Zaproś elektryka ponownie. Prawdopodobnie wariant drugi będzie możliwy. Ale to trzeba ocenić na miejscu a nie przez internet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 17.10.2016 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Zdecydowanie drugi wariant jest korzystniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alberciczek 19.10.2016 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Również zgadzam się z poprzednikiem - najlepszy będzie drugi wariant. I żaden elektryk nie jest do tego potrzebny na miejscu. Wystarczy jednak internet.Oczywiście do wykonania instalacji lepiej zatrudnić elektryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k_gorawski 06.08.2019 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 (edytowane) Elektryk z uprawnieniami nie weźmie tak dużo a możliwe że zaoszczędzisz sobie sporo siwych włosów na głowie. Ja u mnie spaliłem 3 pola w nowej płycie.... Lepiej niech ktoś bierze odpowiedzialność.... Usługi agd zamawiałem na: Edytowane 6 Sierpnia 2019 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts