mcferry 17.10.2016 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Witam forumowiczów.Z góry przepraszam za być może banalne pytanie ale jest to dla mnie temat zupełnie nowy.Kilka dni temu przeprowadziłem się na stancję, w której ogrzewanie zapewnia kocioł Saunier Duval ThemaClassic oraz grzejniki z zaworami termostatycznymi. Ze względu na koszty zmuszony jestem utrzymywać temperaturę rzędu 18st. Ustawiłem ją zaworami. Pytanie brzmi: jaką temperaturę powinienem ustawić na kotle - małą czy wprost przeciwnie. W tej chwili mam ustawione 60st. i kocioł włącza się często i na bardzo krótko. Mieszkanie ma ok. 80m2 a kocioł moc minimalną 9kW.Będę wdzięczny za wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek6 17.10.2016 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Co to za plaga z wciskaniem ekstremalnie przewymiarowanych kotłów. Są jeszcze rozsądni instalatorzy na tym świecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts